Leclerc chce doma zažiariť, spolupráca s Vasseurom je pre neho výnimočná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Leclerc chce doma zažiariť, spolupráca s Vasseurom je pre neho výnimočná
Charles Leclerc je pripravený doma zažiariť.
Charles Leclerc je pripravený doma zažiariť.AFP
Francúzska mutácia Flashscore Správ sa vo štvrtok zúčastnila mediálneho dňa pred VC Monaka. S novinármi sa rozprával domáci pilot Charles Leclerc (25).

Zrušená VC Talianska a následná príprava

"Ak mám byť úprimný, z profesionálneho hľadiska sa veľa nezmenilo. To, čo sa stalo, je, samozrejme, veľmi smutné. Každopádne, myslím si, že zrušenie bol správny krok.

Štart do novej sezóny

"Nebol úplne pozitívny. Po prvých dvoch pretekoch sme stratili veľa bodov. V Džidde sme štartovali z druhého miesta, ale v Bahrajne prišiel problém, za ktorý nás potrestali a posunuli nižšie. Stálo nás to pódium, keď v takomto prípade bojujete o tretie či štvrté miesto... To je množstvo bodov. Sezóna sa ale neskončila. Čaká nás 22 pretekov, takže to stále môžeme napraviť. Musíme sa pustiť do práce a pokúsiť v nedeľu zlepšiť auto."

Novinky v Monaku

"Nebude toho veľa. Myslím, že je to tak správne. Je ťažké pochopiť, či ideme správnym smerom, keďže okruh je atypický. V Barcelone bude niekoľko noviniek, ktoré nás, dúfam, nasmerujú na správny smer." 

Zmeniť pole position za víťazstvá 

"V pretekoch sa dostávame do problémov. Naše tempo nie je také dobré, ako v kvalifikácii. Snažíme sa na tom pracovať." 

Rozpoloženie pred štartom

"Nič hrozné. Musíme sa akoby zresetovať, začať odznova a poučiť z predchádzajúcich rokov. Pokúsiť sa v sobotu odviesť čo najlepšiu prácu, pretože kvalifikácia je na tomto okruhu nesmierne dôležitá. Následne dať všetko do nedele." 

Pole position

"Je našim cieľom. Naozaj tu chceme vyhrať. V porovnaní s vlaňajškom ale nemáme úplne konkurencieschopné auto. Možno dokážeme urobiť rozdiel v jednom kole, no počas celých pretekov to bude príliš komplikované."

Pole position k výhre nestačí

"V Monaku je ťažké predbiehať. Keď sa nám podarí získať pole position, máme šancu, no najprv ju musíme vybojovať. Nebude to jednoduché. Je tu Red Bull, Aston Martin či Mercedes. Uvidíme."

O čo sa vo Ferrari usilujú

"Dobehnúť Red Bull. Potom, keď vidíte tú medzeru... V F1 neexistujú zázraky. Bude náročné poraziť ich. Pracujeme na konzistentnosti. Auto je dobré, keď má nové pneumatiky. Pri zmene podmienok stráca výkon. Radšej stratíme trochu výkonu na špici, no budeme vyrovnanejší a lepšie ovládateľní za každých podmienok."

Počasie, ktoré si praje

"So slnkom by sa nám mohol podariť dosiahnuť pozitívny výsledok."

Do minulosti sa nevracia

"Staré preteky si nepozerám. Je to ťažký pohľad. Každý situácia je iná. Rovnako auto. Ťažko môžete urobiť nejaký záver. Verím, že v nedeľu to bude v poriadku."

Spolupráca s Vasseurom

"Som s ňou spokojný. Nie je tu žiadne prekvapenie. Poznáme sa veľmi dobre. Vnímam ju ako výnimočnú."

Vlaňajšok prebolel

"Musíme prestať hovoriť o minulosti a pozerať sa dopredu."