Piatkové tréningy pre Hamiltona s Leclercom, Monačan bol prvý aj v sobotu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piatkové tréningy pre Hamiltona s Leclercom, Monačan bol prvý aj v sobotu

Aktualizované
Lewis Hamilton ovládol prvý tréning na mestskom okruhu v Monte Carle.
Lewis Hamilton ovládol prvý tréning na mestskom okruhu v Monte Carle.AFP
V prvom piatkovom tréningu na Veľkú cenu Monaka Formuly 1 bol najrýchlejší britský pilot Lewis Hamilton (39) z Mercedesu s časom 1:12,169 minúty. Druhý tréning, ktorý sa konal tiež od 17:00, ovládol s hodnotou kola 1:11,278 domáci pilot Ferrari Charles Leclerc (26). Tretí tréning, už v sobotu od 12:30, takisto patril Leclercovi (1:11,369).

Prvý tréning

Sedemnásobný majster sveta dosiahol na mestskom okruhu v Monte Carle čas o 29 tisícin sekundy rýchlejší ako Oscar Piastri z McLarenu. Tretí bol Hamiltonov tímový kolega George Russell

Počas prvého tréningu jazdci nasadili rôzne typy pneumatík. Pierre Gasly a Esteban Ocon z tímu Alpine mali technické problémy. Tréning bol na chvíľu prerušený aj 15 minút pred koncom po tom, čo sa čínsky pilot Kuan-jü Čou dostal do kontaktu s bariérou.

Obhajca minuloročného prvenstva Max Verstappen z Red Bullu, ktorý môže v Monaku získať rekordnú ôsmu pole position v ôsmich pretekoch sezóny a deviatykrát v rade, stratil na najrýchlejšieho Hamiltona 815 tisícin sekundy a finišoval jedenásty. Na rozdiel od Brita však absolvoval jazdu na stredných pneumatikách. 

Druhý tréning

Podvečer sa zadarilo Ferrari. Monačan Charles Leclerc mal pomerne komfortný náskok pred prenasledovateľmi, keď mu stíhal iba Hamilton (+0,188 s). Pod pol sekundy sa vtesnil už len Fernando Alonso na Aston Martine (+0,475). 

Nasledoval štvrtý Verstappen (+0,535), piaty Norris (+0,675) na McLarene, zatiaľ čo šiesty skončil Leclercov kolega z talianskej stajne Carlos Sainz (+0,684).

Tretí tréning

Aj krátko po sobotňajšom obede patrilo dianie na trati monackému jazdcovi na Ferrari. Tentokrát si postavenie vylepšil doposiaľ trápiaci sa druhý Verstappen, ktorý ako jediný stratil menej ako dve desatiny sekundy (+0,197). 

Víkendovú formu potvrdil tretí Hamilton (+0,341), o viac ako pol sekundu už zaostal Oscar Piastri (+0,532). V ďalších deviatich stotinách sa umiestnili Pérez, Russell, Sainz, Norris a Cunoda. TOP 10 uzavrel Fernando Alonso. Rýchly koniec zažil Valtteri Bottas na Stake, ktorý v druhom kole "pobozkal" bariéru a poškodil si prednú nápravu.

V sobotu od 16:00 bude program pokračovať kvalifikáciou na nedeľňajšie preteky (15:00).