Odlišné duely favoritov. Obhajca Wright končí, jednotka Price ďalej bez straty setu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odlišné duely favoritov. Obhajca Wright končí, jednotka Price ďalej bez straty setu

Peter Wright bude chcieť tohtoročný šampionát čo najskôr hodiť za hlavu.
Peter Wright bude chcieť tohtoročný šampionát čo najskôr hodiť za hlavu.Profimedia
Večerný program desiateho dňa majstrovstiev sveta v šípkach priniesol veľké prekvapenie na úkor obhajcu prvenstva. Peter Wright (52) po nemastnom-neslanom výkone skončil v Ally Pally už v šestnásťfinále.

Jim Williams - Gabriel Clemens 3:4

Nemec Clemens v dráme zdolal Williamsa, ktorý nevyužil príležitosť vyhrať šiesty set. Waleská svetová jednotka zo súťažného ročníka 2020 BDO vyhrávala 3:2 na sety, 2:0 na legy a mala podanie. Nevyužila ale niekoľko príležitostí na ukončenie zápasu, Clemens si skvelým záverečným gemom na konci šiesteho setu vynútil siedmy rozhodujúci set. Obaja šípkari hrali v poslednom dejstve fantasticky (priemer 101,2 vs. 112,08), ale Nemec dokázal premeniť aj všetky tri pokusy na uzatváraní a získal duel pre seba.

Gerwyn Price - Raymond van Barneveld 4:0

Price ako úradujúca svetová jednotka a najvyššie nasadený hráč šampionátu nemal s van Barneveldom žiadne problémy. Holandský majster sveta z roku 2007 mal tento rok mimoriadne dobrú sezónu, ale v konfrontácii s waleským suverénom ťahal za kratší koniec. Price vyhral 4:0 na sety, "Barney" iba raz dokázal vyhrať dva legy v jednom sete. Priceovým súperom v osemfinále bude lepší z dvojice Ryan Searle a José de Sousa.

Peter Wright - Kim Huybrechts 1:4

Aktuálny majster Wright končí ešte pred osemfinále. Slabá hra extravagantného Škóta uľahčila Kimovi Huybrechtsovi zbieranie dôležitých legov a zároveň otočenie zápasu z 0:1 na 4:1. Wright zopakoval svoje trápenie spred dvoch rokov, keď bol tiež obhajcom titulu, ale zhodne skončil v prvom povianočnom stretnutí (vtedy ho vyradil Clemens 4:3). V piatom sete mohol súboj zachrániť, ale pri zatváraní na 115 len tesne minul double 18. Naopak, Huybrechts na tretí pokus trafil D18 a nadobro umlčal tribúny. O osmičku najlepších zabojujú v belgickom derby Huybrechts a van den Bergh.