Štvrťfinále MS proti Čechom, Slováci s českými trénermi i legionármi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvrťfinále MS proti Čechom, Slováci s českými trénermi i legionármi
Slováci so snahou o vylepšenie bilancie.
Slováci so snahou o vylepšenie bilancie.Facebook: Slovenský zväz florbalu
Slovenských reprezentantov vo florbale čaká na majstrovstvách sveta pikantný štvrťfinálový boj - vyzvú výber Českej republiky. Úvodné buly zápasu, ktorý bude hostiť Swiss Life Arena v Zürichu, je naplánované na 15:00 SEČ.

Štatistiky vzájomných duelov sú výrazne lepšie na strane našich západných susedov, pretože z jedenástich stretnutí so slovenským tímom dotiahli do víťazného konca až desať.

Favoritmi duelu teda budú českí florbalisti, no veľkým výkričníkom pre nich môže byť posledný vzájomný stret so Slovákmi, ktorý Česi prehrali. Zápas bol súčasťou kvalifikácie na MS a hrali sa iba 15-minútové tretiny.

Nechýbalo veľa a na šampionáte vo Švajčiarsku mohlo Česko vyhrať svoju základnú skupinu. Po víťazstvách s Lotyšskom a Nemeckom ich o prvenstvo obrala remíza so Švédmi, ktorí mali predtým na konte taktiež dve výhry, no aj výrazne lepšie skóre.

Slovenská cesta k boju o semifinále sa vydláždila najmä kľúčovou skupinovou výhrou s Nórskom. Následne smerovali reprezenanti spod Tatier do osemfinálového duelu, v ktorom si poľahky poradili s Poliakmi.

Víťaz federálneho derby v Zürichu sa v sobotu stretne s hostiteľom majstrovstiev sveta, ktorý vyradil Lotyšsko.

Pikantnosť dodáva stretu s Čechmi fakt, že slovenský káder funguje práve pod taktovkou českého dua trénerov - hlavný Radomír Mrázek a asistent Karel Ševčík. Zaujímavosťou je aj pohľad na súpisku s 13 hráčmi z českej Superligy.