Smith hodil maximum 19-krát a aj tak končí, národné bitky pre Crossa a Buntinga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smith hodil maximum 19-krát a aj tak končí, národné bitky pre Crossa a Buntinga

Dráma so Smithom až do konca. Po rozhodujúcom legu prejavil triumfujúci van Duijvenbode všetky emócie.
Dráma so Smithom až do konca. Po rozhodujúcom legu prejavil triumfujúci van Duijvenbode všetky emócie.Profimedia
Dvanásty deň na majstrovstvách sveta v šípkach sa začal hneď zostra. Diváci v Ally Pally v Londýne sledovali na úvod štvrtkového programu doteraz azda najlepší súboj šampionátu.

Dirk van Duijvenbode - Ross Smith 4:3

Šípkarský festival plný "180" a obrovská dráma až do posledného momentu. Duel medzi Dirkom van Duijvenbodom a Rossom Smithom ponúkol neuveriteľných 31 maximálnych zakončení na tri šípky (z toho 19 pre domáceho hráča) a 36 legov!

Rozhodujúci leg za stavu 3:3 na sety a 5:5 na legy vyhral "The Tinan". Holanďanovi pomohli Angličanove štyri nepremenené mečbaly a najmä skvelá úspešnosť na double - 40,43 %. Štrnásty hráč sveta sa v osemfinále stretne so svojím krajanom Michaelom van Gerwenom

Rob Cross - Mervyn King 4:1

Rob Cross a Mervyn King. Dvaja Angličania a skvelí hráči. "Voltage" zahral priemer 99,13 na tri šípky a zničil svojho súpera v piatich setoch s úspešnosťou 43,33 % na double.

"Kráľ" síce rozveselil prítomných v "Ally Pally" slušným "checkoutom" 136, ale podarilo sa mu získať celkovo iba päť legov, čím ukončil svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta. Jeho premožiteľa vyzve v ďalšej fáze turnaja Chris Dobey.

Dave Chisnall - Stephen Bunting 2:4

Druhé anglické derby dopadlo pomerne prekvapivo. Dave Chisnall vyhral prvý set proti podaniu, ale potom ho nepotvrdil pri vlastnom servise. Vo zvyšku zápasu získal proti Stephenovi Buntingovi už iba šesť gemov!

Dvanásty hráč sveta končí svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta po súboji s krajanom a famóznej šou na pódiu. Priemer oboch hráčov na troch šípkach bol tesne nad 100 bodov. "The Bullet" postupuje len vďaka neuveriteľnej úspešnosti na double - zatiaľ čo "Chizzy" zahral 40,91 %, Bunting neskutočných 57,69 %!