Tučná odmena za žltú kartu? V Brazílii prebieha vyšetrovanie ovplyvňovania zápasov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tučná odmena za žltú kartu? V Brazílii prebieha vyšetrovanie ovplyvňovania zápasov
V Južnej Amerike je na stole nová kauza.
V Južnej Amerike je na stole nová kauza.Profimedia
Brazília začala rozsiahle vyšetrovanie možného ovplyvňovania futbalových zápasov. V stredu o tom informoval minister spravodlivosti Flavio Dino (55), podľa ktorého môžu mať jeho závery medzinárodné dôsledky.

Vyšetrovatelia v štáte Goias dostali od Brazílskej futbalovej federácie indície, podľa ktorých došlo v minulej sezóne najvyššej domácej súťaže k ovplyvňovaniu zápasov. Nekalé praktiky sa mali týkať aj niektorých stretnutí druhej ligy a dokonca presiahli aj do USA.

V tejto súvislosti už klub Major League Soccer (MLS) Colorado Rapids pozastavil činnosť svojmu hráčovi Maxovi Alvesovi. Ofenzívny stredopoliar mal podľa informácií brazílskeho denníka O Globo dostať 12-tisíc dolárov za to, že 18. septembra minulého roka v stretnutí s LA Galaxy dostal žltú kartu krátko po svojom príchode na ihrisko v pozícii striedajúceho hráča.

Brazílske orgány činné v trestnom konaní disponujú dôkazmi, že niektorí futbalisti mali inkasovať sumy od 10-tisíc až 20-tisíc dolárov za to, že sa nechali vylúčiť alebo uvideli žltú kartu. Odmenení mali byť aj za to, že nedovoleným zákrokom zapríčinili pokutový kop pre tím súpera.