Robili sme to, čo sme nemali, hodnotí Calzona. Ďuriš musí platiť: Na ďalší zraz neprídem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Robili sme to, čo sme nemali, hodnotí Calzona. Ďuriš musí platiť: Na ďalší zraz neprídem
Calzona môže byť spokojný s výsledkom, ale už menej s hrou.
Calzona môže byť spokojný s výsledkom, ale už menej s hrou.TASR
Slovenskí futbalisti síce nepodali ideálny výkon, ale z Luxemburska vezú tri kľúčové body a v novembri im stačí uhrať remízu s Islandom. Tým pádom by si definitívne zaistili postup na EURO 2024.

V pondelok sa ale víťazstvo nerodilo ľahko, nakoľko úvodných 45 minút bolo z herného hľadiska veľmi zlých. "Nebol to taký výkon, aký sme si predstavovali. Ani terén nebol optimálny. Hra nám nešla, ale niekedy je v takýchto stretnutiach dôležité nechať na ihrisku srdce, čo sa nám podarilo. Kazili sme strašne veľa lôpt, bolo tam veľa pokazených prihrávok a súper z toho ťažil. Vedeli sme, že budú hrať na kontry. Toto víťazstvo nás ale priblížilo k nášmu snu," hodnotil pre RTVS kapitán Milan Škriniar.

Podobne to videl aj jeho stopérsky kolega Denis Vavro"Sami sme si to skomplikovali. V prvom polčase sme robili veľa chýb, čo nás stálo sily. Neboli sme vpredu aktívni, ale v druhom sme súpera pustili už iba k jednej strele, keď nás zachránil "Heco" (Dúbravka, pozn.). Vezieme si tri body, pre ktoré sme sem prišli," vyjadril sa.

Slováci sa tešia z jediného gólu zápasu.
Slováci sa tešia z jediného gólu zápasu.Flashscore

Prezradil aj to, čo sa dialo po najskôr odpískanej penalte v prospech Luxemburska pre jeho faul, ktorá bola nakoniec odvolaná. "Bol som si istý, že penalta to nemôže byť, pretože som sa dotkol najskôr lopty. Hneď som to aj povedal rozhodcovi, ktorý mi oznámil, že si to ide pozrieť. Keď som videl, že ide k VAR-u, tak som vedel, že pokutový kop zruší," tvrdí.

Luxembursko - Slovensko 0:1

Šťastný strelec víťazného gólu Dávid Ďuriš neskrýval svoje pocity. Navyše si otvoril účet v národnom tíme, takže bude musieť aj platiť. "Chalani mi sumu hovorili už hneď na ihrisku, takže neviem či vôbec prídem na ďalší zraz. Je to 500 eur," prezradil s úsmevom. "Stále si neviem naplno uvedomiť, čo sa mi podarilo a že sa mi za pomoci spoluhráčov podarilo rozhodnúť takýto dôležitý zápas. Čakal som, že center sa dostane až ku mne. Najskôr som do neho chcel ísť hlavou, ale zvolil som iné riešenie a som šťastný," doplnil.

Ďuriš bol po zápase veľmi šťastný.
Ďuriš bol po zápase veľmi šťastný.TASR

Aj tréner Francesco Calzona súhlasí s tým, že to bol duel dvoch rozdielnych dejstiev. "Hlavne v prvom sme robili to, čo sme nemali robiť. Potom sme zmenili nejaké veci, povedali sme si, ako sa chceme prezentovať v druhom polčase a ten bol z našej strany lepší," povedal pre RTVS.

Zhrnul obe stretnutia počas októbrového asociačného termínu. "Som spokojný so zápasom v Portugalsku, aj keď sme mu 30 minút uľahčili a oni to využili. Napriek tomu sme odohrali výborný druhý polčas, čo hovorí o tom, že ešte nie sme pripravení na to, aby sme odohrali dva zápasy na takejto vysokej úrovni v tak krátkom čase, ale fakt, že dokážeme zvíťaziť aj v takomto stretnutí po nie excelentnom výkone znamená, že mužstvo je čoraz silnejšie," tvrdí taliansky kouč.

Slovensko doposiaľ hralo na dvoch európskych a jednom svetovom šampionáte. Vždy si definitívu zaistilo vonku. Premiérovo sa to môže stať doma, proti Islandu stačí remíza. "Bude skvelý pocit hrať doma v takomto stretnutí. Dúfam, že vypredáme štadión ako proti Portugalsku, spolu si to všetko užijeme a neurobíme žiadnu drámu," doplnil Vavro.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore