Klein v Madride do druhého kola, Kovalík v Ríme skončil. Hrunčáková so šancou vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein v Madride do druhého kola, Kovalík v Ríme skončil. Hrunčáková so šancou vo štvorhre
Alcaraz stále nie je presvedčený o svojom štarte v Madride.
Alcaraz stále nie je presvedčený o svojom štarte v Madride.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 24. apríla?

22:37 - Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil do 2. kola podujatia ATP 1000 v Madride. V úvodnom zápase na turnaji porazil domáceho Pabla Llamasa Ruiza v troch setoch 6:1, 4:6 a 7:6. Viac v článku.

22:17 - Denis Shapovalov, bývalá svetová desiatka a aktuálne 132. hráč rebríčka, zdolal na turnaji Masters 1000 v Madride antukového špecialistu Facunda Díaza Acostu 6:4, 3:6, 6:3, prerušil sériu troch prehier a pripísal si prvé tohtoročné víťazstvo na najpomalšom povrchu. V druhom kole sa kanadský semifinalista z roku 2018 stretne s ďalším Argentínčanom Tomásom Martínom Etcheverrym.

20:12 - Dánka Caroline Wozniacka končí v prvom kole antukového turnaja 1000 v Madride. Bývalá svetová jednotka prehrala so Sarou Erraniovou 6:3, 5,7, 5:7 po takmer troch hodinách hry, pričom obe tenistky stratili svoje podanie osemkrát. Talianka, ktorá budúci týždeň oslávi 37. narodeniny, vyhrala v španielskej metropole svoj prvý zápas v hlavnej súťaži od roku 2015.

19:47 - Nadal stále nie je fit a môže vynechať milovaný French Open. V Madride bude hrať naposledy.

19:32 - Viktória Hrunčáková a Češka Tereza Valentová si zabezpečili postup do semifinále štvorhry na turnaji v gruzínskej Lopote. Dvojicu Dapkuteová - Suvirdjonková zdolali v dvoch setoch 7:5, 6:1.

19:00 - Gaël Monfils zvládol vstúpiť do antukovej jari v Estorile a Monte Carle, ale po úvodnom zápase na Masters v Madride vypadol. Francúzsky veterán nestačil na talianskeho mladíka Luciana Darderiho 4:6, 2:6. Ten v ďalšom kole vyzve Taylora Fritza.

Zostrih víťazného stretnutia Darderiho.
Flashscore

16:43 - Emma Raducanuová odohrala v piatok v Stuttgarte vyrovnané štvrťfinále so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou, ale na turnaji v Madride prekvapujúco neuspela už v prvom kole. Stalo sa tak po jasnej prehre 2:6, 2:6 s kvalifikantkou a 82. hráčkou rebríčka Maríou Lourdes Carléovou.

14:49 - Naomi Osaková vyhrala na antuke takmer presne po dvoch rokoch. Bývalá svetová jednotka a štvornásobná grandslamová šampiónka, ktorá sa vracia po materskej dovolenke, zdolala v úvodnom kole na turnaji 1000 v Madride lucky losera Grétu Minnenovú 6:4, 6:1. Štvrťfinalistka z roku 2019 sa v ďalšom kole stretne s Ľudmilou Samsonovou.

14:44 - Viktória Hrunčáková končí v gruzínskom stredisku Lopota už po druhom vystúpení. Nad jej sily bola Američanka Inoueová, ktorej po 77 minútach podľahla 2:6 a 4:6. Náladu si Slovenka môže vylepšiť vo štvrťfinále štvorhry.

14:27 - Sloane Stephensová vyhrala svoj šiesty tohtoročný zápas na európskych antukových dvorcoch. Grandslamová šampiónka v 1. kole na tisícke v Madride zahodila náskok setu, brejku i mečbalu, ale po takmer tri a pol hodinovom boji napokon zdolala antukovú špecialistku Martinu Trevisanovú 6:3, 5:7, 6:4. V ďalšom kole sa stretne s Elise Mertensovou.

14:22 - Argentínsky tenista Mariano Navone postúpil do druhého kola na turnaji ATP v Madride. V úvodnom zápase zdolal Austrálčana Alexeia Popyrina v dvoch setoch 7:5, 6:2. Vo štvrtok nastúpi proti nasadenej jedenástke Holgerovi Runemu z Dánska.

14:17 - Kazašská tenistka Julia Putinzevová postúpila do 2. kola turnaja WTA v Madride. V úvodnom zápase zdolala Číňanku Jüe Jüan v dvoch setoch 6:2, 6:4. Vo štvrtok ju čaká zápas proti ďalšej Číňanke, svetovej osmičke Čeng Čchin-wen.

14:00 - Jozef Kovalík nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 v Ríme. V pozícii štvrtého nasadeného hráča nestačil v druhom kole na Billyho Harrisa z Veľkej Británie a podľahol mu 3:6, 4:6 za 74 minút.

13:14 - Paula Badosová neobháji vlaňajšie osemfinále z Madridu a v rebríčku klesne ešte nižšie. Bývalá svetová dvojka prehrala v 1. kole španielskej tisícky s krajankou a kvalifikantkou Jessicou Bouzasovou 6:2, 3:6, 3:6, ktorá si pripísala prvé víťazstvo na významnom podujatí na najvyššom okruhu. Dvadsaťjedenročná Španielka vyzve v druhom kole Jelenu Ostapenkovú.

11:08 - Domáci tenista Pablo Llamas Ruiz - to je prekážka, ktorá v prvom kole na madridskej antuke čaká Lukáša Kleina. Začiatok slovensko-španielskeho merania síl je naplánovaný na 17:30 SEČ. Viac v článku.

10:57 - Streda ponúkne boje Jozefa Kovalíka a Viktórie Hrunčákovej. Tenista zo 164. miesta ATP sa predstaví na rímskej antuke v osemfinále tamojšieho challengeru, súperom mu bude britský hráč Billy Harris. Hrunčákovú čaká osemfinále na tvrdom povrchu v Gruzínsku, proti nej sa postaví Američanka Hina Inoueová. Následne by Slovenka na rovnakom turnaji mala absolvovať aj štvrťfinálovú štvorhru po boku českej spoluhráčky Terezy Valentovej a zmerať si sily s dvojicou Dapkuteová - Suvirdjonková.

10:42 - Nemecká tenistka Tatjana Mariaová síce v utorok v Madride zdolala Peyton Stearnsovú v trojsetovej bitke, ale prezradila, že ju trochu mrzí, že pre ďalšie vystúpenie neuvidí prvý veľký tenisový zápas svojej 10-ročnej dcéry.

Charlotte Mariaová debutuje na svojom prvom medzinárodnom turnaji dievčat. "Bude tam hrať v kategórii do 12 rokov so všetkými najlepšími malými deťmi z celého sveta. Je to skvelé a užíva si to," prezradila nemecká tenistka. Dcére je ale nablízku manžel Charles-Edouard Maria a jeho žena pripustila, že na diaľku aspoň bude sledovať vývoj zápasu cez aplikáciu.

10:31 -Carlos Alcaraz síce dorazil do Madridu, na tlačovej konferencii ale pripustil, že štart bude do poslednej chvíle zvažovať. "Do môjho prvého zápasu zostáva nejaký čas. Dnes som trénoval intenzívnejšie a mám z toho dobrý pocit. Nechcem sa ale ponáhľať a dostať sa do problémov. Nedokážem povedať, že budem môcť hrať na sto percent. S tým, čo teraz cítim, by som bol šťastný, keby som tu odohral tri alebo štyri duely,“ zveril sa novinárom.

Alcaraz je nasadený ako číslo dva a jeho súperom v druhom kole bude Arthur Rinderknech alebo Alexander Ševčenko. Španielsky tenista naposledy hral v marci v Miami, potom vynechal antukový Masters v Monte Carle a následné podujatie v Barcelone.