Súboj španielskych generácií ovládol Alcaraz. Šramková a Molčan zabojujú o Indian Wells

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súboj španielskych generácií ovládol Alcaraz. Šramková a Molčan zabojujú o Indian Wells
Alcaraz a Nadal počas exhibície v Las Vegas.
Alcaraz a Nadal počas exhibície v Las Vegas.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. marca?

22:20 - Slovenskí tenisti Alex Molčan a Lukáš Klein postúpili do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. Molčan vyradil v 1. kole dvanásteho nasadeného Francúza Benoita Paireho 7:6 (5), 6:3. Klein zdolal sedmičku "pavúka" Nemca Maximiliana Marterera 6:2, 6:4.

20:25 - V pondelok sa v Trnave rozbehli kvalifikačné súboje druhého turnaja ITF WTT W75. Zasiahli do nich tri domáce hráčky - Nina Vargová, Radka Zelníčková a Adela Polakovičová. Ani jednej z nich sa však v prvom eliminačnom kole nepodarilo zvíťaziť. Vargová prehrala vo vyrovnanom zápase s Bieloruskou Irynou Šimanovičovou 7:6(3), 3:6, 4:6, Zelníčková rovnako v tesnom súboji nestačila na Rusku Juliu Avdejevovú 4:6, 7:5, 4:6. Polakovičová podľahla Slovinke Veronike Erjavečovej 2:6, 1:6.

V hlavnej súťaži dvojhry sa tak s určitosťou predstavia iba dve Slovenky - Renáta Jamrichová a Sára Šarinová, ktoré budú štartovať vďaka voľnej karte

19:25 - Opäť nastal čas na Indian Wells. Rybakinovej sa môže podariť husársky kúsok.

15:35 - Slovenská singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová si v najnovšom vydaní rebríčka WTA polepšila o sedem priečok. O päť miest stúpol v mužskom renkingu ATP Alex Molčan. Viac v článku.

14:07 - Karol Kučera dnes oslavuje päťdesiatku. Na okruhu ATP pôsobil v rokoch 1992 - 2005. Na olympijských hrách reprezentoval Slovensko trikrát (Atlanta 1996, Sydney 2000, Atény 2004). Bol dlhoročným členom tímu v Davisovom pohári, zaslúžil sa o postup Slovenska do finále v roku 2005. Spolu s Dominikom Hrbatým a Jánom Krošlákom získal v Düsseldorfe 2000 Svetový pohár mužských tímov. Na okruhu ATP získal šesť titulov a prebojoval sa do ďalších šiestich finále. S Karinou Habšudovou zvíťazil v Hopmanovom pohári 1998. Najlepší grandslamový výsledok dosiahol na Australian Open v roku 1998, keď sa prebojoval do semifinále. 

10:38 - Alex Molčan zabojuje o prienik do hlavnej časti turnaja ATP v Indian Wells. Prvou prekážkou slovenského tenistu bude v kvalifikácii skúsený francúzsky oponent Benoit Paire. Štart duelu bol naplánovaný na 20:30.

06:33 - Katie Boulterová zavŕšila životný týždeň na turnaji WTA 500 v San Diegu svojím druhým a doteraz najcennejším triumfom. Dvadsaťsedemročná Britka vo finále zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú 5:7, 6:2, 6:2 a nadviazala na skalpy Beatriz Haddadovej Maiovej a Emmy Navarrovej. Vo svetovom rebríčku poskočila na 27. miesto a svoje najlepšie umiestnenie vylepšila o 21 priečok.

06:21 - Sebastián Báez týždeň po životnom triumfe na "päťstovke" v Riu de Janeiro ovládol aj posledné zo štyroch podujatí Golden Swing na juhoamerickej antuke v čilskom Santiagu. Dvadsaťtriročný Argentínčan vo finále zdolal domáceho Alejandra Tabilu 3:6, 6:0, 6:4, získal svoj celkovo šiesty titul a zabezpečil si premiérový posun do TOP 20. Viac v článku.

06:15  - Necelé dva týždne po zranení členka Carlos Alcaraz úspešne odohral exhibičný zápas na podujatí Netflix Slam v Las Vegas. Dvadsaťročný Španiel v súboji generácií zdolal o 17 rokov staršieho krajana Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 14:12. Nadal sa na kurte predstavil prvýkrát od začiatku januára, keď v Brisbane odohral svoj prvý turnaj po takmer 12 mesiacoch a operácii bedrového kĺbu, kým utrpel svalové zranenie.

00:50 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala do finále kvalifikácie na turnaji WTA v Indian Wells. V noci na pondelok zdolala šiestu nasadenú Yaninu Wickmayerovú z Belgicka hladko 6:0 a 6:1. V súboji o postup do hlavnej súťaže ju čaká Jessika Ponchetová z Francúzska.