El Kaabi zostrelil Villans a Olympiakos je v historickom finále, vyzve Fiorentinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

El Kaabi zostrelil Villans a Olympiakos je v historickom finále, vyzve Fiorentinu

Aktualizované
Fiorentina je druhý raz po sebe vo finále EKL.
Fiorentina je druhý raz po sebe vo finále EKL.AFP
Futbalisti Olympiakosu postúpili do finále Európskej konferenčnej ligy. Najúspešnejší grécky klub zdolal vo štvrtkovej odvete anglickú Aston Villu a v súčte oboch duelov triumfoval presvedčivo 6:2. Olympiakos si zahrá finále v pohárovej Európe prvýkrát v histórii, v Aténach v ňom vyzve taliansku Fiorentinu (29. mája).

Club Bruggy - Fiorentina 1:1

/prvý zápas 2:3, postupuje Fiorentina/

Fiorentina sa dostala do aténskeho finále, ktoré pre ňu bude druhé v rade. Pred rokom prehrala proti West Hamu. Taliansky tím predĺžil šnúru bez prehry v európskych súťažiach na trinásť stretnutí, čo je nový rekord klubu. Tím z Florencie sa celkovo šiestykrát kvalifikoval do finále niektorej európskej pohárovej súťaže.

Dvakrát po sebe bol v záverečnom stretnutí ročníka v rokoch 1961 a 1962. Bruggy sa dostali do semifinále po 32 rokoch, tam nakoniec skončili. Nevyužili možnosť na prvé európske finále po 46 rokoch.

Hans Vanaken síce poslal domácich do vedenia už šiestym gólom v tejto sezóne EKL, ale Brandon Mechele fauloval vo svojom pokutovom území Nzolu a pokutový kop premenil  Lucas Beltrán. Argentínsky útočník sa postaral o svoj jubilejný desiaty presný zásah v sezóne.

Belgickému tímu nepomohol ani fakt, že neprehral deviaty pohárový zápas v rade (6-3-0). V nadstavenom čase ešte videl červenú kartu obranca Odoi.

Olympiakos - Aston Villa 2:0

/prvý zápas 4:2, postupuje Olympiakos/

Aston Villa síce začala aktívne, ale Olympiakos bol veľmi dobre pripravený aj na odvetu. Vo forme hrajúci Ayoub El Kaabi pridal k hetriku z úvodného duelu aj ďalšie dva góly, celkovo ich za dve vystúpenia proti anglickému tímu strelil až štyri. V sezóne má už 32 presných zásahov.

Od príchodu trénera Emeryho na lavičku Villans žiadny hráč nestrelil tomuto tímu štyri alebo viac gólov. Maročan to stihol za dve stretnutia. Olympiakos prvýkrát vo svojej histórii postúpil do finále v niektorej z európskych súťaží.

Finálový duel je na programe 29. mája na štadióne Agia Sophia, ktorý je domovom AEK Atény. Olympiakos tak čaká prakticky domáce finále, keďže Pireus je vzdialený od hlavného mesta iba približne 15 kilometrov.