Veľký úspech Kovalíka, na French Open ide ďalej. Nadal končí už v 1. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký úspech Kovalíka, na French Open ide ďalej. Nadal končí už v 1. kole

Nadal ukončil svoje pôsobenie na obľúbenej antuke mimoriadne rýchlo.
Nadal ukončil svoje pôsobenie na obľúbenej antuke mimoriadne rýchlo.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. mája?

23:15 - Gaël Monfils zdolal na French Open Brazílčana Thiaga Seybotha Wildeho 6:2, 3:6, 6:3, 6:4.  O prípadný súboj tretieho kola s Novakom Djokovičom sa stretne s Talianom Lorenzom Musettim.

21:27 - O prekvapenie na French Open sa postarala Francúzka Varvara Gračevová, ktorá zvíťazila nad šiestou nasadenou Grékyňou Mariou Sakkariovou 3:6, 6:4, 6:3.

19:56 - Bianca Andreescuová sa na French Open vrátila na kurty po únavovej zlomenine v oblasti chrbta a prvý zápas od augusta 2023 oslávila víťazstvom, na ktoré čakala od vlaňajšieho Wimbledonu. Dvadsaťtriročná Kanaďanka prekvapujúco zdolala Španielku Saru Sorribesovú 7:5, 6:1 a o vyrovnanie parížskeho maxima z minulého roka si zahrá s najvyššie nasadenou Ruskou Annou Kallinskou.

19:40 - Karolína Plíšková po roku opäť vypadla na Roland Garros v prvom kole. Tridsaťdvaročná Češka prehrala s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 6:3, 4:6, 2:6, ťahala proti nej za kratší koniec už piaty raz v rade a vzájomnú bilanciu si zhoršila na 5:6.

18:48 - Z hlavného mesta Francúzska prišla pre slovenský tenis skvelá správa. Jozef Kovalík si v prvom kole French Open poradil s americkým súperom Marcosom Gironom, ktorého zdolal po troch hodinách a 24 minútach a prvýkrát v kariére si zahrá v ďalšej fáze jedného z grandslamových turnajov. Viac v článku.

18:30 - Španielsky tenista Rafael Nadal prvýkrát v kariére neprešiel cez 1. kolo dvojhry na Roland Garros. Štrnásťnásobný parížsky šampión podľahol v pondelňajšom šlágri štvrtému nasadenému Nemcovi Alexandrovi Zverevovi 3:6, 6:7 (5), 3:6. Pre Nadala to bola iba štvrtá prehra na jeho obľúbenom grandslamovom turnaji, na ktorom štartoval možno poslednýkrát. Viac v článku.

18:04 - Danielle Collinsová na úvod svojho posledného turnaja French Open nezaváhala a úspešne oslávila návrat do TOP 10. Tridsaťročná Američanka otvorila antukový grandslam v Paríži víťazstvom 6:3, 6:4 nad krajankou Caroline Dolehideovou a vylepšila vzájomnú bilanciu na 5:1. V druhom kole sa stretne so Srbkou Olgou Danilovičovou, ktorú zdolala pred mesiacom v Madride.

17:25 - Coco Gauffová podľa očakávania zvládla úvodné kolo French Open, keď za 53 minút zdolala kvalifikantku Juliu Avdejevovú dvakrát 6:1. 

16:28 - Stefanos Tsitsipas odštartoval tohtoročný French Open víťazstvom 7:6, 6:4, 6:1 nad Mártonom Fucsovicsom, ktorý mal v tajbrejku setbal, a siedmykrát v rade zvládol vstup do antukového Grand Slamu. Finalista ročníka 2021 a minuloročný štvrťfinalista bude pokračovať v areáli Rolanda Garrosa súbojom s Danielom Altmaierom.

15:14 - Poľská tenistka Iga Swiateková úspešne vykročila za obhajobou titulu na French Open. V úvodnom kole zdolala ako nasadená jednotka domácu Francúzku Leoliu Jeanjeanovú 6:1, 6:2. V dueli o postup do 3. kola nastúpi proti ďalšej štvornásobnej grandslamovej šampiónke Japonke Naomi Osakovej. Viac v článku.

13:45 - Ons Džabúrová v úvodnom kole French Open nepripustila žiadne prekvapenie a vykročila za obhajobou vlaňajšieho štvrťfinále. Nasadená osmička v úvodnom kole zdolala držiteľku divokej karty Sachiu Vickeryovú z USA 6:3, 6:2 a v ďalšom kole sa stretne s Anhelinou Kalininovou alebo Camilou Osoriovou.

13:42 - Taliansky tenista Jannik Sinner sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Šampión Australian Open zdolal v úvodnom kole v pozícii nasadenej dvojky Američana Christophera Eubanksa 6:3, 6:3, 6:4. Na začiatku každého setu prelomil súperovo podanie a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Jeho ďalším protivníkom bude francúzsky veterán Richard Gasquet.

13:12 - Krátko po skončení zápasu Vondroušovej prerušil pondelkový program na tohtoročnom French Open dážď. Pokračuje sa len na najväčších dvorcoch Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenovej, ktoré majú zaťahovaciu strechu.

13:07 - Česká tenistka Markéta Vondroušová postúpila suverénne do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vlaňajšia wimbledonská šampiónka zdolala v úvodnom kole v pozícii nasadenej päťky Španielku so slovenskými koreňmi Rebeku Masárovú 6:1, 6:3.

12:55 - Šramková opäť mimo elitnej stovky WTA, mužskou jednotkou Slovenska ostáva Klein.

11:45 - Malé očakávania, veľké nádeje. Djokoviča trápi forma, na French Open však chce písať dejiny.

11:12 - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa v prvom kole turnaja French Open pokúsi prelomiť svoju nelichotivú bilanciu z grandslamových podujatí. Súperom mu bude Američan Marcos Giron, ktorému sa na európskej antuke momentálne príliš nedarí. Roland Garros uvidí prvý vzájomný súboj tejto dvojice. Viac v článku.

09:20 - Pondelok priniesie atraktívny duel prvého kola French Open medzi Alexandrom Zverevom a Rafaelom Nadalom. Zverev je v zápase so starnúcim šampiónom určite favoritom, ale už roky platí, že Nadala nemožno nikdy odpisovať. Ich posledné stretnutie sa odohralo pred dvoma rokmi v Paríži a Zverev ho nedohral. Pred tajbrejkom druhého setu za stavu 1:0 pre Španiela skončil duel pre zranenie nemeckého tenistu, ktorý opustil kurt na vozíku z dôvodu poraneného členka. Nadal o dva dni neskôr získal zatiaľ svoj posledný grandslamový titul.

08:34 - V Paríži je naplánovaných celkovo 48 zápasov. French Open uvidí okrem vystúpenia antukového kráľa aj večer manželov Gaela Monfilsa a Eliny Svitolinovej, obaja budú hrať svoje zápasy v hlavných arénach.