Liverpool remizoval, Villa si delí body s Chelsea. United zakopli, Sheffield zostupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool remizoval, Villa si delí body s Chelsea. United zakopli, Sheffield zostupuje

Aktualizované
Smútok v očiach hráčov Liverpoolu.
Smútok v očiach hráčov Liverpoolu.Profimedia
Bohatú sedemzápasovú sobotnú nádielku 35. kola anglickej Premier League otvorila ďalšia strata Liverpoolu v boji o majstrovskú trofej, keď The Reds iba remizovali na London Stadium s West Hamom 2:2.

West Ham - Liverpool 2:2

Len jeden vzájomný duel z doterajších trinástich prehral Jürgen Klopp proti Davidovi Moyesovi. V tom štrnástom ale jeho rival vstúpil do stretnutia oveľa lepšie. V závere prvého polčasu otvoril rezultát stretnutia svojím šestnástym zásahom v ročníku Bowen. Liverpool si nedokázal udržať čisté konto v trinástom z uplynulých 14 zápasov. Zároveň, ak by sme sa pozreli na ďalšie štatistiky, tak hostia inkasovali ako prví v šestnástich rôznych kolách, čo je pod vedením nemeckého manažéra najviac v rámci jednej sezóny. 

Jarrod Bowen sa zapísal do historickej tabuľky, keďže je prvým hráčom v drese kladivárov, ktorý dokázal vyprodukovať viac ako 20 zásahov (16+6) v ročníku Premier League. Je len gól od prekonania Paola Di Cania zo sezóny 99/00 (16). Po zmene strán však The Reds predviedli v priebehu necelých dvadsiatich minút obrat. Najskôr vyrovnal Robertson a po hodine hry a rohovom kope si West Ham dal po zakončení Gakpa vlastný gól. Domáci inkasovali v každom z ostatných 16 duelov. 

Kladivári sa nevzdali a v 77. minúte vyrovnal Antonio. Gólovú radosť mu ponúkol Bowen. Zaznamenal svoju tridsiatu asistenciu v najvyššej anglickej súťaži. Už mu chýba iba päť od najlepšieho asistenta Marka Noblea. Ani dočasný obrat hosťom nepomohol k trom bodom, ktoré potrebujú v boji o titul. Po remíze tak strácajú ďalšiu nádej na zisk vytúženej trofeje. Na prvý Arsenal (zápas k dobru) majú manko dvoch bodov a na druhé City (dva zápasy k dobru) jedného bodu.

Fulham - Crystal Palace 1:1

Iba Arsenal (23) udržal v prvých polčasoch počas tejto sezóny viackrát čisté konto ako Crystal Palace (22). Fulham poslal do vedenia deviatym gólom v sezóne Rodrigo Muniz. Presadil sa prvý raz od konca marca. O vyrovnanie sa nakoniec postaral Schlupp.

Manchester United - Burnley 1:1

Portugalský záložník Bruno Fernandes ako prvý hráč vytvoril v tejto sezóne 100 + šancí. Premiérovo od 16. apríla minulého roka sa v PL presadil Antony, celkovo to bol jeho iba tretí presný zásah v sezóne. Manchester United však nezískal plný počet bodov, nakoľko z penalty vyrovnal Zeki Amdouni.

Newcastle - Sheffield United 5:1

Sheffield United je oficiálne prvým zostupujúcim do druhej najvyššej súťaže. Newcastle potiahol k trom bodom v skvelej forme hrajúci Alexander Isak, ktorý sa presadil doma siedmy raz v lige po sebe, čo pred ním v čiernobielom drese dokázali iba Alan Shearer a Andy Cole.

Celkovo má na konte devätnásť gólov, čo je po Haalandovi a Palmerovi tretí najvyšší počet v Premier League. Straky strelili v tejto sezóne do siete Sheffieldu až trinásť gólov, čo je najviac v ére PL od jedného mužstva proti druhému. Callum Wilson sa aj vinou zranení presadil v lige prvý raz od konca novembra.

Wolverhampton - Luton 2:1

Hwang Hee-chan svojim jedenástym gólom v ligovej sezóne otvoril skóre stretnutia, presadil sa prvý raz v roku 2024 a keďže rovnaký počet má aj Matheus Cunha, tak Wolverhampton má premiérovo v Premier League dvoch hráčov s aspoň desiatimi zásahmi.

Obranca Toti sa premiérovým gólom v ligovej sezóne postaral o výhru, pretože následne desiatym ligovým zásahom znížil Carlton Morris. Na takýto počet sa v drese Lutonu v rámci najvyššej súťaže dostal naposledy Mick Harford v sezóne 1984/85.

Everton - Brentford 1:0

Everton vyhral dôležitý zápas a preskočil Brentford, takže sa dostal na pätnáste miesto, jeho súper klesol na štrnástu pozíciu. Toffees sú navyše už jedenásť bodov od zóny zostupu, pričom ešte majú odpočítaných osem bodov. Ak by mali aj tie, nachádzali sa by sa dvanástej priečke.

O jediný gól zápasu sa postaral Idrissa Gueye. Bol to pre neho druhý gól v posledných troch vystúpeniach, pričom predtým od začiatku minulej sezóny 2022/23 strelil iba jeden. V prvom polčase tohto zápasu ani jeden tím nevystrelil na bránu, čo sa stalo iba tretí raz v ročníku. Everton vyhral už tretí raz po sebe.

Aston Villa - Chelsea 2:2

Už v štvrtej minúte sa domáci dostali do vedenia, vlastný gól si strelil španielsky obranca Marc Cucurella. Vedenie domácich zvýšil mladý krídelník Morgan Rogers. Stal sa prvým hráčom v kategórii U21, ktorý skóroval za Aston Villu v domácich stretnutiach trikrát po sebe.

Ollie Watkins v prvom polčase vyslal viac striel (2) ako mal úspešných prihrávok (1). Keď už to vyzeralo, že Villans duel poľahky dovedú do úspešného konca, tak Noni Madueke štvrtým gólom v sezóne znížil, potreboval na to 671 minút.

Následne po jeho premiérovej asistencii v Premier League vyrovnal Conor Gallagher. Ten bol priamo zapojený do desiateho ligového gólu v sezóne (4+6), jeho rekord je jedenásť zo sezóny 2021/22, kedy hosťoval v Crystal Palace (8+3).

The Blues sa skoro tešili z výhry. O tej v piatej minúte nadstaveného času mohool rozhodoť obranca Axel Disasi, pričom na ihrisku prišiel iba krátko predtým pre zranenie Thiaga Silvu. Jeho gól však VAR zrušil pre faul.

Chelsea inkasovala v tejto sezóne už 59 gólov. Pre porovnanie, počas prvých troch sezón Mourinha na Stamford Bridge ich bolo dokopy 61. Londýnsky tím ostáva na deviatom mieste, Villans sú na štvrtej priečke o sedem bodov pred Tottenhamom, ale ten má tri zápasy k dobru.