Na začiatku to bol sen, vraví Inzaghi. Inter na ceste do finále podržala defenzíva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na začiatku to bol sen, vraví Inzaghi. Inter na ceste do finále podržala defenzíva

Inzaghi dokážal s Interom prakticky nemožné.
Inzaghi dokážal s Interom prakticky nemožné.Profimedia
Manažér Interu Miláno Simone Inzaghi (47) po víťazstve v semifinále Ligy majstrov povedal, že nikdy nepochyboval o tom, že jeho tím sa môže dostať až do finále milionárskej súťaže.

Pred mesiacom čelil Inzaghi kritike a bol pod tlakom po nevýraznej sérii výsledkov, no Inter ju otočil. Semifinálové víťazstvo 1:0 nad rivalom z AC bolo ich ôsmym v rade vo všetkých súťažiach.

"Na začiatku to bol sen, ale vždy sme verili. Mali sme mimoriadnu sériu a vyhrať semifinále v derby takýmto spôsobom je nesmierne uspokojujúce. Chlapcov môžeme len pochváliť," uviedol Inzaghi pre Sport Mediaset.

Odveta semfinále LM: Inter - AC 1:0

Inter je v Serii A tretí a 24. mája sa vo finále Coppa Italia stretne s Fiorentinou. Ich návrat do formy bol postavený na pevnej obrane, ktorá si v aktuálnej víťaznej sérii udržala šesť čistých kont a inkasovala len tri góly.

"Už dávnejšie som povedal, že vynaložíme bláznivé úsilie bez toho, aby sme sa pozerali na tú či onú súťaž - len sa budeme snažiť dosiahnuť to najlepšie," pokračoval.

Inzaghi sa vyhrieval na výslní víťazstva nad AC, ktoré bolo štvrtým po sebe idúcim triumfom nad mestským rivalom. Milánčania neutrpeli štyri porážky proti Interu v jednom ročníku od sezóny 1973/74.

"Ukázali silu, odhodlanie, agresivitu, koncentráciu, boli úžasní," chválil svojich zverencov. "Od januára sme odohrali štyri derby a všetky štyri sme vyhrali. Vieme, že AC je majstrom Talianska a má obrovskú kvalitu, ale naši hráči boli výborní a zaslúžia si užiť si tento večer."

Pred dvoma semifinálovými víťazstvami Inter v januári zdolal AC 3:0 a zdvihol nad hlavu taliansky Superpohár. Nasledujúci mesiac si uchmatol v Serii A víťazstvo 1:0.

Na otázku, či by vo finále radšej čelil Manchestru City alebo Realu Madrid, ktorí v stredu odohrajú odvetu semifinále, Inzaghi karty neodkryl.

"Je normálne, že keď idete čeliť City alebo Realu, začínate ako outsideri, ale futbal je vždy otvorený. Minulý rok sme sa stretli s Realom Madrid a prehrali sme dva zápasy, ale hrali sme dobre. Manchester City netreba predstavovať. Budeme to sledovať a kto príde, ten príde."

Inzaghi naznačil, že Serie A je teraz prvoradým cieľom jeho hráčov, ktorí sa v nedeľu stretnú s novopečeným majstrom z Neapola.

"Hráčom som dal zajtra voľno, pretože sme ho nemali od 1. apríla. Bolo to zaslúžené, Od štvrtka sa opäť stretneme, pretože sa musíme pripraviť na ligový zápas v Neapole."

Finále Ligy majstrov sa bude hrať 10. júna na Atatürkovom olympijskom štadióne v Istanbule.