MS v hokeji ONLINE, 17. deň: Česko sa po 14 rokoch dočkalo zlata, bronz berú Švédi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 17. deň: Česko sa po 14 rokoch dočkalo zlata, bronz berú Švédi

Aktualizované
Majstrovská radosť českých hokejistov.
Majstrovská radosť českých hokejistov.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových podujatí sa skončilo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky, domáca reprezentácia rovno získala najcennejší kov. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam, ste mali najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledovali ste náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom ste nielen čítali, ale aj pozerali zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Švédsko - Kanada 4:2

Sumár.

Švajčiarsko - Česko 0:2

Sumár.

Novinky

23:06 - Vyvrcholenie českého šampionátu prinieslo v Prahe síce iba dva zásahy, ale na radosť domácich priaznivcov strelili oba českí hokejisti. Ten víťazný trafil David Pastrňák. Všetko podstatné si môžete pozrieť v našom zostrihu.

Zostrih zápasu.
Flashscore

22:50 - Hokejisti domáceho Česka získali zlaté medaily na 87. majstrovstvách sveta. Vo finálovom zápase zdolali Švajčiarsko nakoniec 2:0, čím dosiahli svoj siedmy titul od rozdelenia federácie a prvý od roku 2010. Víťazný gól strelil v 50. minúte David Pastrňák.

22:25 - Finále 87. majstrovstiev sveta otvoril v Prahe vyhlásený strelec David Pastrňák. Na šampionáte sa presadil vôbec premiérovo po svojom príchode. Zdá sa, že v pravý čas.

22:05 - Hit, po ktorom sa niekoľko minút nehralo, keďže si to odnieslo plexisklo. 

21:43 - Po dvoch tretinách je finále v Prahe stále bez gólov. Napriek tomu sa hrá výborný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Česi sú, zatiaľ, strelecky aktívnejší (23:17),

20:32 - Parádny výskok a pristátie na cudzej striedačke predviedol v prvej tretine finále Čech Ondřej Beránek.

20:20 - Finále v Prahe 87. majstrovstiev sveta medzi Českom a Švajčiarskom sa začalo.

18:40 - Realizačný tím Česka na čele s Radimom Rulíkom odhalilo zostavu proti Švajčiarom. Figuruje v nej aj Jakub Krejčík, o ktorého štarte ešte poobede nebolo jasno. Rovnako v nej nechýba Jan Ščotka, ktorý by mal plniť funkciu siedmeho obrancu.

17:55 - Švédsko zdolalo na majstrovstvách sveta v Prahe Kanadu 4:2 a prvýkrát od roku 2018 sa teší z medaily. Hrdinom Švédov sa stal útočník Carl Grundström, ktorý strelil dva góly vrátane víťazného, pričom pred zápasom mal v štatistikách iba jeden kanadský bod. Kanaďania, ktorí v Česku obhajovali titul majstrov sveta, skončili bez medaily prvýkrát od roku 2018. Naďalej sú však na čele poradia najúspešnejších krajín s bilanciou 28-16-9. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

16:50 - Po dvoch tretinách je bitka o bronzové medaily vyrovnaná. Za javorové listy mieril presne Dylan Cozens. Kanada mohla pokojne aj viesť, lenže Mangiapane odmietol sľubnú príležitosť. 

15:40 - Úvodným strelcom duelu o bronz medzi Kanadou a Švédskom sa stal útočník Carl Grundström, ktorý skóroval v čase 12:05. 

14:45 - Bývalého slovenského útočníka Igora Libu uviedli v nedeľu do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Majster sveta z roku 1985 sa do nej dostal ako desiaty slovenský hráč v histórii. Čítajte viac.

13:35 - Súpisku českej hokejovej reprezentácie rozšíril pred večerným finále MS proti Švajčiarsku obranca Jan Ščotka. Nahradil chorého Jakuba Fleka. Čitajte viac.

12:50 - Švajčiarsky hokejista Kevin Fiala považuje postup do finále majstrovstiev sveta za výnimočnú vec a netrápi ho, že v nedeľu v Prahe bude hrať o zlato proti reprezentácii hostiteľskej krajiny, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia. Podľa jeho slov pripomínalo víťazné semifinále proti Kanade, v ktorom strelil gól a premenil nájazd, jazdu na horskej dráhe. Čítajte viac.

Fiala a jeho čísla proti Kanade.
Fiala a jeho čísla proti Kanade.Flashscore

12:20 - Nedeľný program bude patriť najskôr boju o bronz. Od 15:20 si to rozdá Kanada proti Švédsku. 

Preview zápasu.
Flashscore

11:35 - Obranca Jakub Krejčík by mohol, napriek zraneniu zo semifinále, zasiahnuť do boja o zlato proti Švajčiarsku. Hokejista Česka je v opatere lekárov, ale sám chce nastúpiť. 

10:45 - Česká hokejová reprezentácia bude musieť odohrať nedeľňajšie finále majstrovstiev sveta proti Švajčiarsku bez obrancu Jana Ruttu, ktorý dostal dodatočný trest za faul na Švéda Isaca Lundeströma v semifinálovom vystúpení. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) oznámila rozhodnutie disciplinárnej komisie na svojej internetovej stránke. Čítajte viac.

10:00 - Martin Nečas odohral proti Švédsku fantastický zápas. K jednému presnému zásahu pridal tri asistencie a stal sa prvým hráčom od roku 1994, ktorý v semifinále MS zaznamenal štyri body.

Nečasove štatistiky proti Švédsku.
Nečasove štatistiky proti Švédsku.Flashscore

09:45 - Hrať pred vlastnými fanúšikmi o titul majstra sveta? Naposledy sa to (vtedy ešte československej) hokejovej reprezentácii podarilo v roku 1985. Pastrňák a spol. majú šancu na jedinečný zážitok a oslavu, ak v nedeľu večer porazia Švajčiarov. Finálová zostava je dosť nečakaná. Predpokladanú dvojicu o zlato, teda obhajcov titulu z Kanady proti hviezdami NHL nabitému Švédsku, uvidíme už v dueli o bronz.

Preview zápasu Česko - Švajčiarsko.
Flashscore

09:30 - Jeden z najväčších rozdielov medzi Švédskom a Českom v semifinále? Brankári. Filip Gustavsson zápas vôbec nezvládol a krátko pred prestávkou musel striedať. Hoci to nevyzeralo, že by bol jednoznačne zodpovedný za niektorý z gólov, štatistiky odhaľujú, že od začiatku nebol vo svojej koži.

V sobotu došlo k výmene švédskych brankárov.
V sobotu došlo k výmene švédskych brankárov.Profimedia