Potrebujete nájsť stabilitu, vravel Klopp po triumfe. Núñezovi sľúbil viac herného času

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potrebujete nájsť stabilitu, vravel Klopp po triumfe. Núñezovi sľúbil viac herného času

Jürgen Klopp s Liverpoolom vyhrali dva z úvodných troch duelov Premier League v novej sezóne.
Jürgen Klopp s Liverpoolom vyhrali dva z úvodných troch duelov Premier League v novej sezóne.Reuters
Jürgen Klopp (56) ocenil Darwina Núñeza (24) po tom, čo útočník nastúpil do duelu z lavičky a dvakrát skóroval, keď oslabený Liverpool v nedeľu v súboji Premier League zdolal Newcastle United 2:1.

Uruguajčan bol v tejto sezóne doposiaľ v nemilosti, keď ani raz nebol v základnej jedenástke, ale jeho neskorý gól proti "Magpies" ukázal to najlepšie z jeho kvalít.

"Bol očividne rozohnený z toho, že nenastúpil, ale do dvoch zásahov vložil všetku energiu... Bol to výborný výkon a dva prvotriedne góly," uviedol nadšený Klopp pre Sky Sports, pričom prisľúbil, že Núñez bude dostávať viac šancí. Víťazstvo zároveň označil ako jedno z najlepším v kariére.

Newcastle - Liverpool 1:2

Liverpool prehrával od polovice prvého polčasu, následne bol kapitán Virgil van Dijk vylúčený za faul na Alexandra Isaka. Keď krídelníka Luisa Díaza nahradil stopér Joe Gomez, vyzeralo to, že Liverpool sa utiahne do úzadia.

Klopp sa však rozhodol pre záverečné eso z klobúka. Núñez prišiel z lavičky a odplatil sa mu dvoma neskorými gólmi, ktorými odvrátil prehru a zvýšil svoje šance na viac herného priestoru.

"Je začiatok sezóny, potrebujete nájsť stabilitu. Musíme nájsť zostavu, ktorú potrebujete na dosiahnutie výsledkov. Potom budeme hrať každé tri dni a hrať bude každý, o tom niet pochýb. Útočník strelí dva góly a vidíte, že má úsmev na tvári, a to oprávnene. Pre tím však bolo superdôležité, že niečo také dosiahol. Takéto veci potrebujete, aby ste spoločne rástli," vysvetlil Klopp.

Darwin Núñez s reakciou po víťaznom zásahu.
Darwin Núñez s reakciou po víťaznom zásahu.AFP

Po prehrách s Manchestrom City a Liverpoolom o jeden gól bude Newcastle v lige doháňať stratu a manažér Eddie Howe priznal, že bude náročné svojich hráčov dať opäť dokopy.

"Bolo tam veľa dobrého, no mali sme zápas spečatiť. Je to vec, ktorá nás všetkých mrzí. Bude tam veľa emócií. Mali sme tri naozaj ťažké úvodné stretnutia - jedno sme vyhrali a dve prehrali. Dve, ktoré sme prehrali, sme prehrali najtesnejším rozdielom a boli to duely proti dvom najlepším tímom v Premier League," nechal sa počuť Howe pre Sky Sports.