Slovensko si poľahky poradilo s Poľskom, štvrťfinále prinesie federálne derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko si poľahky poradilo s Poľskom, štvrťfinále prinesie federálne derby
Jednoznačná osemfinálová výhra
Jednoznačná osemfinálová výhraFacebook: Slovenský zväz florbalu
Po bojoch v rámci základnej skupiny majstrovstiev sveta bolo pre slovenských florbalistov pripravené osemfinálové meranie síl s Poľskom. Na víťaza tohto súboja už čakala Česká republika, ktorú v ďalšej fáze turnaja vyzvú práve reprezentanti s dvojkrížom na hrudi.

Slováci obsadili v skupine A treitu priečku a o štvrťfinálovú účasť museli zabojovať proti Poľsku. Za naplnením postupovej ambície vykročili v ôsmej minúte stretnutia, keď získali loptičku za vlastnou bránkou a z následného úniku otvoril gólový scenár duelu Ujhelyi.

O necelých šesť minút zvyšoval náskok Slovákov presne mierenou strelou Gajdoš. Úvodné dejstvo ukončil premiérovým gólom na šampionáte Kvasnica, ktorý sa z otočky presadil do horných poschodí poľskej bránky a spečatil rezultát prvej časti.

Prostredná tretina videla svoj prvý gól vo štvrtej minúte - presadil sa Kozák a zvýšil na rozdiel štyroch presných zásahov. Dominancia slovenských reprezentantov pokračovala aj naďalej a po umnej prihrávke Gašparíka sa presadil Dudovič. Strelec piatej rany sa prezentoval rovnako kvalitnou asistenciou pre Hatalu - 6:0. Onedlho nastala po biliardovej akcii prvej formácie ďalšia zmena skóre v prospech Slovákov a do šatní sa šlo za stavu 7:0.

Posledné dejstvo hneď z kraja prinieslo prvý poľský zásah, na ktorý vzápätí odpovedal Gašparík. Desať minút po ňom sa druhým dvojgólovým strelcom súboja stal Dudovič a uzavrel zápasové štatistiky presných zásahov.

Po hladkom víťazstve zabojuje slovenský výber o semifinále v piatok 11. novembra proti reprezentácii Česka.

MS vo florbale - osemfinále:

Slovensko - Poľsko 9:1