Ešte sme nič nedosiahli, varuje Calzona. Keď nie sme spolu, chalani mi chýbajú, priznal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ešte sme nič nedosiahli, varuje Calzona. Keď nie sme spolu, chalani mi chýbajú, priznal
Slováci tešiaci sa z výhry nad Luxemburskom.
Slováci tešiaci sa z výhry nad Luxemburskom.TASR
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (54) napriek dôležitému víťazstvu 1:0 v Luxembursku videl v hre svojho mužstva nedostatky a to najmä v prvom polčase. Súčasne poznamenal, že jeho zverenci sa ziskom troch bodov v pondelkovom stretnutí J-skupiny kvalifikácie ME 2024 výrazne priblížili k postupu na šampionát, nesmú však poľaviť a musia ho v novembrovom asociačnom termíne potvrdiť.

Luxembursko - Slovensko 0:1

Slovenskí futbalisti vďaka vybojovanému víťazstvu v Luxemburgu ušli priamemu konkurentovi v boji o druhú postupovú miestenku na rozdiel piatich bodov.

Na tretí kontinentálny šampionát za sebou sa kvalifikujú, keď získajú aspoň bod v nasledujúcich zápasoch s Islandom a v Bosne a Hercegovine. Prvý polčas stretnutia v Luxembursku sa však Calzonovi nepáčil a na tlačovej konferencii to na rovinu priznal. 

"Odohrali sme veľmi zlý prvý polčas. Robili sme presne naopak veci, o ktorých sme si hovorili. V druhom polčase sa to trochu zlepšilo. Myslím si, že potom to už bolo celkom fajn a náš výkon spĺňal kritériá. Luxembursko je súper, s ktorým je ťažké hrať, má veľmi zaujímavý štýl hry."

"Keď hovorím o raste nášho tímu, je to proces, v rámci ktorého sa musíme stretávať aj s takýmito súpermi. Nás stál zápas v Portugalsku veľa síl a energie. Zistil som, že ešte nie sme v bode, keď dokážeme za krátky čas podať dva kvalitné výkony na tejto úrovni," povedal Calzona.

Hostí spasil v 77. minúte gól striedajúceho žolíka Dávida Ďuriša, ktorý si šikovne nabehol do šestnástky a zužitkoval center menovca Hancka z ľavej strany.

"Bola to pekná akcia a krásny gól, ale do konca zostávalo ešte veľa času. Nezvyknem sa tešiť predčasne, až keď sa skončí zápas. Som spokojný, že sme vyhrali. Ešte sme však nič nedosiahli. Od štvrtka sa už budeme pripravovať na novembrové zápasy," pokračoval Calzona, ktorý pochválil autora gólu. 

"Dávid je veľmi inteligentný hráč, rýchlo sa učí všetky taktické veci. Má fyzické predpoklady na dnešný futbal, vie načasovať nábeh do šestnástky a v takomto zápase to dokáže využiť. Má dobré nábehové veci, je jeden z najlepších v mužstve v tejto činnosti."

Ráno v deň duelu sa Calzona spolu s kolegami z realizačného tímu dozvedeli nepríjemnú správu, na základe ktorej museli hútať, kým nahradia Lászlóa Bénesa.

"Laci sa v noci cítil zle a ráno nám to oznámil. Chceli sme ho dať dokopy, ale nešlo to. Je jeden z hráčov, ktorí herne enormne vyrástli a mal som v pláne postaviť ho od začiatku," priznal Calzona, ktorý mal v 21. minúte malú dušičku.

Zákrok Denisa Vavra na Leandra Barreira najskôr hlavný rozhodca José María Sánchez Martínez posúdil ako jedenástkový a slovenskému stopérovi udelil žltú kartu. Po zásahu systému VAR a vzhliadnutí videozáznamu však španielsky arbiter tento verdikt zrušil. 

"Mal som pocit, že Denis trafil ako prvú loptu. Bol to však len pocit, žiadna istota. Bol to ťažký moment a vyústenie chaosu, ktorý sme mali na ihrisku," okomentoval Calzona (ne)penaltovú situáciu a krušné chvíle svojho tímu.

Druhý polčas už podľa neho vyznel lepšie. "Cítil som, že sa vraciame do starých koľají. Po góle sme vyhrávali veľa súbojov, de facto všetky defenzívne boli v náš prospech. To ma napĺňalo pocitom viery, že tento duel zvládneme. Tlak na oba tímy bol veľký, išlo o dôležitý zápas. Získali sme tri body, ale ešte nie sme na ME, a preto sa nesmieme uspokojiť a poľaviť."

"Dosiahli sme dôležité a možno rozhodujúce víťazstvo, kvalifikáciu máme v našich rukách. Nemôžeme sa pozerať na ostatných, ale ísť do ďalších stretnutí a urobiť čo treba," konštatoval Calzona, ktorý sa nevie dočkať ďalšieho zrazu. "Som hrdý na týchto chalanov. Mám ich naozaj rád. Keď nehráme a nie sme spolu, chýbajú mi," priznal taliansky kouč.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore