Wawrinka vyradil Murrayho. Na Nadalov tréning prišlo 10-tisíc ľudí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wawrinka vyradil Murrayho. Na Nadalov tréning prišlo 10-tisíc ľudí

Nadalov tréning sledovalo približne 10-tisíc ľudí.
Nadalov tréning sledovalo približne 10-tisíc ľudí.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 26. mája?

22:55 - Očakávaný súboj veteránov a bývalých grandslamových víťazov získal pre seba Stan Wawrinka, ktorý vyradil Andyho Murrayho v troch setoch 6:4, 6:4, 6:2. Po stretnutí ale švajčiarsky víťaz vzdal hold svojmu dlhoročnému rivalovi. "Chcel by som, aby moje slová zneli ako úcta k veľkému šampiónovi. Ako tenisový fanúšik som rád sledoval Andyho proti najlepším hráčom všetkých čias. Obaja sme zvádzali bitky s najlepšími takmer 20 rokov. Už nie sme tak mladí, ale snažíme sa v sebe nájsť to najlepšie, čo nám zostalo."

19:54 - Jeden z najkrajších zápasov prvého dňa vyhral pred domácim publikom Richard Gasquet s Bornom Čoričom v troch setoch 7:6, 7:6, 6:4. Čoskoro 38-ročný veterán hral v Paríži prvýkrát v roku 2002 a štrnástykrát sa mu podarilo prejsť prvým kolom. Gasquet odohral duel veľmi sústredený, bol silnejší v koncovkách setov a oproti 28 nevynúteným chybám zaznamenal 47 víťazných úderov. 

19:07 - Slovenka Rebecca Šramková po úspešnej trojzápasovej kvalifikácii vypadla v prvom kole hlavnej fázy grandslamového French Open. Za hodinu a 24 minút podľahla Američanke Amande Anisimovej 6:7, 4:6. Čítajte viac.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

17:30 - Až v týchto momentoch sa po vyše 90-minútovej prestávke pomaly pokračuje na kurtoch v Paríži. 

17:15 - Žiadne novinky pri pohľade na oblohu, v metropole Francúzska naďalej prší. Duel Rebeccy Šramkovej bol na pláne ako ďalší. Takto nie je známe, či sa Slovenka na kurt v nedeľu vôbec pozrie...

16:30 - Španiel Carlos Alcaraz začal púť na tohtoročnom French Open jednoznačným víťazstvom nad Američanom J. J. Wolfom. V zápase hranom v aréne Philippe Chatriera, kde počas posledného dejstva museli zatiahnuť strechu, stratil iba štyri gemy a na kurte sa zdržal necelé dve hodiny s výsledkom 6:1, 6:2, 6:1. Čítajte viac.

15:55 - V Paríži začalo pršať, takže všetky zápasy boli prerušené okrem toho na centrálnom dvorci, kde hrá Carlos Alcaraz s J.J. Wolfom. 

14:45 - Úvod turnaja vyšiel svetovej šestke Andrejovi Rubľovovi, ktorý síce s Japoncom Tarom Danielom prehral druhý set po tajbrejku, ale potom po viac ako troch hodinách vďaka 79 winnerom triumfoval. V druhom kole sa Rubľov stretne so Španielom Pedrom Martínezom, ktorý postúpil po päťsetovej bitke s Argentínčanom Thiagom Agustinom Tirantem.

14:22 - Naomi Osaková zvládla náročný súboj s Taliankou Luciou Bronzettiovou a piatykrát v kariére sa prebojovala cez brány prvého kola French Open. So súperkou, ktorej patrí 48. miesto vo svetovom rebríčku, strávila na kurte viac ako dve hodiny a napokon získala rozhodujúci tretí set pomerom 7:5.

Osaková sa síce málo triafala do prvého servisu, ale keď jej najväčšia zbraň vydržala, získavala kľúčové body. V zápase trafila šesť es a odvrátila tri zo štyroch brejkbalov. V závere slávila úspech jej útočná hra, hoci Japonka vyprodukovala 45 nevynútených chýb, ale zároveň nazbierala takmer trikrát viac víťazných loptičiek ako jej súperka (31:11). V druhom kole by mohlo dôjsť k súboju grandslamových šampiónok, možnou súperkou Osakovej je aktuálna svetová jednotka Iga Swiateková. 

14:05 - Parížsky grandslam nie je iba o tenise, ale aj o elegancii. Ajla Tomljanovičová zvolila na prvé kolo krásny a originálny outfit. Austrálčanka sa predstavila vo fialovo-bielom károvanom kostýme, no napokon prehrala s Dajanou Jastremskou z Ukrajiny 1:2 na sety.

13:59 - Francúzsko prišlo o svoju najväčšiu nádej v mužskom pavúku. Sedemnásty nasadený Ugo Humbert prehral s Lorenzom Sonegom 1:3 na sety. Talian sa v druhom kole stretne s Číňanom Čang Č'-čenom, ktorý rovnakým výsledkom vyradil Austrálčana Aleksandara Vukica.

13:30 - V tejto chvíli je jasné, že Rebecca Šramková skôr ako o 15:40 na kurt nepríde. 

12:58 - Marie Bouzková začala tohtoročné French Open skvelým spôsobom. Svoj duel s Ruskou Veronikou Kudermetovovou vyhrala po setoch 6:2 a 6:4 a len druhýkrát postúpila v Paríži do druhého kola. Už teraz je isté, že Češka v ďalšom zápase narazí na slabšiu súperku - v druhom kole sa stretne buď s Janou Fettovou, alebo Jessicou Bouzasovou Maneirovou.

12:20 - Donna Vekičová sa stala prvou hráčkou na tohtoročnom French Open, ktorá postúpila do druhého kola. Pomohol jej k tomu skreč Ukrajinky Lesie Curenkovej, ktorá musela za stavu 5:6 v prvom sete odstúpiť pre bolesti chrbta.

10:30 - V nedeľu bude v akcii na French Open zo Sloveniek iba Rebecca Šramková. Po tom, čo zvládla trojkolovú kvalifikáciu, ju čaká na grandslamovej antuke v hlavnej časti Američanka Amanda Anisimová. Začiatok duelu je oficiálne naplánovaný na 14:30, ale dá sa očakávať, že sa začne oveľa neskôr. Čítajte viac.

09:05 - Sumy, ktoré Roland Garros vyplatí hráčom v roku 2024, sú o 7,82 % vyššie ako vlani. Víťazi mužskej a ženskej dvojhry dostanú 2,4 milióna eur (vlani to bolo "len" 2,3 milióna eur). Celkovo sa medzi hráčov rozdelí 53,478 milióna eur, pričom tentoraz dostali prize money aj tenisti, ktorí sa zúčastnili kvalifikácie a nepostúpili do hlavnej súťaže.

08:30 - Rafael Nadal sa dočkal výnimočného privítania. Na jeho otvorený tréning prišlo 10-tisíc tenisových fanúšikov a po jeho skončení sa stretol s Novakom Djokovičom.

"Musím povedať, že na tréningu sa cítim naozaj konkurencieschopný. Možno to tak nebude v oficiálnom zápase, ale keď vstúpim na kurt, cítim, že môžem opäť poraziť kohokoľvek," povedal Španiel, ktorý v Paríži triumfoval už 14-krát a sebavedomie získal aj v piatkovom tréningovom sete s Daniilom Medvedevom, ktorý vyhral 6:3.

07:00 - Organizátori French Open intenzívne pracujú aj na sprievodnom programe. V sobotu sa nacvičoval otvárací i ďalšie ceremoniály.