Sedemgólová prestrelka pod Dubňom, hetrik Rapavého. Zakopnutie Prešova využilo Komárno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sedemgólová prestrelka pod Dubňom, hetrik Rapavého. Zakopnutie Prešova využilo Komárno
Aktualizované
Prešovčania nečakane zakopli s rezervou Slovana.
Prešovčania nečakane zakopli s rezervou Slovana.mskzilina.sk
O otvorenie 22. kola druhej najvyššej futbalovej ligy na Slovensku sa vo štvrtok postaralo meranie síl Považskej Bystrice s Humenným, ktoré okorenil ďalekonosný úspešný pokus Erika Streňa (33). V piatok boli na programe štyri duely vrátane zápasov najväčších ašpirantov na postup do Niké ligy, v sobotu sa pokračovalo ďalšími dvomi stretnutiami. V nedeľu uzavrela víkend sedemgólová prestrelka pod Dubňom.

NEDEĽA 

Žilina B - Malženice 4:3

Kolo uzavrel sedemgólová prestrelka, v ktorej uspeli domáci Žilinčania. Na svojom umelom trávniku privítali rozbehnuté Malženice, ktoré neprehrali v dvoch kolách po sebe a pod Dubeň pricestovali po domácej výhre s Trebišovom. V Žiline prehrávali od 20. minúty, keď sa presadil Šnajder. O sedem minút dokázal Rapavý síce vyrovnať, ale krátko po polhodine hry sa opäť menilo skóre. Pokutový kop premenil domáci Prokop. 

Tabuľka po 22. kole.
Tabuľka po 22. kole.Flashscore

Po zmene strán gólové hody pokračovali. Zverenci Vladimíra Veselého pridali ďalšie dva zásahy vďaka Hranicovi a Javorčekovi. Zdalo sa, že s trojgólovým vedením si nenechajú tri body ujsť. Lenže futbalisti Malženíc sa nevzdávali a stretnutie poriadne zdramatizovali. Hetrik zavŕšil Rapavý v 78. minúte z penalty. V ďalšom priebehu už hostia vyrovnať nedokázali. Žlto-zelení prerušili sériu troch prehier v rade.

SOBOTA

Liptovský Mikuláš - Myjava 1:1

Súboj tabuľkových susedov z ôsmeho a deviateho miesta priniesol presné zásahy len v prvom polčase, keď na trefu Voška reagoval ešte pred prestávkou z pokutového kopu Bedecs. Liptáci nepredĺžili víťaznú šnúru na štyri merania síl, zatiaľ čo Myjava čaká na plný bodový zisk už šesť duelov.

Šamorín - Spišská Nová Ves 3:0

Ani na 22. pokus nezaknihovala Spišská Nová Ves triumf v nováčikovskom ročníku 2. ligy, pričom za určitých okolností sa Spišiaci môžu stať prvým zostupujúcim celkom už po budúcom víkende.

Ešte 20 minút pred koncom bol stav bezgólový, ale potom Šamorínčania udreli hneď trikrát v krátkom časovom slede, vďaka čomu sa vyšvihli z 13. na 10. miesto. 

PIATOK

Slovan "B" - Prešov 0:0

Veľké prekvapenie sa zrodilo v hlavnom meste republiky, kde druhý celok tabuľky iba remizoval s rezervou Slovana bez gólov. Pre Prešovčanov vyznie o to horšie fakt, že stretnutie malo minimum vyložených šancí - aj to len po zmene strán. 

Legnani z uhla trafil Hrdinu, zatiaľ čo Mičák presne odcentroval na Mišoviča. Ten trafil loptu z prvej, guľaté teleso však tesne minulo pravú žrď brány hostí. Šarišania nevyužili možnosť dostať sa na čelo tabuľky ani v nadstavenom čase, keď Pavúk hlavičkoval do brvna, ďalšiu hlavičku Šimka vychytal Hrdina a do tretice neuspel ani kanonier Dolný. 

Trebišov - Petržalka 1:2

Petržalka po troch zaváhaniach v úvode jari vyhrala druhý raz po sebe, keď otáčala priebeh v Trebišove. Na trefu Songa odpovedala do polčasu zásahom Bordáča, štvrťhodinu pred koncom sa trafil do čierneho striedajúci Kelembet. Hostia si upevnili tretiu priečku v tabuľke o tri body pred Považskou Bystricou, avšak na druhý Prešov strácajú už osem bodov.

Púchov - Dolný Kubín 0:0

Veľký piatok priniesol aj druhú bezgólovú remízu. Púchovčania boli favoritmi, mali viac loptu na kopačkách, ale nakoniec odchádzajú zo súboja sklamaní. Dolnokubínčania potrebovali bodovať naplno, takto si z 15. miesta zmenšili manko na udržanie na päť bodov. Hrdinami tímov boli brankári Vavrúš a Hrubý.

Pohronie - Komárno 0:2

Komárno využilo zaváhanie Prešova a osem kôl pred koncom vedie tabuľku 2. ligy o štyri body. Proti Pohroniu sa presadili Ožvolda s Bayemim, za domácich šance nevyužili Mašlej, Horvát či Kujabi. Pohronie, na druhej strane, prehralo tretí raz po sebe a postupne spadlo až na 11. priečku. 

ŠTVRTOK

Považská Bystrica - Humenné 1:3

Prvým zápasom "veľkonočného" programu 2. ligy bol stret na pôde štvrtej Považskej Bystrice. Jej vyzývateľom bolo piate Humenné, ktoré pred štartom súboja strácalo na svojho protivníka štyri body. Septembrová vzájomná bitka ponúkla remízu 1:1. O tom, že tentoraz padne viac presných zásahov, rozhodol už prvý polčas.

Už v siedmej minúte smerovalo na listinu strelcov meno Franko a hostia rýchlo viedli 1:0. O pät minút neskôr nadviazal na svojho kolegu Streňo, náskok celku z východu republiky tak bol dvojgólový. Hlavná chvíľa skúseného futbalistu však ešte len mala nastať. Tri minúty pred koncom úvodného dejstva zbytočne nepremýšľal, stavil na inštinkt, napriahol z vlastnej polovice a loptu odrazom od žrde a domáceho gólmana poslal do siete.

Trefa bola oficiálne zapísaná ako vlastný gól brankára Teplana, no hlavný podiel mal na nej jednoznačne Streňo. Ten sa svojím druhým zásahom v zápase zároveň postaral o posledný gól Humenčanov. Zo strany hostí prišla odpoveď až v 83. minúte, keď na konečných 1:3 korigoval Sloboda. Východniari sa tak k Považanom priblížili na rozdiel jediného bodu.

Humenčania získali dôležité body.
Humenčania získali dôležité body.Flashscore