V Holandsku zistil, že vie o futbale prd. Hancko v podcaste aj o slovenskej kvalifikácii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Holandsku zistil, že vie o futbale prd. Hancko v podcaste aj o slovenskej kvalifikácii
Hancko patrí k oporám reprezentácie Slovenska, ktorá je krok od postupu na budúcoročný európsky šampionát v Nemecku.
Hancko patrí k oporám reprezentácie Slovenska, ktorá je krok od postupu na budúcoročný európsky šampionát v Nemecku.TASR
Je to už viac ako rok, čo odišiel zo Sparty do Feyenoordu. A odvtedy sa toho v jeho kariére udialo veľa - získal holandský titul, prvýkrát si zahral v Lige majstrov a dokonca strelil gól Atléticu Madrid. Navyše, podľa portálu Transfermarkt sa jeho hodnota vyšplhala tak vysoko, že je momentálne tretím najdrahším hráčom holandskej ligy. O tom všetkom v epizóde podcastu českej mutácie Flashscore Správ Livesport daily, ktorého hosťom bol slovenský reprezentant Dávid Hancko (25).

O futbale vedel prd

"Celkovo som sa ľudsky aj futbalovo posunul na oveľa vyššiu úroveň," opisuje Dávid Hancko, v čom je iný, ako keď odchádzal zo Sparty prezradil taktiež. "Na futbal sa pozerám úplne inak. Už v Sparte som si myslel, že som dobrý, že mám určitú formu. Až tu som zistil, že o futbale viem prd a že ho hrám intuitívne. Teraz sa naň pozerám úplne inak takticky a to všetko vďaka trénerovi Arne Slotovi. Mal som veľké šťastie na trénera, ktorý ma urobil lepším," dodáva slovenský futbalista.

Vďačný Sparte

Zároveň má pre Spartu hlavne slová vďaky. "Existuje tu taký pojem, hovorí sa mu 'De Kuip moment'. Hráči, ktorí boli inde výborní, často nedokážu nadviazať na tieto výkony vo Feyenoorde. Niečo podobné sa niekedy stáva aj v Sparte. Mne sa však nič také nestalo, myslím si, že tlak v Sparte ma dobre pripravil na Feyenoord. O to ľahšie som to potom mal," je presvedčený Hancko. Už teraz sa o ňom hovorí ako o kandidátovi na ďalší veľký prestup.

Hancko a jeho štatistiky v lige.
Hancko a jeho štatistiky v lige.Flashscore

Krok do veľkoklubu

"Bol by to ďalší krok, verím, že som naň pripravený po psychickej aj fyzickej stránke. Ak príde správna ponuka, klub, liga, financie a tréner, bolo by to skvelé. Určite sa však nikam nechystám. Navyše je tu šanca, že náš tréner odíde do väčšieho klubu a viem si predstaviť, že ak by ma chcel, nasledoval by som ho. Ale je tiež možné, že zostanem ešte rok. Nepremýšľam nad tým, snažím sa užívať si sezóny, ktoré mám. Za 15 mesiacov som tu odohral 60 zápasov, takmer všetky v základnej zostave a prakticky som nestriedal. Snažím sa uvedomiť si, že je to skvelé a netlačiť sa za každú cenu ďalej."

Celý podcast s Dávidom Hanckom.
Flashscore

Postup na EURO 2024

"Keby sme to teraz nezvládli, je to blamáž a hanba. Mám už nejaké skúsenosti. Reprezentačný futbal je o niečom inom než klubový. Je ťažší. Sledujem kritiku na Česko, že hráči nepodávajú výkony ako v kluboch, no nie je to systémovo rovnaké. Prídete z 27 rôznych tímov, systémov a krajín... Som rád, že nám to vyšlo. Vyhrávali sme zápasy, ktoré sme "nemali". Máme dobrú partiu, ktorá priniesla spoločne s partiou blízkosť k postupu."