Ohlasy po postupe: Weissovci sú šťastní, Kucka hovorí o výnimočnom úspechu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ohlasy po postupe: Weissovci sú šťastní, Kucka hovorí o výnimočnom úspechu
Radosť belasých po jednom z dvoch gólov Čavriča.
Radosť belasých po jednom z dvoch gólov Čavriča.Profimedia
Po úvodných dvoch zápasoch, ktoré belasí prehrali, iba málokto veril, že dokážu postúpiť. Zverenci Vladimíra Weissa ale predviedli v druhej časti skupinovej fázy výborné výkony. Skupinu nakoniec vyhrali s 11 bodmi.

Futbalisti Slovana Bratislava si tak po 53 rokoch zahrajú v klubovej Európe aj na jar. Dvomi presnými zásahmi o tom rozhodol ešte v prvom dejstve Aleksandar Čavrič. Belasým nenarušil plány ani Kyeremeh, ktorý sa presadil krátko po návrate z polčasovej prestávky.

Vladimír Weiss st. (tréner): 

"V mene klubu ďakujem všetkým, ktorí nám úprimne fandia. Je to hlavne odmena pre majiteľa. Dali sme do toho všetko. Je pravda, že sme mali rozhodnúť skôr. Boli to nervy až do konca. Ide o ďalší krôčik k tomu, čo som kedysi ľuďom sľúbil, že raz príde na Slovan Real Madrid alebo iný veľkoklub. Uvidíme, čo nás čaká na jar. Takýto deň neprežívame stále. Za druhú časť skupiny sme si postup zaslúžili. Hrali sme dobre. Mužstvo má dušu a kvalitu. Vedeli sme, že keď vyhráme, skončíme prví. Slovan sa vrátil tam, kam patrí. Má plný štadión. Aj dnes boli skvelí fanúšikovia, ktorí merali dlhú cestu. Patrí im obrovské ďakujem. Radujeme sa."

Vladimír Weiss ml. (kapitán): 

"Sú to krásne pocity a veľká radosť. Vedeli sme, že máme všetko vo svojich rukách. Bolo nám jasné, že to nebude ľahké, pretože aj oni, v prípade výhry, mohli postúpiť. Odohrali sme náročný zápas na ťažkom teréne. Nie sme naň zvyknutí. Vedeli sme aj to, že futbal možno nebude najkrajší a bude bolieť. V určitých fázach sme veľa behali bez lopty. Pred výkopom sme si povedali, že keď budeme hrať ako tím a rodina, ktorá sa tu vytvorila, môžeme postúpiť. Som rád, že sme to zvládli."

Juraj Kucka (hráč): 

"Zápas bol divoký. V prvom polčase sme to využili v náš prospech a strelili dva góly. Po zmene strán sa rýchlo presadil súper. Aj po inkasovaní sme sa snažili hrať kompaktne. Hra bola rozťahaná, hralo sa z jednej strany na druhú. Našťastie, zvládli sme to. Ukázala sa sila tímu. Dotiahli sme to do úspešného konca. Je to niečo výnimočné. Takýto úspech sa nedosahuje často. Teším sa za celý klub, kabínu, trénerov a ľudí okolo nás. Samozrejme aj za fanúšikov a tiež tých, ktorí nás prišli dnes povzbudiť. Ďakujeme im. Spoločne si to užívame. Ideme bojovať ďalej. Už nemáme čo stratiť, môžeme iba získať."