Majstrovský bolehlav nehrozí. Mužstvo je maximálne koncentrované, zdôraznil Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Majstrovský bolehlav nehrozí. Mužstvo je maximálne koncentrované, zdôraznil Alonso
Alonso a Xhaka počas tlačovej konferencie.
Alonso a Xhaka počas tlačovej konferencie.Reuters
Bayer Leverkusen počas minulého víkendu spečatil svoj vôbec prvý titul v Bundeslige. Napriek tomu hráči príliš oslavovať nemohli. Do konca sezóny má pred sebou niekoľko výziev a jednou z nich je odveta štvrťfinále Európskej ligy s West Hamom, prezradil Xabi Alonso (42).

Leverkusen si vďaka nedeľňajšiemu drvivému víťazstvu 5:0 nad Werderom Brémy zabezpečil historicky premiérový ligový primát päť kôl pred koncom ročníka. Do štvrtkovej odvety vstupuje mužstvo s náskokom po výhre 2:0, no zostáva maximálne koncentrované.

"Po prvom zápase sme boli na nedeľu pripravení. Mali sme jasnú predstavu, že je pred nami veľká šanca a že v prípade víťazstva si môžeme jeden deň užiť," uviedol Alonso.

"Od utorka sa naša pozornosť a myseľ sústredili na štvrtkový súboj. Na West Ham. Po ňom budeme mať dostatok času na ďalšie premýšľanie. Teraz je však čas, keď sme v Európskej lige a máme skvelú príležitosť ešte vylepšiť sezónu. Zatiaľ bola veľmi dobrá, ale môže byť ešte lepšia," zdôraznil 42-ročný lodivod na tlačovej konferencii. 

Jeho náprotivok na lavičke kladivárov vtipkoval, že verí, že si Alonsovi hráči užili po spečatení titulu v rámci osláv niekoľko, tradične veľkých, nemeckých pív. "Pár ich bolo, ale určite nie veľa," doplnil Španiel. 

"Určitá kontrola tu bola, aby sme boli pripravení na štvrtok. Chvíľu sme si to užili, kým sme mohli, ale hovorilo sa o tom všetkom dosť. O oslavách, titule... Poďme sa baviť o tom, čo príde a najmä o West Hame," želal si Xabi Alonso venovať pozornosť prítomnému času a hlavne ďalším cieľom.

Hlavný lodivod Bayeru očakáva v Londýne typický európsky večer a je si dobre vedomý toho, aká atmosféra je pre jeho hráčov pripravená.

"Keď prídete do Anglicka, viete, že anglickí priaznivci, fanúšikovia West Hamu, budú na nás vyvíjať tlak. Čaká nás elektrizujúca atmosféra, je to štvrťfinále, Európa," reagoval.

"Máme všetky potrebné ingrediencie na to, aby sme zažili špeciálny večer a dúfam, že budeme pripravení. Z tímu mám dobrý pocit," doplnil Alonso.

Leverkusen ťahá 43-zápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach a manažér nevidí dôvod, prečo by jeho zverenci mali práve teraz poľaviť. 

"Až do tejto chvíle mi hráči nedali dôvod pochybovať o nich. Pre odhodlanie, koncentráciu, mentalitu, ktorú mali... Nemám dôvod pochybovať o odvete ani po veľkom úspechu," uzavrel španielsky kormidelník.

West Ham - Leverkusen (štvrtok, 21:00)