Alcaraz v šlágri s Runem nestratil ani set. Čaká ho Medvedev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v šlágri s Runem nestratil ani set. Čaká ho Medvedev

Carlos Alcaraz je už v semifinále. O finále si zahrá proti Medvedevovi.
Carlos Alcaraz je už v semifinále. O finále si zahrá proti Medvedevovi.Profimedia
19:40 - Carlos Alcaraz (20) vyhral svoj desiaty zápas na trávnatých dvorcoch v tomto roku a naďalej bojuje o post svetovej jednotky s Novakom Djokovičom. Aktuálny líder rebríčka si v stredajšom exhibičnom stretnutí poradil s Holgerom Runom (20) 7:6, 6:4, 6:4 a opäť vylepšil svoje wimbledonské maximum. O druhé grandslamové finále bude bojovať v súboji dvoch posledných šampiónov US Open s Daniilom Medvedevom (27).

Alcaraz - Rune 7:6, 6:4, 6:4

Carlos Alcaraz predminulý rok debutoval na trávnatých dvorcoch a túto časť sezóny nedohral s pozitívnou bilanciou. Tento rok však zvládol všetkých 10 doteraz odohratých zápasov na najrýchlejšom povrchu. Pred Wimbledonom absolvoval generálku v londýnskom Queen's Clube a podarilo sa mu ovládnuť svoj prvý trávnatý turnaj ATP.

Vo svojej víťaznej sérii pokračuje aj vo All England Clube, kde si vylepšil svoju bilanciu v aktuálnej sezóne na 45 víťazstiev a len štyri prehry. Na ceste do semifinále stratil iba dva sety. V stredajšom stretnutí bol okrem problémov v úvodnom dejstve suverénny proti svojmu rovesníkovi Holgerovi Runemu, ktorý prehral aj svoje tretie grandslamové štvrťfinále.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Úvodný set bol pre najvyššie nasadeného hráča kľúčový. Hneď v prvom geme zlikvidoval brejkbal a v ďalších dvoch gemoch na podaní počas setu dohnal manko 0:30. V tajbrejku získal posledné štyri body a skrátenú hru vyhral 7:3.

Tým definitívne zlomil odpor súpera, ktorý v nasledujúcich dvoch setoch raz prelomil jeho podanie a celkovo pri vlastnom servise stratil len deväť fiftínov. Svoju úlohu favorita potvrdil za dve hodiny a 23 minút. V zápase zaznamenal 35 víťazných úderov a len 13 nevynútených chýb.

"Úprimne, je to pre mňa úžasné," povedal Alcaraz po víťazstve nad svojím priateľom.

"Bol to môj sen, odkedy som začal hrať tenis. Hrám na výbornej úrovni. Nečakal som, že na tomto povrchu budem na takejto výbornej úrovni. Pre mňa je to šialené. Priatelia? Keď sa dostanete do štvrťfinále, nie sú tam žiadni priatelia. Musíte sa sústrediť na seba a myslím, že v tejto časti som si počínal výborne," uviedol po úspešnej bitke v súboji novej generácie.

Už dvakrát vylepšil svoje wimbledonské maximum a je najmladším v Open ére, ktorý nazbieral grandslamové semifinálové účasti na všetkých troch povrchoch. Teraz ho čaká tretie semifinále na Majors. Minulý rok na US Open zdolal Francesa Tiafoea v piatich setoch a o niekoľko dní neskôr sa stal úplne novým grandslamovým šampiónom, zatiaľ čo na nedávnom French Open dokázal vzdorovať Novakovi Djokovičovi len dva sety.

O druhé finále na podujatí veľkej štvorky sa bude usilovať v piatok, keď sa stretnú dvaja šampióni US Open, teda s Daniilom Medvedevom. S Rusom má vyrovnanú bilanciu 1-1. Druhé semifinále obstarajú sedemnásobný šampión a víťaz posledných štyroch ročníkov Novak Djokovič a Jannik Sinner.

Viac tenisových výsledkov a noviniek