Ten Hag ocenil po zápase s Chelsea prínos Brazílčana Casemira

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ten Hag ocenil po zápase s Chelsea prínos Brazílčana Casemira
Casemiro sa v novom pôsobisku cíti čoraz lepšie.
Casemiro sa v novom pôsobisku cíti čoraz lepšie.Profimedia
Brazílsky futbalista Casemiro zariadil svojím premiérovým gólom v drese Manchestru United remízu v sobotnom šlágri 13. kola najvyššej anglickej súťaže na štadióne FC Chelsea. Na konečných 1:1 vyrovnal v nadstavenom čase, keď hlavičkou odpovedal na vedúci zásah Jorginha z jedenástky v 87. minúte.

V závere riadneho hracieho času ponúkol domácim možnosť dostať sa do vedenia striedajúci Scott McTominay, ktorý sa po rohovom kope dopustil faulu v šestnástke. Jorginho oklamal De Geu a hostia museli na konci vrhnúť všetky sily do útoku. Vyplatilo sa im to, v 90.+4 min zariadil deľbu bodov Casemiro, ktorý poslal do siete center Lukea Shawa. Brankár Kepa Arrizabalaga vyrazil jeho hlavičku do žrde, odkiaľ putovala za čiaru, čo potvrdila aj gólová technológia.

Tridsaťročný brazílsky stredopoliar sa prvého gólu po letnom prestupe z Realu Madrid dočkal v dvanástom vystúpení vo všetkých súťažiach. "Hrá lepšie od zápasu k zápasu a teraz sa postaral o vyrovnávajúci zásah. Tímu aj jemu to dodá viac sebavedomia. Potrebujeme hlavičkárov, predviedol skvelé zakončenie. Vidíme, že je dôležitý hráč pre naše mužstvo, jeho výkon bol kľúčový. Už si zvyká na intenzitu Premier League a s každým pribúdajúcim duelom bude lepší, o tom som presvedčený," vyhlásil tréner hostí Erik ten Hag.

Jeho zverenci si v Londýne predĺžili šnúru bez prehry v anglickej lige a Európskej lige na šesť zápasov. "Je jasné, že chceme zvíťaziť v každom stretnutí. Momentálne však rozvíjame náš tím, všetko musí zapadnúť na správne miesto. Uvidíme, kde sa budeme nachádzať v marci alebo apríli. Je pred nami dlhá cesta, takže teraz nemá zmysel trápiť sa postavením v tabuľke, sústredím sa na proces a progres," zdôraznil holandský kouč.

Starosti mu však narobil Raphael Varane, francúzsky stopér sa zranil, keď zle doskočil na pravú nohu. Z trávnika odišiel so slzami v očiach, no po svojich, podľa agentúry AP mu pre zranenie kolena hrozí neúčasť na MS v Katare.

"Musíme počkať aspoň 24 hodín, kým lekári odvedú svoju prácu a určia diagnózu. Rozumiem jeho emóciám, musí čakať, má skúsenosti, ale momentálne viac nevieme," dodal Ten Hag.

Chelsea remizovala druhýkrát za sebou a udržala si štvrté miesto, na konte má 21 bodov, o jeden viac ako Manchester United. "The Blues" neprehrali ani v jednom z ôsmich súbojov vo všetkých súťažiach pod vedením Grahama Pottera.

"Je to sklamanie, lebo sme v závere viedli 1:0, ale vzhľadom na priebeh celého zápasu je deľba bodov spravodlivá. Pre víťazstvo sme neurobili dosť, bojovali sme, po prvých 30 minútach sme sa zlepšili, takže to berieme," povedal Potter, ktorý v septembri nahradil odvolaného Thomasa Tuchela.