V Ču-chaji štartuje WTA Elite Trophy, Kleinovi sa v Taliansku darí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Ču-chaji štartuje WTA Elite Trophy, Kleinovi sa v Taliansku darí
Aktualizované
V čínskom Ču-chaji sa začne turnaj WTA Elite Trophy.
V čínskom Ču-chaji sa začne turnaj WTA Elite Trophy.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 24. októbra?

22:43 - Bývalý 33. hráč sveta a finalista troch turnajov ATP Jenson Brooksby bol suspendovaný na 18 mesiacov za porušenie dopingových pravidiel. Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu ITIA dnes oznámila, že 22-ročného Američana potrestala za vynechanie troch dopingových kontrol v priebehu 12 mesiacov. Pozastavenie činnosti platí spätne od 5. júla, keď mu bola predbežne pozastavená činnosť až do vyriešenia prípadu. Proti porušeniu pravidiel, ktorého sa podľa svojich slov nedopustil, sa však neodvolal a na kurty sa môže vrátiť najskôr v januári 2025.

20:12 - Dán Holger Rune zaznamenal len druhé víťazstvo v posledných 12 zápasoch a oživil svoje postupové šance na Turnaj majstrov. V Bazileji pokračoval v obhajobe halového finále ATP 500 víťazstvom 1:6, 7:5, 6:3 nad Miomirom Kecmanovičom napriek tomu, že bol o set a brejk dole, čím Srbovi odplatil týždeň starú prehru zo Štokholmu.

Zostrih zápasu Kecmanovič - Rune
Flashscore

19:51 - Tomáš Macháč si zahrá o svoje najväčšie štvrťfinále na turnaji ATP 500 vo Viedni proti svetovej sedmičke Stefanosovi Tsitsipasovi, proti ktorému bude usilovať o prvý skalp hráča Top 30. Grécky tenista v prvom kole súboja bývalých víťazov Turnaja majstrov zdolal Rakúšana Dominica Thiema 7:6, 6:4.

Zostrih zápasu Tsitsipas - Thiem
Flashscore

18:10 - Alex de Minaur zdolal v 1. kole halového turnaja v Bazileji Argentínčana Diega Schwartzmana dvakrát 6:4 a ani v treťom vzájomnom súboji s ním nestratil set. Austrálsky finalista z roku 2019, ktorý má stále šancu kvalifikovať sa na Turnaj majstrov, bude o postup do štvrťfinále hrať s Holanďanom Tallonom Griekspoorom (h2h 1:1).

17:44 - Hubert Hurkacz na úvod halového turnaja ATP 500 v Bazileji zdolal Dušana Lajoviča zo Srbska 7:6, 6:3, čím zvýšil svoje vedenie vo vzájomnej bilancii na 4:0 a udržal si reálnu šancu kvalifikovať sa na Turnaj majstrov. Poliak si o štvrťfinále zahrá s Nemcom Janom-Lennardom Struffom (h2h 0:2).

17:00 - Štart Španiela Rafaela Nadala na januárovom Australian Open zostáva stále otvorený. Hoci riaditeľ turnaja Craig Tiley nedávno vyslovil presvedčenie, že 22-násobný grandslamový šampión sa po dlhodobom zranení vráti na kurty práve v Melbourne a takýto plán následne potvrdil aj samotný hráč, jeho najnovšie vyjadrenia sú menej optimistické. Čítajte viac.

15:53 - Andrej Rubľov si v prvom kole turnaja ATP 500 vo Viedni poradil s Alexejom Popyrinom, no mal nečakané problémy. V úvodnom sete dokonca returnoval na vrátenie do hry, v tajbrejku dohnal manko 0:4. Austrálčana napokon zdolal 7:6, 6:4 a o postup do štvrťfinále sa stretne s Matteom Arnaldim.

Zostrih súboja Rubľov - Popyrin.
Flashscore

15:24 - Veronika Kudermetovová potvrdila slabšiu formu po nedávnom triumfe v Tokiu aj vo svojom úvodnom zápase na turnaji WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji, keď prehrala tretí zápas v rade a aj posledných šesť setov. Ruská favoritka podľahla 6:7, 1:6 domácej divokej karte a rebríčkovo najnižšie postavenej účastníčke Lin Ču, ktorá prerušila sériu štyroch prehier a ôsmich stratených setov.

Zostrih súboja Kudermetovová - Ču.
Flashscore

14:21 - Tommy Paul vlani debutoval na halovom podujatí ATP 500 vo Viedni a v prvom kole prehral tesný súboj s domácim Dominicom Thiemom. Tento rok však rovnaký scenár nedopustil a vo svojom úvodnom zápase zmietol kvalifikanta Alexandra Mullera 6:3, 6:1. Šiesty nasadený Američan stále bojuje o účasť na Turnaji majstrov.

14:00 - Po úspešnej účasti v kvalifikácii sa Lukáš Klein dostal do osemfinále challengeru v talianskom Ortisei. Slovenská singlová dvojka porazila v 1. kole na harde v hale Čecha Andrewa Paulsona za 87 minút 7:5, 6:4.

12:52 - Barbora Krejčíková vo svojom úvodnom zápase na turnaji WTA Elite Trophy nepripustila žiadne prekvapenie a vedie v skupine A. Nasadená jednotka zdolala vo svojom premiérovom zápase v čínskom Ču-chaji Magdu Linetteovú 6:2, 6:4. Do semifinále môže postúpiť už v stredu, čeliť bude Darii Kasatkinovej.

Zostrih súboja Krejčíková - Linetteová.
Flashscore

11:45 - Beatriz Haddadová Maiová vyhrala viac ako jeden zápas iba na jednom z posledných siedmich turnajov a do Ču-chaj pricestovala po nečakanej prehre s hráčkou z prvej stovky. Brazílska jednotka napriek tomu načala debut na WTA Elite Trophy víťazstvom 6:4, 6:4 nad svetovou jedenástkou Madison Keysovou, ktorej aj pri štvrtom štarte hrozí vypadnutie v skupinovej fáze. Haddadová Maiová si môže vybojovať účasť v semifinále vo štvrtok alebo v piatok proti Caroline Garciovej.

Zostrih súboja Haddadová Maiová - Keysová.
Flashscore

10:45 - Karolína Muchová oznámila, že sa nezúčastní na nadchádzajúcom Turnaji majsteriek, ktorý sa uskutoční od 29. októbra do 5. novembra v mexickom Cancúne. Dôvodom sú zdravotné problémy so zápästím. Viac informácií nájdete v článku.

06:30 - Utorok bude bohatý na zaujímavé tenisové súboje. Prvý hrací deň na tohtoročnom turnaji WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji ponúkne úvodné tri zápasy skupinovej fázy. 

Najvyššie nasadená Barbora Krejčíková sa stretne s Magdou Linetteovou, Madison Keysová s Beatriz Haddadovou Maiovou a Veronika Kudermetovová sa pokúsi potvrdiť úlohu favoritky proti domácej divokej karte Lin Ču. 

Turnaje ATP vo Viedni a Bazileji pokračujú atraktívnym duelom medzi Runem a Thiemom v rakúskej metropole.