Talent z Girony si vypýtal veľký prestup, Sávio má po sezóne posilniť Manchester City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talent z Girony si vypýtal veľký prestup, Sávio má po sezóne posilniť Manchester City

Sávio je jednou z opôr prekvapenia La Ligy.
Sávio je jednou z opôr prekvapenia La Ligy.Profimedia
Girona prežíva historickú sezónu a veľký podiel má na tom stále veľmi mladý Sávio (19). Katalánsky klub pre brazílskeho krídelníka zrejme bude predstavovať iba prestupnú stanicu, už o niekoľko mesiacov sa futbalista má sťahovať do Manchestru City.

Sávio v tejto sezóne zaznamenal sedem súťažných gólov, k nim pridal aj sedem presných finálnych prihrávok a vyslúžil si veľkú pozornosť väčších celkov. Na stole mal ponuky z Nemecka a od ďalších anglických klubov, prednosť ale nakoniec podľa očakávania dostane úradujúci šampión Premier League.

Juhoameričan je momentálne registrovaný ako kmeňový hráč druholigového francúzskeho Troyes, kde má zmluvu do júna 2027. Pred aktuálnym ročníkom ale zamieril na hosťovanie do Girony. Oba kluby sú súčasťou City Football Group, zastrešujúcej spoločnosti majiteľov Manchestru City zo Spojených arabských emirátov. "Citizens" tak mali situáciu výrazne uľahčenú a všetko už vraj mali dohodnúť, potrebné dokumenty sa podpíšu v najbližších dňoch.

"Mojím cieľom je zahrať si za Manchester City, sníval som o tom od začiatku a preto na sebe toľko pracujem. V tejto chvíli sa ale musím koncentrovať na Gironu. Ak sa do City raz dostanem, tak za sebou budem mať kvalitne odvedenú prácu v Girone, tým si môžete byť istí,“ netajil sa Sávio svojimi ambíciami už v minulosti.

Ďalšie prestupy a špekulácie