Dúfam, že prostredie bude búrlivé. Vieme, že favoritom je Fiorentina, vraví Kopic z Plzne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dúfam, že prostredie bude búrlivé. Vieme, že favoritom je Fiorentina, vraví Kopic z Plzne
Kopic sa teší na dobrú atmosféru.
Kopic sa teší na dobrú atmosféru.Profimedia
Futbalista Viktorie Plzeň Jan Kopic (33) sa na štvrtkovú odvetu štvrťfinále Európskej ligy proti Fiorentine teší o to viac, že v úvodnom domácom zápase nemohol nastúpiť pre trest za žlté karty. Na súpiske hostí nechýba slovenský brankár Marián Tvrdoň (29) a po zranení krídelník Erik Jirka (26).

Krídelník sa do Florencie vráti po takmer 17 rokoch, v decembri 2007 fandil v hľadisku talianského klubu svojmu staršiemu bratovi Milanovi, ktorý v drese Mladej Boleslavi prehral s fialkami v Pohári UEFA 1:2. Mladší zo súrodeneckej dvojice verí, že sa vráti s úspešnejším výsledkom. Po úvodnej bezgólovej remíze na tlačovej konferencii označil Fiorentinu za favorita.

"Samozrejme, aj preto, že som nehral v prvom zápase, sa veľmi teším. Prial som si, aby sme sem po prvom zápase prišli s dobrým výsledkom a šancou na postup. Oboje sa mi splnilo a o to viac sa na duel teším," uviedol Kopic.

Na rozdiel od väčšiny mužstva to nebude jeho premiéra vo Florencii. Vo veku 17 rokov prišiel do metropoly Toskánska, keď jeho brat hral v európskych pohároch za Mladú Boleslav. "Dúfam, že prostredie bude búrlivé. Predsa len je to už veľa rokov, až toľko si toho nepamätám," snažil sa zaspomínať si Kopic.

"Viem, že mi vtedy bola veľká zima a chlapci prehrali 1:2. V útoku hral (Adrian) Mutu a (Tomáš) Ujfaluši v obrane. To je všetko, čo si pamätám. Dúfam, že vo štvrtok dosiahneme lepší výsledok," dodal pravý wingbek.

Je si vedomý, že Fiorentina je stále veľkým favoritom na postup. "Máme za sebou teraz dobrý týždeň. Či už sa bavíme o výkone a výsledku s Fiorentinou a následnom víťazstve (1:0) so Slaviou, ktoré nás to určite povzbudí. Avšak, samozrejme, vieme, že favoritom je stále Fiorentina," poznamenal Kopic.

Neočakáva príliš odlišný obraz hry ako v Plzni. "Fiorentina je nesmierne silná na lopte. Sledovali sme ich stretnutie vonku v Turíne proti Juventusu, kde mali proti veľmi silnému súperovi takmer 70-percentné držanie lopty. Domáci duel bol taký, aký sme očakávali."

"Súpera sme k ničomu nepustili, len sme neboli nebezpeční tak, ako sme chceli. Očakávame podobný zápas ako v Plzni. Chceme viac držať loptu, viac sa zapájať do útočnej fázy a byť nebezpečnejší, aby mali problémy aj vzadu," podotkol Kopic.

Fiorentina - Plzeň (štvrtok, 18:45)

Nadchádzajúci súboj považuje za jeden z vrcholov svojej kariéry. Od rozdelenia federácie sa od roku 1996 dostala do semifinále európskych pohárov len Slavia. "Odohral som niekoľko zápasov v Lige majstrov. Teraz hráme Európsku konferenčnú ligu, ale na druhej strane to je štvrťfinále. Je to určite jeden z najväčších zápasov," pripustil.

Za ideálny scenár by považoval, ak by Západočesi skórovali ako prví. "Ak chceme postúpiť, budeme musieť dať gól. Samozrejme, môže prísť aj na penalty. Ak by sme však skórovali ako prví, veľmi by nám to pomohlo," uzavrel Kopic.