Výborné správy zo zámoria, Slafkovský s Nemcom mieria na MS v Česku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výborné správy zo zámoria, Slafkovský s Nemcom mieria na MS v Česku
Aktualizované
Slafkovský si podľa zákulisných informácii oblečie dres Slovenska na MS v Česku.
Slafkovský si podľa zákulisných informácii oblečie dres Slovenska na MS v Česku.AFP
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20) a obranca Šimon Nemec (20) si s najväčšou pravdepodobnosťou zahrajú na majstrovstvách sveta v hokeji v Česku, ktoré sa budú konať od 10. do 26. mája. Po posledných zápasoch v základnej časti o tom informovali renomovaní novinári a v prípade krídelníka aj samotný Montreal.

Slafkovský ukončil v noci na stredu druhú sezónu v zámorí so ziskom 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií v 82 dueloch základnej časti. Vďaka méte 20 zásahov si pripísal aj výkonnostný bonus vo výške 250-tisíc dolárov.

Montreal už niekoľko týždňov nemal reálnu šancu na play-off. Pre Canadiens sa sezóna definitívne skončila súbojom s Detroitom, ktorí prehrali 4:5 po samostatných nájazdoch. Rodák v Košíc v ňom zaknihoval gól a asistenciu.

Novinár Eric Engels po skončení stretnutia pridal príspevok na platforme X: "Juraj Slafkovský bude hrať na majstrovstvách sveta." Neskôr počas dňa to svojím spôsobom potvrdil aj Montreal, zhodne na sieti X. 

"Očakáva sa, že Juraj Slafkovský bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta," uviedli Habs a následne citovali krídelníka prvej formácie. "Myslím si, že ak sa nič nestane, pôjdem tam."

Oficiálne potvrdenie od slovenskej reprezentácie zatiaľ neprišlo. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan uviedol, že viac noviniek bude mať k dispozícii po dvojzápase s Nemeckom (štvrtok a sobota).

V prípade, že Slafkovský posilní výber Craiga Ramsayho, bude to jeho tretí šampionát na seniorskej úrovni. Naposledy sa v reprezentačnom drese predstavil na MS pred dvomi rokmi, aby sa na začiatku júla 2022 stal draftovou jednotkou NHL.

Novinárka Amanda Stein, ktorá sa špecializuje na dianie v New Jersey, v stredu poobede napísala, že k národnému tímu spod Tatier sa pridá aj Šimon Nemec.

Pre obrancu išlo o premiérovú sezónu v profilige, v ktorej od decembra nastúpil za Devils do 60 duelov, zaznamenal v nich tri góly a 16 asistencií. Priemerne strávil na ľade takmer 20 minút (19:51) v jednom zápase.

"Áno pôjdem," odpovedal Nemec na otázku reportérky, či príde pomôcť slovenskému výberu na svetový šampionát do Čiech. "Pre mňa je to ako ísť domov. Je to asi päť hodín od môjho rodného mesta. Moja rodina sa na to veľmi teší. Moji starí rodičia nemôžu prísť sem do USA, môžu ísť iba tam, takže sa na to veľmi teším," pokračoval.

Nemca by v tomto prípade čakal už štvrtý turnaj po sebe. Počas uplynulých troch hral v 18 meraniach síl so ziskom siedmich bodov (1+6).