Guardiola je nadšený z progresu Fodena: Z malého chlapca sa stal hráč svetovej triedy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola je nadšený z progresu Fodena: Z malého chlapca sa stal hráč svetovej triedy

Foden zaistil obhajcovi titulu tri body.
Foden zaistil obhajcovi titulu tri body.Reuters
Nadaný Phil Foden (23) bol často v tieni veľkých hráčov Manchestru City, ale teraz už je sám o sebe svetovou jednotkou, povedal manažér Pep Guardiola (53) po sobotňajšom víťazstve v Bournemouthe.

Fodenov deviaty ligový gól v sezóne zabezpečil úradujúcemu majstrovi víťazstvo 1:0, ktoré v Premier League posunulo City o jeden bod za vedúci Liverpool. Keďže Erling Haaland sa po zranení ešte nevrátil do svojej najlepšej formy a tvorca hry Kevin De Bruyne bol v sobotu použitý ako neskorý náhradník, tak iskrou, ktorá udržala smer mužstva za štvrtým titulom v rade, bol práve Foden.

Angličan v aktuálnom ročníku prispel aj siedmimi asistenciami a na ihrisku sa stal jedným z lídrov. "Zabudnite na góly - samozrejme, sú dôležité - ale videli ste, ako hral? Ako kontroloval loptu a zrýchľoval. Stal sa z neho prvotriedny futbalista. Z malého chlapca sa teraz stal Phil, špičkový hráč svetovej triedy. Môže hrať všade," vravel Guardiola o svojom zverencovi.

Citizens sú v lige už 11 zápasov neporazení, a hoci LiverpoolArsenal sú v boji o titul hneď vedľa nich, Guardiolov káder pred záverom sezóny opäť ukazuje schopnosť získavať dôležité body. Uprostred týždňa majster porazil Brentford a lodivod tímu povedal, že odolnosť jeho hráčov ho stále prekvapuje.

"Čo na to povedať, kalendár je náročný a očakávania vysoké. To, čo dokázali za dlhé roky s množstvom zápasov a mnohých vecí... Vždy si myslíte, že padnú a nebudú v tom pokračovať - prekvapujú ma," vyjadril sa španielsky kouč.