Komárno nasúkalo sedmičku, Prešov sa zachránil v nadstavení. Malženice definitívu nezískali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Komárno nasúkalo sedmičku, Prešov sa zachránil v nadstavení. Malženice definitívu nezískali

Aktualizované
Prešovčania sa doma zachránili až gólom v 96. minúte.
Prešovčania sa doma zachránili až gólom v 96. minúte.mskzilina.sk
MONACObet liga mala cez víkend na programe duely 27. kola. Prvé Komárno zdemolovalo Púchov, zatiaľ čo druhý Prešov v šiestej minúte nadstaveného času východniarskeho derby zachraňoval víťazstvo nad Trebišovom. Nádej Dolného Kubína na udržanie sa v súťaži klesla po remíze s už zostupujúcou Spišskou Novou Vsou, ale stále žije, keďže oslabené Malženice doma iba remizovali s Humenným.

NEDEĽA

Malženice - Humenné 1:1

Malženice mali možnosť potvrdiť druholigovú príslušnosť aj pre ďalšiu sezónu, potrebovali však zvíťaziť. Od 32. minúty hrali bez vylúčeného Jakuba Krajčoviča, napriek tomu ešte do prestávky otvoril skóre Trnavčan Roman Procházka. Zo Spartaka podporili farmu aj brankár Vantruba či Karhan, na výhru to nestačilo.

Humenné využilo presilovku o jedného muža aspoň na vyrovnanie, po zmene strán skóroval švédsky útočník Hugo Ahl.

Malženiciam stačí vyhrať jeden zápas a majú istotu 2. ligy aj v ďalšej sezóne.
Malženiciam stačí vyhrať jeden zápas a majú istotu 2. ligy aj v ďalšej sezóne.Flashscore

Slovan "B" - Myjava 1:3

Rezervám nikéligistov sa príliš nedarilo. Slovanisti doma podľahli Myjavčanom v súboji, v ktorom išlo o umiestnenie v strede tabuľky. Prvý a následne aj víťazný gól zaznamenal Alioune Sylla.

Žilina "B" - Považská Bystrica 2:4

Považská Bystrica mala výborné prvé dejstvo, v ktorom dala tri góly, čím si vystrieľala tri body zo Žiliny. Po remíze piateho Humenného v Malženiciach je štvrtá práve o dva body pred východniarmi. Mladí šošoni síce korigovali z penalty v 58. minúte, ale následne dal štvrtý zásah hostí štvrtý strelec a nádej na obrat tak rýchlo zhasla.

Liptovský Mikuláš - Petržalka 2:4

Petržalka rovnako ako vedúca dvojica nezaváhala a 27. kolo uzavrela výhrou na pôde Liptovského Mikuláša. Dve trefy do čierneho v prvom polčase zaobstaral Lukáš Gašparovič, víťazný gól strelil v 67. minúte Péter Nagy. Tri kolá pred koncom stráca klub z hlavného mesta na barážovú priečku dva body, budúci týždeň sa v priamej bitke o ňu stretne s Prešovom.

Pohľad na kompletnú tabuľku po 27. kole.
Pohľad na kompletnú tabuľku po 27. kole.Flashscore

SOBOTA

Komárno - Púchov 7:1

Líder tabuľky z Komárna rozhodol o triumfe v prvom dejstve, ktoré vyhral 4:0. Celkovo sa za favorita presadilo sedem rôznych strelcov. Púchov sa síce zmohol aspoň na česný zásah za stavu 0:5, ale vo finále to neznamenalo prakticky nič.

KFC má tri kolá pred koncom náskok na druhý Prešov na úrovni piatich bodov, postup do Niké ligy môže teoreticky oslavovať už budúci týždeň.

Prešov - Trebišov 3:2

Prešovčania zachraňovali triumf nad Trebišovom v šiestej minúte nadstaveného času, keď sa z penalty presadil Jozef Špyrka. Za hostí sa dvakrát do čierneho trafil Jakub Škovran, ktorý otáčal skóre, na 2:2 vyrovnával totožne z penalty najlepší strelec ligy 16-gólový Jozef Dolný.

Druhí Šarišania majú pred nedeľňajším súbojom Petržalky na celok z hlavného mesta k dobru päť bodov - pokiaľ tretie mužstvo tabuľky uspeje v Liptovskom Mikuláši, bude pred vzájomným budúcotýždňovým stretom s Tatranom strácať na barážovú priečku len dva body. 

Spišská Nová Ves - Dolný Kubín 1:1

Dolnokubínčania potrebovali zvíťaziť, ak chceli ako-tak reálne zostať v hre o udržanie sa. To sa nepodarilo, na Spiši si vydolovali aspoň bod zásahom v 80. minúte.

Ak štrnáste Malženice v nedeľu zvíťazia doma nad Humenným, budú mať náskok nedostihnuteľných deviatich bodov. Proti Dolnému Kubínu majú zároveň aj lepšie vzájomné zápasy, čo severanov odsúdi na pád do 3. ligy. Spišská Nová Ves je pritom treťoligová už od stredy.

Pohronie - Šamorín 2:0

Dvojgólový Mazan vystrieľal Pohroniu tretie tri body v uplynulých piatich kolách (3-1-1). Druhý zásah, poisťovací strieľal z pokutového kopu. Na konte má trinásť gólov.

Druhý Letenay, ktorý pred jarnou časťou z Púchova odišiel, nastrieľal pätnásť. Poradie strelcov vedie prešovský Dolný (16). Hráči Pohronia pripravili Šamorínu tretí duel bez víťazstva v rade. V tabuľke im patrí deviata priečka, no súperi okolo nich majú o zápas menej.