Dostal ho z komfortnej zóny. Alcaraz je každým krokom na Wimbledone čoraz viac nabudený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dostal ho z komfortnej zóny. Alcaraz je každým krokom na Wimbledone čoraz viac nabudený
Alcaraz si proti Jarrymu zabezpečil veľké víťazstvo.
Alcaraz si proti Jarrymu zabezpečil veľké víťazstvo.Reuters
Dvakrát prelomený servis nie je ideálny nápad na zvýšenie sebavedomia, ale Carlos Alcaraz (20) si bral iba pozitíva toho, že ho Nicolas Jarry (27) v sobotu vo Wimbledone dostal z jeho komfortnej zóny.

Čilan Jarry mu ukradol set a hrozilo, že mu vezme ďalší, kým svetová jednotka definitívne nepotvrdila prienik do osemfinále vďaka víťazstvu 6:3, 6:7 (6), 6:3, 7:5 na centrálnom kurte.

Od Alcaraza to zďaleka nebol historický výkon, ale šampión US Open sa vyhol vážnejšej ujme a viac sa zoznámil s hlavným wimbledonským kurtom, zatiaľ čo sa v Londýne snaží získať svoj prvý titul na grandslamovej tráve.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore/Reuters

"Tento zápas mi úprimne dodal veľa sebavedomia. Každý zápas, ktorý vyhrám na centrálnom dvorci, je pre mňa lepší, pretože keď sa dostanem na tento kurt, viem sa viac a viac vcítiť do jeho atmosféry," povedal novinárom.

"Ako som už povedal, minulý rok bolo pre mňa naozaj ťažké hrať prvýkrát na centrálnom kurte. Každý zápas, ktorý na tomto kurte neodohrám... Cítim, že na tento kurt patrím."

Španiel, ktorý sa po minuloročnom zisku titulu na US Open stal najmladšou svetovou jednotkou v histórii, má cit pre históriu tohto športu. Vo Wimbledone sa vyžíva v tom, že kráča v stopách velikánov hry.

"Pozeral som veľa videí, veľa zápasov legiend, ktoré hrali na tomto krásnom kurte. Viem, že sa zapíšem do histórie a do kníh, preto hrať na tomto kurte je pre mňa niečo, na čo nikdy nezabudnem," dodal.

Alcaraz bude v bitke o osemfinále čeliť Talianovi Matteovi Berrettinimu. Ten sa dostal v Londýne v roku 2021 až do finále, minulý rok pre koronavírus neštartoval. Aktuálne 38. hráč sveta bude prvou vážnejšou skúškou rebríčkovej jednotky.