Van den Bergh postúpil do osemfinále, Rock neprestáva udivovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Van den Bergh postúpil do osemfinále, Rock neprestáva udivovať

Po vianočnej pauze sa opäť začalo hrať.
Po vianočnej pauze sa opäť začalo hrať.Profimedia
Po trojdňovej vianočnej prestávke sa šípkari opäť vrátili k terčom na majstrovstvách sveta. Ako prvý sa z postupu do štvrťfinále tešil Belgičan Dimitri van den Bergh (28), po ňom John Rock (21) zo Severného Írska a Walesan Jonny Clayton (48).

Dimitri Van den Bergh - Krzysztof Ratajski 4:1

Duel dvoch rebríčkovo vyrovnaných hráčov vyznel lepšie pre svetovú pätnástku z Belgicka. Van den Bergh si dal načas s ukončením prvého setu a uspel až na deviaty pokus. A keď Poliak, ktorému patrí v rebríčku 18. miesto, znížil v treťom sete na 2:1, vyzeralo to na drámu. Van den Bergh však získal ďalšie dejstvo, keď ho uzavrel s pomocou bullseye a posledný kúsok do skladačky víťazstva pridal zásahom svojej obľúbenej dvojitej šestnástky.

Nathan Aspinall - Josh Rock 3:4

Prekvapenie? Možno nie. V každom prípade ostrovné derby poslalo po strhujúcej dráme do ďalšej fázy svetovú priečku s poradovým číslom 47. Desiatka Aspinall sa lúči s pavúkom. Vo veku len 21 rokov je však Rock považovaný za obrovský talent. Jeho skúsenejší kolega mal oveľa vyšší priemerný nástrel (98,19 oproti 95,92) a viac vyhratých kôl, ale Rock preukázal pevnejšie nervy. Pri zatváraní mal takmer polovičnú úspešnosť, zatiaľ čo jeho súper mal menej ako tretinovú. 

Jonny Clayton - Brendan Dolan 4:1

Duel stratených podaní sa odohral medzi Claytonom a Dolanom. Hneď prvé dva legy skončili práve strateným servisom. V druhom sete sa táto situácia zopakovala dvakrát, v treťom až štyrikrát, no to už bol stav 3:0 na sety pre favorita. Severný Ír dokázal vykresať iskričku nádeje znížením, piaty set si ale znova uchmatla rebríčková sedmička a postúpila ďalej.