Namiesto odchodu je v hre nová zmluva. Vedenie United sa postavilo za McTominaya

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Namiesto odchodu je v hre nová zmluva. Vedenie United sa postavilo za McTominaya
Dostane McTominay novú zmluvu?
Dostane McTominay novú zmluvu?Profimedia
Škótsky reprezentant Scott McTominay (27) sa minulé leto pomaly a neochotne obzeral po novom zamestnávateľovi. Red Devils vysielali jeho smerom signály, že s ním do budúcnosti už nepočítajú. Ofenzívne ladený hráč však v tejto sezóne ukazuje skvelú streleckú formu, čo by nakoniec mohlo viesť k novej zmluve na Old Trafford.

McTominay sa výraznou mierou podieľal na kvalifikácii Škótska na tohtoročné EURO a za Manchester United odohral 25 ligových zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a na jeden asistoval. Ani to však zrejme nestačí holandskému trénerovi Erikovi ten Hagovi, ktorý sa netají plánmi uvoľniť jeho miesto v kabíne po tejto sezóne.

Rodák z Lancastru však našiel oporu inde. Vedenie klubu na čele so Sirom Jimom Ratcliffom vetovalo návrh na uvoľnenie McTominaya a namiesto toho schválilo rokovania so samotným hráčom o prípadnej novej zmluve. Skúsený stredopoliar prišiel z mládežníckej akadémie Red Devils a počas pôsobenia pod portugalským trénerom Josém Mourinhom bol začlenený do A-tímu.

Štatistiky McTominaya v Man United.
Štatistiky McTominaya v Man United.Flashscore

Jeho zásahy v tejto sezóne boli viackrát kľúčové a pomohli United k dôležitým bodom. Budúcnosť škótskeho internacionála sa má v týchto týždňoch opäť otvoriť, ale s prísľubom, že vedenie klubu má záujem o predĺženie spolupráce.

McTominay v súčasnosti zarába 60-tisíc libier týždenne. Očakáva, že nová zmluva bude zahrňovať lepší plat, ktorý sa bude blížiť k šiestim cifrám. Podľa britského denníka Daily Star je v Anglicku niekoľko klubov, ktoré by chceli využiť situáciu, ak obe strany nenájdu spoločnú reč.