Ajax opäť na kolenách. Prehru 0:6 nejde hodiť za hlavu, vraví Blind po fiasku s Feyenoordom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ajax opäť na kolenách. Prehru 0:6 nejde hodiť za hlavu, vraví Blind po fiasku s Feyenoordom
Futbalisti Ajaxu utrpeli rekordný debakel.
Futbalisti Ajaxu utrpeli rekordný debakel.Profimedia
Ajax, ktorý je roky postrachom súperov, nezažíva vôbec dobrú sezónu. Keď si už jeho fanúšikovia mysleli, že horšie to byť nemôže, prišiel súboj s Feyenoordom a s ním aj ďalší hanebný výsledok. Slávny klub utrpel debakel 0:6, čo je najvyššia prehra v jeho histórii. Vyjadril sa k nej bývalý obranca a súčasný člen dozornej rady Danny Blind (62).

Skóre otvoril v 36. minúte Igor Paixao, ktorý rozbehol gólostroj. Na prvý zásah rýchlo nadviazal Yankuba Minteh a gól do šatne strelil Dávid Hancko. Slovenský reprezentant odohral plnú minutáž. Bol to jeho tretí zásah v ročníku. Po zmene strán domáci do 66. minúty skórovali ešte trikrát.

Debakel nejde hodiť za hlavu

"Samozrejme, že som zápas sledoval. Ajax je veľký klub a najpopulárnejší v Holandsku, takže je pod ešte väčším drobnohľadom. Prehra 0:6 nie je niečo, čo sa dá len tak hodiť za hlavu a v našom prípade neprišla z ničoho nič. Máme za sebou mizernú sezónu. V súčasnej situácii nie sme náhodou, je na to veľa dôvodov," hodnotí bilanciu amsterdamského tímu.

Ajax sa na začiatku ročníka potácal na dne tabuľky a momentálne je šiesty. Cez víkend stratil šancu na účasť v budúcoročnej Lige majstrov. Dokonca mu hrozí, že sa nekvalifikuje do európskych pohárov. Jedným z hlavných dôvodov na ihrisku je deravá defenzíva, ktorá v tejto sezóne inkasovala už 81 gólov. Predchádzajúcim najhorším počinom Ajaxu bolo 71 zásahov, ktoré dostal v sezóne 1958/59.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Minuloročné letné prestupy sa nevydarili, hovorilo sa o tom už stokrát, ale aj rok predtým prišlo päť alebo šesť hráčov, ktorí sklamali a rýchlo odišli. Conceicao, Grillitsch, Bassey, Wijndal a ďalší v Ajaxe dlho nezostali. Každý týždeň je to o Ajaxe, prichádzajú ďalšie zlé výsledky a potom cestujete do Rotterdamu a v očiach ostatných predstavujete červenú zástavu pre býka. Utrpeli sme najvyššiu prehru v histórii, to hovorí za všetko," pokračoval.

Fiasko s Kroesom

Ajax zažíva blamáž nielen na ihrisku, ale aj v predstavenstve. Pred týždňom bol generálny riaditeľ Alex Kroes suspendovaný už po dvoch týždňoch vo funkcii. Štyridsaťdeväťročný funkcionár vystriedal bývalého skvelého brankára Edwina van der Sara, ktorý po minulej sezóne skončil vo funkcii generálneho riaditeľa.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Holanďania oznámili Kroesov príchod z Alkmaaru začiatkom augusta, ale vzhľadom na klauzulu v zmluve mohol začať pracovať pre konkurenčný klub až v marci. Podľa externej analýzy, ktorú si objednala dozorná rada amsterdamského klubu, kúpil v týždni pred oznámením "prestupu" 17-tisíc klubových akcií a ako zasvätená osoba sa dopustil nezákonného obchodovania.

"Je to šialené, nevysvetliteľné. Dúfate, že dosiahnete stabilitu s kvalifikovanými ľuďmi na správnych miestach, to je celkom bežná prax, namiesto toho ideme dozadu. V tomto prípade niet víťaza. Prehral Ajax, Kroes, fanúšikovia, skrátka všetci. A my zvažujeme, čo ďalej," nechal sa počuť Blind.

Feyenoord - Ajax 6:0