Ferrari robí progres, ale stále musí pracovať na zlepšení, hovorí Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ferrari robí progres, ale stále musí pracovať na zlepšení, hovorí Leclerc

Charles Leclerc je pripravený v Austrálii biť sa o popredné priečky.
Charles Leclerc je pripravený v Austrálii biť sa o popredné priečky.Profimedia
Charles Leclerc (25) v piatok zdôraznil, že Ferrari sa uberá správnym smerom, ale po prvých dvoch tréningoch v Austrálii má stále na čom pracovať, aby bolo konkurencieschopné.

Monačan obsadil v prvom tréningu piate miesto. V druhom, ktorý poznačil dážď, zajazdil druhý najrýchlejší čas po Fernandovi Alonsovi a pred tretím Maxom Verstappenom

"Riešili sme pomerne veľa variantov nastavenia, čo bolo zaujímavé. Zdá sa, že ideme správnym smerom. To ale neznamená, že máme rovnaké tempo ako naši konkurenti. Vyzerá, že stále majú navrch. Čaká nás ešte veľa práce, kým sa budeme môcť vrátiť do boja o prvenstvo, ale vynaložíme všetko úsilie, aby sme stúpali nahor," uviedol Charles Leclerc po tréningoch.

Pred dvomi týždňami zaostalo Ferrari v Saudskej Arábii nielen za oboma Red Bullmi, ale predbehol ho aj Alonso či obaja piloti Mercedesu. Leclercove čísla z Melbourne dodávajú stajni nádej. 

Tímový kolega Carlos Sainz bol v oboch tréningoch v Albert Parku piaty, pričom v druhom odjazil iba 12 kôl. Následne sa talianska stajňa rozhodla nepokračovať v daždi, pretože podľa predpovede by mali byť nedeľné preteky na suchej trati. Napriek tomu Španiel povedal, že sa veľa spoločne naučili a mohol sa znovu zoznámiť s bariérami či zákrutami trate.

"Bolo to trochu poznačené dažďom v druhom tréningu. Aj z toho dôvodu sme sa rozhodli neísť viac kôl a radšej sa pripravíme na sobotu. Na druhej strane, úvodný tréning bol pre tím veľmi užitočný. Prešli sme si rôznymi nastaveniami, aby sme dosiahli čo najlepší pocit z auta. Tvrdo a poctivo sa snažíme všetko maximalizovať. Teším sa na zvyšok víkendu," uzavrel Sainz.