Roman po životnej trefe: Museli sme sa v hlavách nastaviť na to, že sa začína od nuly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Roman po životnej trefe: Museli sme sa v hlavách nastaviť na to, že sa začína od nuly
Miloš Roman sa postaral o postupovú dorážku.
Miloš Roman sa postaral o postupovú dorážku. Profimedia
Útočník Miloš Roman (24) strelil víťazný gól, ktorým pomohol Třincu vyhrať rozhodujúci siedmy zápas štvrťfinále play-off Tipsport extraligy proti Českým Budějoviciam. Slovenský reprezentant sa presadil v 50. minúte. Po konci stretnutia povedal, že to bol možno najdôležitejší gól jeho kariéry. Podľa Romana bola kľúčom k postupu oceliarov trpezlivosť.

Třinec - České Budějovice 2:0

"Bol to asi najdôležitejší gól. Veľa som ich zatiaľ nedal," priznal v rozhovore pre O2 TV Sport Roman, ktorý má na konte počas piatich sezón v extralige 35 presných zásahov. Vo štvrtok mal pomerne ľahkú úlohu, keď po tečovanej strele Adama Poláška od modrej čiary, ktorú Dominik Hrachovina iba vyrazil, iba doklepol puk do odkrytej bránky.

"Všetko začal Petr Vrána, ktorý nahodil a vybojoval puk. Jednoducho sme to dostali do bránky, Dan Kurovský tam dobre stál a ja som sa len snažil nájsť si priestor. Odrazilo sa to ku mne. Bola to výborná práca celej lajny," opísal Roman.

Třinec vstúpil do série proti Motoru výborne, vyhral trikrát v rade, no potom trikrát prehral a štvrťfinále sa rozhodovalo až v poslednom možnom zápase. "Všetko to bolo o jednom zápase. Museli sme sa v hlavách nastaviť na to, že sa začína od stavu 0:0, čo sa nám podarilo. Od začiatku sme boli aktívni a som rád, ako sme sa všetci nastavili a boli zodpovední."

Oceliari boli od prvej minúty aktívnejší a na Hrachovinu vyslali celkovo 29 striel. Domáci brankár Marek Mazanec potreboval na udržanie čistého konta len 10 zákrokov. Třinec však otvoril skóre až v polovici tretej tretiny.

"Je potrebné zostať trpezlivý. Aktivita bola super, ale zase sme sa vpredu nemohli zblázniť. Bolo potrebné hrať dobre aj smerom dozadu," pokračoval rodák z Kysuckého Nového Mesta. "Je to o tom, kto viac chce, a my sme si za tým dnes išli," dodal Roman, ktorý s Třincom získal tri majstrovské tituly.

Třinec sa teraz v semifinále stretne so Spartou. Oba tímy si zopakujú súboj z minuloročného štvrťfinále, keď oceliari zvíťazili 4:2. "Bude to opäť vyhecované a môžeme očakávať dobrú sériu," uzavrel hrdina aktuálneho majstra.