Hancko je pre Feyenoord nenahraditeľný, jeho hodnota stúpla v Holandsku už štvrtýkrát

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hancko je pre Feyenoord nenahraditeľný, jeho hodnota stúpla v Holandsku už štvrtýkrát
Hanckova hodnota naďalej rastie.
Hanckova hodnota naďalej rastie.Profimedia
V minulej sezóne, keď Feyenoord získal majstrovský titul, bol najvyťaženejším hráčom. Našliapnuté má k tomu Dávid Hancko (25) aj tentoraz. Pre trénera Arneho Slota (45) je dôležitým pilierom, čo sa odráža aj na trhovej sume. Portál Transfermarkt už štvrtýkrát zvýšil odhadovanú hodnotu slovenského obrancu počas jeho angažmánu v Holandsku.

Kto sú najhodnotnejší slovenskí futbalisti súčasnosti? Každému hneď napadne Milan Škriniar, ktorý po niekoľkých rokoch opustil Inter a prestúpil do Paríža Saint-Germain. Podľa serveru Transfermarkt je jeho hodnota 50 miliónov eur.

Nasleduje stredopoliar Stanislav Lobotka z kádra talianskeho majstra Neapolu, ktorý je ocenený na 40 miliónov eur. Hneď za ním však nasleduje práve bývalý hráč Fiorentiny či Sparty. Spomínaný portál v uplynulých dňoch aktualizoval hodnoty v elitných európskych súťažiach a slovenskému stopérovi pridelil 30 miliónov eur.

Hancko sa tak stal tretím najhodnotnejším hráčom Feyenoordu. Pred ním sú len o tri roky mladší ľavý obranca Lutsharel Geertruida (35 miliónov) a elitný strelec Santiago Giménez (40 miliónov).

Štatistiky Hancka z posledných sezón.
Štatistiky Hancka z posledných sezón.Flashscore

Klub z Rotterdamu navyše môže tešiť fakt, že cenovky od Transfermarktu sú vo väčšine prípadov nižšie ako všetky reálne prestupové sumy. Je teda možné, že Hancka speňažia za ešte vyšší obnos, čím by prekonali rekordné predaje holandského celku.

To by si určite želali aj na Letnej, keďže pražská Sparta ho pred rokom predala za 8 miliónov eur, pričom ďalšie dva ležia v bonusoch a zmluva by mala obsahovať aj percentá z nasledujúceho prestupu.

"Má techniku, silu, je veľmi nebezpečný pred súperovou bránou a udržiava si vysoký herný štandard. Navyše má skvelé čísla a všetky predpoklady na to, aby sa v budúcnosti posunul ešte ďalej," povedal o svojom zverencovi pred pár dňami na tlačovej konferencii tréner Slovenska Francesco Calzona.

Ak teda žilinský odchovanec zostane zdravý ako doteraz, je pravdepodobné, že do Prahy poputujú ďalšie milióny. Veď Hancko je jedným z kľúčových protagonistov Feyenoordu - v minulom ročníku, keď tím získal majstrovský titul, odohral najviac minút zo všetkých hráčov. Rovnako je na tom aj teraz.

V aktuálnej sezóne hrá s klubom aj v Lige majstrov. V zápase na pôde Atlética Madrid sa dokonca zapísal medzi strelcov. To isté sa mu podarilo aj pred niekoľkými dňami za národný tím proti Portugalsku.