Prestupy v Niké lige: Podbrezová získala Smékala, Mičuda prestupuje do Česka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupy v Niké lige: Podbrezová získala Smékala, Mičuda prestupuje do Česka

Aktualizované
Český útočník Smékal sa stal novou posilou Podbrezovej.
Český útočník Smékal sa stal novou posilou Podbrezovej.FK Železiarne Podbrezová
Ročník 2023/2024 je na konci. Michalovce si udržali prvoligovú príslušnosť aj deviaty rok po sebe. Medzitým ostatné celky nenechávajú nič na náhodu a pracujú na prípravách pred novým ročníkom. Tá najhlavnejšia časť pozostáva z dopĺňania kádrov. Flashscore Správy budú v online aktualizovanom trackeri mapovať všetko najpodstatnejšie, čo sa v dvanástich kluboch udeje.

17. JÚN

PRESTUP - Skúsený brankár Miloslav Bréda postúpil s Komárnom do Niké lige, ale nakoniec sa v nej nepredstaví, pretože prestúpil do Humenného.

PRESTUP - Český útočník Daniel Smékal sa stal novým hráčom FK Železiarne Podbrezová. Prichádza z Baníka Ostrava a podpísal trojročný kontrakt. Stále iba 22-ročný hrotový útočník alebo krídelník odohral minulú sezónu v drese Skalice. Nastúpil na 31 súťažných stretnutí, strelil päť gólov a pridal dve asistencie. Trikrát sa presadil v štyroch dueloch Slovenského pohára.

"Daniel je hráč, ktorý pozná slovenskú ligu a prichádza na tri roky, čomu sa ja osobne veľmi teším, pretože sme neboli sami, kto mal o neho záujem. Som presvedčený o tom, že táto spolupráca môže byť úspešná. Prajem mu veľa šťastia a zdravia. Verím, že svojimi gólmi pomôže k naplneniu cieľov. Baník má právo na odkup za serióznych podmienok aj pre náš klub," povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

"Klub mal o mňa záujem už dlhšie a som rád, že sme sa dohodli. Ponuky som mal síce aj iné, ale zo strany Podbrezovej bol najväčší dlhodobý záujem. Chcem pomôcť tímu sa znova dostať do prvej šestky," nechal sa počuť český futbalista.

PRESTUP - MFK Dukla Banská Bystrica oficiálne oznámila, že jej kapitán Róbert Polievka prestupuje do maďarského prvoligového klubu MTK Budapešť. Viac v článku.

PRESTUP - Mladý obranca Šimon Mičuda opúšťa Trenčín a zamieril do českého klubu Zbrojovka Brno. Slovenský mládežnícky reprezentant má konte dvadsať stretnutí v Niké lige. Skúsenosti zbieral aj na hosťovaniach v Púchove a Banskej Bystrici.

16. JÚN 

PODPIS ZMLUVY - Banská Bystrica predstavila nového trénera, na jej lavičku zasadol Bažík.

PRESTUP - Trnava predstavila nového brankára. Z Michaloviec definitívne prichádza Frelih.

PODPIS ZMLUVY - Ružomberok predlžoval zmluvy, v klube ostáva brankárska jednotka a opora zadných radov.

ŠPEKULÁCIA - Nováčik Niké ligy z Komárna zameral svoju pozornosť do Prešova. V Tatrane si údajne vyhliadol Jozefa Špyrku, 25-ročný stredopoliar už má skúsenosti s najvyššou futbalovou súťažou z dresu Podbrezovej i samotného prešovského kádra.

15. JÚN 

PODPIS - Český obranca Daniel Köstl je prvou letnou posilou futbalistov MFK Ružomberok. Do tímu víťaza Slovenského pohára prišiel z Bohemiansu 1905 Praha a podpísal kontrakt do 31. mája 2027. Dvadsaťšesťročný stopér odštartoval svoju kariéru ako mládežník v Sparte Praha. Počas pôsobenia v Sparte absolvoval aj hosťovanie v Slovane Liberec a pred začiatkom sezóny 2019/20 prestúpil do Bohemiansu. V minulosti bol súčasť českých mládežníckych reprezentačných výberov

Köstl a jeho ostatné sezóny v číslach.
Köstl a jeho ostatné sezóny v číslach.Flashscore

14. JÚN

PODPIS ZMLUVY - Odchovanec trenčianskeho futbalu ostáva vo farbách AS. Brankár Matúš Sláviček sa s klubom dohodom na predĺžení kontraktu o jeden rok. "Teším sa na novú sezónu a som rád, že zostávam v Trenčíne. V kabíne sa cítim výborne. Mám tu aj chlapcov, s ktorými som vyrastal. Posledné dva roky boli ťažšie, nakoľko som mal aj problémy so zraneniami. Verím, že postupne dostanem príležitosť aj v najvyššej súťaži. Chcem pomôcť mužstvu k úspechom," povedal pre webovú stránku klubu 20-ročný gólman.

PRESTUP - Celok z metropoly východu pokračuje v posilňovaní kádra pred novou sezónou. Do košického FC prichádza Daniel Magda. Obranca z Michaloviec podpísal kontrakt na dva roky. "V čase, keď som nastúpil za Michalovce v Košiciach v rámci záverečného kola nadstavby, som ešte netušil o tom, že po sezóne prestúpim práve sem. Košičania sa mi však ozvali, v Michalovciach sa mi medzitým skončila zmluva, a tak som sa rozhodol prestúpiť,“ uviedol pre web Košičanov.

Madga prichádza do FC Košice.
Madga prichádza do FC Košice.fckosice.sk

HOSŤOVANIE - Košičania hlásia príchod posily z DVTK Diósgyőr. Z maďarského celku prichádza v rámci ročného hosťovania krajný obranca Szilárd Bokros. "Radi by sme s ním videli agresívnejšiu a dynamickejšiu ľavú stranu našej zostavy. Je v dobrom veku, môže tu nabrať cenné skúsenosti a všetci dúfame, že jeho mentalita a futbalové schopnosti nám pomôžu v nadchádzajúcom období,“ prezradil pre klubový web prezradil košický športový riaditeľ Balázs Farkas.

13. JÚN

NÁVRAT -  Slovan Bratislava sa dohodol na spolupráci s Jurijm Medveděvom, ktorý dlhodobo patril k oporám belasých. Do tímu sa vrátil po ročnej pauze a podpísal zmluvu na tri sezóny. Čítajte viac.

KONIEC - Nováčik Niké ligy KFC Komárno oznámil prvé zmeny a začína tak formovať káder na najvyššiu súťaž.

PODPIS - Gergely Geri dostal pomerne náročnú úlohu - zvládnuť záverečné 10. nadstavbové kolo proti Michalovciam a udržať Košice na priečke zaručujúcu priamu záchranu. Podarilo sa. Mužstvo vyhralo pod vedením 47-ročného trénera 2:0 a po návrate medzi elitu si tak zahrá druhý rok po sebe Niké ligu. Vedenie klubu vo štvrtok oznámilo, že do nového ročníka pokračuje v pozícii šéfa lavičky práve Geri. Čítajte viac.

Gergely Geri pri podpise novej zmluvy.
Gergely Geri pri podpise novej zmluvy.Tomáš Cicoň/fckosice.sk

KONIEC - S určitosťou nepokračuje v Košiciach Bernard Petrák či defenzívny univerzál Lukáš Greššák, ktorého predstavil druholigový ViOn, kam by mal zamieriť aj brankár Frederik Valach. Rezom neprejdú, podľa všetkého, ani Oleksandr Golikov, Erik Liener a Martin Šindelář.

NÁVRAT - K futbalistom MFK Ružomberok, ktorí v pondelok odštartovali prípravu na novú sezónu, sa v stredu pripojil stredopoliar Matej Madleňák. Uplynulú sezónu strávil na dvoch polročných hosťovaniach – v Baníku Ostrava a v Dyname České Budějovice. 

Madleňák a jeho posledné čísla.
Madleňák a jeho posledné čísla.Flashscore

"Nebol to ľahký rok. Moje očakávania sa nenaplnili. Určite som chcel viac hrávať. Beriem to však ako novú skúsenosť. Futbalový život je taký, že nie vždy vám všetko vyjde. Návrat do Ružomberka vnímam pozitívne. Vlastne, ja som nikde neodišiel, len hosťoval. Teším sa na novú sezónu a zase by som chcel čo najviac hrávať," uviedol 25–ročný futbalista, ktorý v slovenskej najvyššej súťaži odohral 96 zápasov a strelil 9 gólov.

12. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Posledné indície naznačujú, že Michalovce, po odchode jednotky Žigu Freliha, našli jeho nástupcu. Medzi tromi žrďami by mal od nového ročníka stáť skúsený Patrik Lukáč. Posledný polrok strávil 29-ročný Prešovčan v Zlatých Moravciach, predtým si vyskúšal pôsobenie v poľskej druhej lige vo farbách Podbeskidzie. S vedením sa mal dohodnúť na dvojročnom kontrakte.

PRESTUP - Po nie príliš vydarenej jarnej časti posledného ročníka sa železiari zamerali nielen na mladých hráčov, ale aj potrebné skúsenosti. Do útoku tak prichádza 35-ročný zakončovateľ David Depetris. Informáciu, bez dĺžky kontraktu, priniesla oficiálna stránka nikéligistu. Čítajte viac.

Depetris a jeho čísla.
Depetris a jeho čísla.Flashscore

PODPIS - Do Trnavy prichádza srbský ofenzívny stredopoliar Danilo Pantič. Ide o odchovanca Partizanu Belehrad, v ktorom strávil ostatné tri sezóny. Šesť rokov bol kmeňovým hráčom anglickej Chelsea. V malom Ríme podpísal kontrakt do roku 2025 s možným predĺžením o ďalší rok.

KONIEC - Zmeny v kádri hlási Skalica, vo farbách ktorej sa v novej sezóne nepredstaví Alex Sobczyk či Denis Baumgartner. Zdá sa, že blízko ku koncu má aj Roman Haša, ktorý sa síce zapojí do prípravy, ako uvádza tréner Majerník na oficiálnom webe mfkskalica.sk, ale aktuálne si hľadá nový klub. Čítajte viac.

KONIEC - S Banskou Bystricou sa po troch rokoch lúči útočník David Depetris. Tridsaťpäťročný zakončovateľ to oznámil na svojom Instagrame. Pod Urpín prišiel v auguste 2021. Dukle pomohol k návratu medzi elitu a následne i postupu do majstrovskej vetvy. V priebehu necelých troch rokov si pripísal 66 zápasov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal štyri asistencie. Vo svojej kariére bude pokračovať v neďalekej Podbrezovej.

ŠPEKULÁCIA - Je už iba otázkou niekoľkých hodín, kým Košice oznámia svoju ďalšiu posilu. Tentoraz vyplnie priestor medzi tromi žrďami Dávidom Šípošom, ktorý ostatné obdobie strávil v českej najvyššej súťaži v drese Českých Budějovíc.

ŠPEKULÁCIA - Na základe viacerých informácií sa zdá, že vedenie bratislavského Slovana nadviazalo kontakt so svojím bývalým zverencom Jurijm Medveděvom.

11. JÚN

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Dobrivoj Rusov sa dohodol s trnavským Spartakom na predĺžení zmluvy o ďalší rok. 

10. JÚN

PRESTUP - Zakončovateľ Taofiq Jibril bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v MFK Skalica, kam prichádza z arménskeho prvoligového FC West Armenia. Na Záhorí podpísal kontrakt do leta 2026. Ide o bývalého hráča Žiliny a Zlatých Moraviec.

ŠPEKULÁCIA - V zákulisí slovenského futbalu sa hovorí, že Róbert Polievka rokuje s Újpesti Dózsa. Maďarský klub, ktorý skončil na 10. mieste v uplynulom ročníku 1. NB ligy.

Polievka a jeho ostatné čísla.
Polievka a jeho ostatné čísla.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Tréner Spartaka Michal Gašparík potvrdil, že náhradou za Dominika Takáča by sa mohol stať Slovinec Žiga Frelih, ktorý momentálne pôsobí v Michalovciach: "Áno, o Žigu máme dlho záujem. Aj sme s ním často komunikovali, ja, tréner brankárov, aj všetci z vedenia klubu. Verím, že práve on bude brankár, ktorý príde."

PRESTUP - Slovenský futbalista Róbert Mak podpísal v pondelok dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava. Reprezentačný krídelník prišiel do tímu úradujúceho slovenského majstra z austrálskeho klubu Sydney FC. Viac v článku.

6. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Podľa slovinských médií dôjde k výmene hráčov medzi slovenským a slovinským majstrom. Slovan Bratislava by mal posilniť 24-ročný útočník Aljoša Matko z Celje, opačným smerom v tom prípade poputuje Chorvát Marko Tolič, údajne aj s odstupným.

3. JÚN

PODPIS - Prvou zmenou v kádri Skalice je príchod 24-ročného krídelník. Deviaty tím uplynulého ročníka oznámil dohodu s Lukasom Leginusom, ktorý prichádza zo Šamorína, v drese ktorého sa šesťkrát gólovo presadil. 

KONIEC - Žilinské mužstvo, ktoré nepostúpilo do pohárovej Európy, robí vo svojom kádri prvé škrty. Od nového ročníka si žlto-zelený dres neoblečie dvojica Martin Gomola a Martin Oravec. Informáciu priniesol oficiálny web MŠK. 

ŠPEKULÁCIA - Podľa dostupných informácií sa košické mužstvo plánuje posilniť o ďalšieho hráča. Tentoraz by rado lovilo na východe, konkrétne v Michalovciach, kde si vyhliadlo obrancu Daniela Magdu.

1. JÚN

PODPIS ZMLUVY - Trenčín je v týchto dňoch na poli kontraktov mimoriadne aktívny. Odchovanec Daniel Prekop podpísal svoj premiérový profesionálny kontrakt. Svojmu materskému klubu sa upísal na tri roky. 

31. MÁJ

PRESTUP - Jakub Holúbek je po ôsmich rokoch opäť hráčom AS Trenčín. Ľavonohý univerzál prichádza ako voľný hráč z Piastu Gliwice, s Trenčínom sa dohodol na zmluve na 1 rok s opciou na ďalší.

"Pocity sú tie najlepšie. Po dlhej dobe som sa vrátil domov a teším sa na novú výzvu. S klubom som bol už dlhšie v kontakte, mal som v sebe túžbu vrátiť sa späť do Trenčína a na záver kariéry niečo s tímom dosiahnuť. Za osem rokov mimo Trenčína som nabral veľa skúseností a chcem ich pretaviť nielen do kabíny, ale i na ihrisko," povedal po podpise odchovanec klubovej akadémie.

KONIEC - Z Dunajskej Stredy odchádzajú štyria hráči. Ide o Moussu Koného, Fernanda Gourého, Papeho Cheikha a Briana Oddeia.

30. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - K aktuálnym 44 zápasom v drese AS Trenčín pridá kapitán Damián Bariš v novom ročníku ďalšie. S vedením celku spod hradu Matúša Čáka sa dohodol na predĺžení kontraktu o ďalší rok. Informáciu priniesol klubový web. Dvadsaťdeväťročný odchovanec patril k najvyťažovanejším hráčom celej Niké ligy (2 719 minút).

29. MÁJ

PODPIS - Prvú letnú posilu hlásia v poslednom kole uplynulého ročníka Niké ligy zachránené FC Košice. Na východ smeruje kapitán Ružomberka, ktorý dotiahol k triumfu v Slovnaft Cupe - Marek Zsigmund. Obe strany sa dohodli na trojročnej zmluve.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Oficiálny web trnavského Spartak informuje, že sa vedenie neúspešného finalistu Slovenského pohára dohodlo na predĺžení kontraktu o rok s dvojicou odchovancov - Romanom Procházkom i Martinom Mikovičom. Druhý menovaný má v zmluve aj opciu s možným pokračovaním ďalších 12 mesiacov po roku 2025. 

27. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Adam Tučný podpísal s MFK Ružomberok nový kontrakt do 31. mája 2026. Účastník najvyššej súťaže o tom informoval na svojej webstránke.

"Keď som v lete 2022 prišiel z Trenčína do Ružomberka, cítil som, že ma nový klub úprimne chce. Momentálne môžem povedať, že to bolo dobré rozhodnutie. Aj tento podpis beriem ako ďalší optimálny krok. Nemám sa ešte kde inde, mimo Slovenska, ponáhľať. V neposlednom rade i pre budúcoročné ME do 21 rokov, ktoré budú práve na Slovensku. Asi sen každého hráča je na takomto výnimočnom podujatí štartovať," uviedol ľavonohý stredopoliar.

V minulosti pôsobil aj v Dunajskej Strede, Slovane Bratislava a Trenčíne. Počas uplynulých dvoch sezón za Ružomberok trikrát skóroval v lige a rovnako tri presné zásahy si pripísal aj v Slovnaft Cupe vrátane víťazného gólu v nedávnom finále proti Spartaku Trnava (1:0).

PRESTUP - Defenzívny univerzál Mikuláš Bakaľa prestupuje z FK Železiarne Podbrezová do holandského klubu FC Den Bosch, ktorý je súčasťou druhej najvyššej súťaže Eerste Divisie. Viac v článku.

26. MÁJ 

ZMENY - Generálny manažér AS Trenčín v rozhovore pre mytrencin.sme.sk naznačil, že mimo spomínanej pätice hráčov, ktoré pod hradom Matúša Čáka pokračovať nebude, môže prísť k ďalším zmenám. Funkcionár ôsmeho celku uplynulého ročníka prezradil, že je záujem o pravého i ľavého obrancu Matúša Kmeta so Samuelom Kozlovským, stredopoliara Artura Gajdoša či Rahima Ibrahima. Rušno, podľa jeho slov, začína byť aj okolo stopéra Lazara Stojsavljeviča.

25. MÁJ

KONIEC - Pred štartom letnej prípravy na nový ročník informuje AS Trenčín o odchode pätice hráčov. Všetkým sa skončili zmluvy. Pod hradom Matúša Čáka nepokračujú brankár Michal Kukučka a hráči Lucas Demitra, Njegoš Kupusovič, Alden Šuvalija a Jesse Akila

ŠPEKULÁCIA - Podľa viacerých správ už čoskoro FC Košice predstavia nový prírastok. Bude ním jeden z lídrov aktuálneho držiteľa Slovnaft Cupu kapitán Marek Zsigmund. Dvadsaťsedemročný neúnavný stredopoliar nazbieral v Niké lige 99 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal päť asistencií. 

24. MÁJ

ZMENY V TÍME - V FK Železiarne Podbrezová nebude pokračovať útočník Christophe Kabongo a ani Patrik Blahút, ktorý ostáva natrvalo v Slovácku. Tím z Horehronia si uplatnil opciu na obranca Alexa Markoviča. Na lavičke zostane tréner Roman Skuhravý a aj jeho asistent Štefan Markulík, ale príde aj k zmenám v realizačnom tíme. Čítajte viac.

"Odchádza Kabongo, pretože sme nedokázali splniť požiadavky Lommelu, tie boli naozaj vysoké. Slovácko uplatnilo opciu na Blahúta. O našich hráčov je záujem. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Čo sa týka príchodov, tak si uplatňujeme opciu na Alexa Markoviča. Verím, že v dohľadnej dobe oznámime aj príchody, ktorých by malo byť viacej. Prídu dvaja alebo traja chlapci z Pohronia," povedal pre klubový web generálny manažér Miroslav Poliaček.

PODPIS - Bývalý slovenský futbalista Pavol Farkaš bude od novej sezóny pôsobiť ako asistent trénera v klube MFK Skalica. Člen realizačného tímu kouča slovenskej futbalovej reprezentácie Francesca Calzonu bude na lavičke účastníka Niké ligy asistovať Pavlovi Majerníkovi. Tridsaťdeväťročný Farkaš hral v minulosti za kluby ako Nitra, Myjava či Petržalka, no jeho kariéru zdobia aj zahraničné angažmány v Rumunsku, Taliansku a Grécku. 

23. MÁJ

ŠPEKULÁCIA - V hľadáčiku Slovana Bratislava má byť portugalský ľavý obranca João Mendes, ktorý je súčasťou rezervného tímu Porta a jedenásť zápasov odohral aj v prvom tíme tohto slávneho klubu.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Vypadávajúce Zlaté Moravce budú mať v druhej lige takmer kompletne nový realizačný tím, ktorý zloží nový tréner Roman Hudec. Pri mužstve končia okrem doterajšieho trénera Dušana Uhrina ml., čo bolo avizované už skôr aj kondičný tréner Milan Ivanka, tréner brankárov Martin Matlák, masér Ján Andraško a člen trénerského tímu Tomáš Ďubek.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Skúsený obranca Lukáš Skovajsa predĺžil zmluvu s AS Trenčín o dva roky. Pod Čákovým hradom prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami, bol ako prítomný pri oboch ligových tituloch i pohárových triumfoch klubu. Po trojročnej anabáze v zahraničí sa do svojho materského klubu pred sezónou 2023/2024 vrátil. Tridsaťročný defenzívny univerzál si v červenobielych farbách pripísal 185 ligových štartov, ku ktorým pridal 19 zápasov v Slovenskom pohári.

22. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Tréner Pavol Majerník povedie Skalicu aj nasledujúcu sezónu. S klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy na rok aj s opciou. Úlohu hlavného kouča prezval pred rokom a pol po trénerovi Jurajovi Jarábkovi, ktorému asistoval. V prvej sezóne doviedol mužstvo na konečné 8. miesto v najvyššej futbalovej súťaži, v tej poslednej obsadil tím pod jeho vedením 9. priečku Niké ligy.

"Vedenie mi vyjadrilo dôveru za prácu, ktorú odvádzame spoločne s celým realizačným tímom a chalanmi v kabíne, takže to vnímam veľmi pozitívne. Je to pre mňa správny impulz do ďalšej práce a zároveň je to aj veľmi zaväzujúce, pretože nás čaká ďalší náročný ročník. Ja sa však na túto výzvu veľmi teším, mám tu rozrobenú prácu a som rád, že som sa s vedením klubu dohodol na predĺžení zmluvy. Dúfam, že to bude zaujímavá a podnetná spolupráca,“ povedal Majerník.

ŠPEKULÁCIA - V Banskej Bystrici by malo prísť k zmene na trénerskom poste. Mário Auxt podľa všetkého skončí na lavičke a nahradí ho Marek Bažík, ktorý doposiaľ pôsobil ako jeho asistent.

PREDOŠLÉ INFORMÁCIE

ŠPEKULÁCIA - Čoraz viac sa hovorí o tom, že novou jednotkou Trnavy sa stane slovinský brankár Žiga Frelih, ktorý prežíva z osobného hľadiska veľmi dobrú sezónu v Michalovciach.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Brankár Dominik Takáč po vypršaní zmluvy opustí Trnavu, za ktorú odchytal v Niké lige 91 zápasov a ďalších 32 pridal v pohárových súťažiach na slovenskej aj európskej scéne.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Slovan predĺžil zmluvu so slovinským obrancom Kenanom Bajričom do roku 2028. Hráčom belasých sa stal Marko Tolič. Chorvátsky futbalista prišiel minulé leto na hosťovanie z Dinama Záhreb. Klub si uplatnil opciu a získal ho do svojich radov, jeho pracovný dokument platí do roku 2026. V mužstve ostáva aj odchovanec a majiteľ siedmich ligových titulov Lukáš Pauschek, ktorý podpísal nový ročný kontrakt. V kádri slovenského šampióna zotrvá aj Dávid Strelec. Slovan aktivoval opciu na prestup útočníka ktorý sa definitívne vracia do svojho materského klubu. Vedenie s ním podpísalo kontrakt do roku 2028. Dvadsaťtriročný reprezentant prišiel vlani v lete na hosťovanie s opciou z talianskej Spezie. Zostávajú takisto Vladimír Weiss ml. a Juraj Kucka. Viac v článku.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Dres Slovana Bratislava už nebudú obliekať brankár Milan Borjan, ani obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis. Borjanovi skončilo hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad, dvojici obrancov vypršali kontrakty, ktoré klub nepredĺžil. Otázna je tiež budúcnosť trénera Vladimíra Weissa.

PRESTUP - Už dlhšie je verejným tajomstvom, že Peter Kováčik odchádza z Podbrezovej do talianskeho Coma, ktoré je nováčikom najvyššej talianskej súťaže.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Úradujúci slovenský majster Slovan Bratislava sa dohodol na rozviazaní zmluvy s útočníkom Gersonom Rodriguesom. Viac v článku.