Šéf Mercedesu nebol spokojný s výkonom v Brazílii: Náš monopost je ako trojkolka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šéf Mercedesu nebol spokojný s výkonom v Brazílii: Náš monopost je ako trojkolka

Šéf Mercedesu v F1 Toto Wolff.
Šéf Mercedesu v F1 Toto Wolff.Reuters
Minuloroční víťazi VC Brazílie z Mercedesu utrpeli v nedeľu na rovnakom okruhu nočnú moru. Nešťastný šéf tímu Toto Wolff (51) prirovnal ich monopost Formuly 1 k trojkolke a povedal, že si v tejto sezóne nezaslúži vyhrať preteky.

Zatiaľ čo Max Verstappen z Red Bullu vyhral Veľkú cenu na okruhu v Sao Paule a dosiahol 17. víťazstvo v sezóne, tímové 19 z 20 pretekov, Mercedes mal sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona na ôsmej priečke a George Russell preteky nedokončil. Russell si podmanil Brazíliu v minuloročnej edícii, jeho kolega preťal cieľovú pásku ako druhý. Tentoraz sa k podobným métam ani jeden nepriblížil.

Aj preto Hamilton v sobotu zdôraznil svoju túžbu poslať nevydarený monopost na konci aktuálnej sezóny do histórie a Wolff s ním úplne súhlasil. "Neospravedlniteľný výkon," povedal Rakúšan pre televíziu Sky Sports. "Na to ani neexistujú slová," nadviazal.

"Auto skončilo minulý a predminulý týždeň druhé a čokoľvek sme s ním urobili, bolo hrozné. Lewis prežil, ale George... Môžem len súcitiť s oboma, keď jazdili v takejto mizernej veci. Ukazuje nám to, aký ťažký máme monopost."

"Je jasné, že nie sme majstri sveta v šprinte. Auto jazdilo takmer tak, akoby to bola trojkolka a nemalo štvrté koleso. Nezaslúži si vyhrať. Musíme sa rýchlo vrátiť späť v posledných pretekoch sezóny a pritlačiť na výkon," uzavrel Toto Wolff. Najbližšie sa piloti presunú do Las Vegas, kde ich čaká víkendový program od 16. do 18. novembra.