Alpine sa vrátil na pódium F1. Rossi je spokojný, ale uvedomuje si potrebu vylepšenia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alpine sa vrátil na pódium F1. Rossi je spokojný, ale uvedomuje si potrebu vylepšenia
Ocon sa stal prvým Francúzom na monackom pódiu od roku 1996.
Ocon sa stal prvým Francúzom na monackom pódiu od roku 1996.Reuters
Tím Alpine v nedeľu v Monaku získal svoje prvé pódiové umiestnenie v sezóne Formuly 1 a šéf Laurent Rossi (47), ktorý po zlých úvodných výsledkoch varoval pred dôsledkami neúspechu, povedal, že je na tento výkon hrdý.

Tretie miesto Estebana Ocona v najpozoruhodnejších pouličných pretekoch sezóny, ktoré sú pre tím vlastnený Renaultom v podstate domácim podujatím, zmiernilo tlak, ktorý sa stupňoval. "Som šťastný za tím. Nebudem hovoriť, že chcem, aby každé preteky skončili na tretej priečke, to by bolo nereálne, ale bol by som rád. Máme pred sebou ešte veľa práce, aby sme sa tam dostali," vravel Rossi a doplnil:

"Určite budeme podávať kvalitný výkon, ako sme to urobili tento víkend - jazdci, inžinieri, mechanici, všetci na trati a v továrňach. Bolo to solídne, podobne ako v Miami. Potrebujem, aby sme to zopakovali."

V Miami Rossi varoval, že ak sa výkony nezlepšia, urobí do konca sezóny zmeny. Povedal, že zodpovednosť je na šéfovi tímu Otmarovi Szafnauerovi.

Francúz Pierre Gasly skončil v USA ôsmy a jeho krajan Ocon deviaty, čím ukončili sériu dvoch pretekov bez zisku bodu. V nedeľu, v 50. pretekoch Alpine pod touto značkou, bol Gasly siedmy a jeho tím predbehol McLaren na piatom mieste v poradí konštruktérov. Rossi sa teda vyjadril k zlepšeniu:

"Som na nich hrdý a oni by mali byť tiež. Nebudeme však spokojní, je tu pár vecí, ktoré musíme zlepšiť. Výkon auta, ako som už vtedy povedal, si vyžiada čas. Potrebuje pravidelné aktualizácie a vylepšenia. V posledných dvoch pretekoch tím predviedol veľmi dobré myslenie, takže som spokojný."

Ocon, ktorý v roku 2021 vyhral v Maďarsku, povedal, že jeho tretie pódium v kariére zavŕšilo vynikajúci víkend. Dúfal, že je to začiatok niečoho väčšieho.

"Od simulátora až po naozaj všetky tréningy sme auto zlepšovali a ani raz sme neurobili chybu," povedal prvý Francúz na monackom pódiu od roku 1996, keď sa na ňom objavil Olivier Panis.