MS v hokeji ONLINE, 16. deň: Rekordný šampionát s finále Česka so Švajčiarskom, trest Ruttu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 16. deň: Rekordný šampionát s finále Česka so Švajčiarskom, trest Ruttu

Aktualizované
Vypredaná O2 aréna dohnala svojich hokejistov do finále.
Vypredaná O2 aréna dohnala svojich hokejistov do finále.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových podujatí už spoznalo semifinálové dvojice. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Medzi najlepšou štvoricou sa objaví aj domáca reprezentácia. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam, máte najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Švédsko - Česko 3:7

Sumár.

Ohlasy.

Kanada - Švajčiarsko 2:3 po sn

Sumár.

NOVINKY

22:35 - Obranca Jan Rutta vo finále hrať nebude. Disciplinárna komisia turnaja ho dnes večer potrestala jednozápasovým dištancom za faul lakťom na Švéda Isaca Lundeströma. Najlepšieho hráča súpera zasiahol v súboji v 35. minúte a švédske médiá sa následne sťažovali, že rozhodca zákrok prehliadol. Komisia vzala do úvahy, že Rutta zasiahol súpera do hlavy bez toho, aby bol v tom čase na puku. Rutta nebude môcť vstúpiť na ľad až do záverečného ceremoniálu.

21:28 - Druhé semifinále prinieslo drámu až do samého konca. Švajčiari dlho viedli, no na konci riadnej hracej doby sa podarilo vyrovnať Tavaresovi. O vyzývateľovi domáceho Česka v súboji o zlato rozhodli až samostatné nájazdy. V nich si počínali lepšie Helvéti. Všetko podstatné nájdete v zostrihu Flashscore Správ.

Zostrih zápasu.
Flashscore

21:10 - Vo finále majstrovstiev sveta 2024 sa v nedeľu o 20:20 stretnú hokejisti Česka a Švajčiarska. Helvéti zdolali v sobotnom druhom semifinále obhajcu titulu z Kanady 3:2 po nájazdoch. 

20:45 - Druhé semifinále rozhodne až predĺženie. Zápas doň poslal, pár minút pred záverečnou sirénou, gólom na 2:2 kanadský kapitán John Tavares.

20:38 - Švajčiarsky brankár Genoni robí všetko pre svoj národný tím. Pred koncom riadneho hracieho času vytiahol proti Kanade jeden z kľúčových zákrokov. 

20:01 - Švajčiari dlho vyhrávali o dva zásahy, lenže pred koncom druhej tretiny sa podarilo Kanaďanom kuriózne, vďaka Tanevovi, znížiť. Kontaktný gól im pomohol, pretože v samom závere dokázali vyrovnať na 2:2 a priblížiť druhé semifinále k predĺženiu. 

18:10 - Obranca Jakub Krejčík si oslavy príliš neužil. Po zásahu pukom do nosa v druhej tretine okamžite odišiel na ošetrovňu a duel so Švédmi dohral s celotvárovým "košíkom". "Po zápase išiel do nemocnice na operáciu," prezradil tréner Radim Rulík.

17:05 - Prvé semifinále prinieslo v pražskej O2 aréne desať gólov. Sedem z nich, na radosť domácich priaznivcov, strelilo Česko. Po 14 rokoch tak Čechov čaká duel o zlatú medailu. Na súpera si musia počkať. Vzíde z dvojice Kanada - Švajčiarsko

Zostrih duelu.
Flashscore

16:55 - Českí hokejisti si zahrajú o zlatú medailu na majstrovstvách sveta prvýkrát od roku 2010, keď v semifinále zdolali Švédsko 7:3. Útočník Martin Nečas si pripísal gól a tri asistencie, Lukáš Sedlák a Dominik Kubalík strelili po dva zásahy.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

16:00 - Majstrovstvá sveta v hokeji v Prahe a Ostrave prekonali rekord v návštevnosti. Doteraz turnaj navštívilo 754 226 divákov, čím bol prekonaný rekord z roku 2015, keď sa hralo tiež v Českej republike. Vtedy si 64 zápasov v arénach pozrelo 741 690 divákov, pričom priemer na jeden duel bol 11 589 divákov. Tohtoročný šampionát vytvorí nové maximum a súčasný priemer 12 364 divákov sa ešte zvýši.

15:35 - Skvelý hokej pokračuje v O2 aréne aj v druhej tretine. Počas prvých 30 minút padlo už sedem gólov. K radosti českých fanúšikov ich hneď päť skončilo za chrbtom švédskeho brankára Filipa Gustavssona, ktorý po druhom zásahe Dominika Kubalíka prepustil svoje miesto Samuelovi Erssonovi. Česko je na najlepšej ceste prebojovať sa do finále. Vyhráva 5:2.

14:42 - V Prahe sa hrá výborný hokej a padajú najmä góly. David Kämpf po práci Nečasa vyrovnáva semifinále so Švédskom na 2:2.

14:38 - Zaujímavá prestrelka v prvom semifinále. Česi síce vyrovnali, ale nerozhodný stav vydržal zhruba 20 sekúnd. Švédom vrátil vedenie Marcus Pettersson - 2:1. 

14:34 - Netrvalo dlho a vypredaná pražská O2 aréna si prvýkrát v dueli zakričala gól. O vyrovnanie sa postaral Dominik Kubalík.

14:28 - Česi nevstúpili do stretnutia dobre. Po štyroch minútach prehrávajú semifinále proti favorizovanému Švédsku 0:1. Strelecky sa presadil Marcus Johansson.

13:50 - Hokejistom Švajčiarska sa vydaril revanš za vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru na MS s Nemeckom. Pred rokom v Rige prehrali s neskoršími vicešampiónmi 1:3, vo štvrtok ich však v Ostrave zdolali rovnakým výsledkom. Po šiestich rokoch tak budú bojovať o medaily. Čítajte viac.

13:20 - Medzinárodná hokejová federácia dnes ocenila českú reprezentáciu, ktorá v roku 1998 ovládla v Nagane olympijský turnaj. Získala "Milestone Award".

12:30 - Českí hokejisti nastúpia do dnešného semifinále bez Jakuba Fleka. Zostava bude podobná ako vo štvrťfinále proti USA.

10:25 - David Pastrňák a Karel Vejmelka oslavujú v deň semifinálových bojov majstrovstiev sveta v Česku svoje 28. narodeniny. Oslávia to postupom do finále?

10:15 - Po deviatich rokoch bude česká hokejová reprezentácia bojovať o finále na majstrovstvách sveta v Prahe. Na turnaji sa im zatiaľ darí, v základnej hracej dobe ešte neprehrali a na začiatku play-off vymazali silný americký útok. Teraz budú čeliť možno najhladnejšiemu tímu na šampionáte. Švédi čakajú na medailu už šesť rokov, naposledy mali taký dlhý pôst pred druhou svetovou vojnou. Finálový súper pre Česko alebo Švédsko vzíde zo semifinálového duelu medzi Kanadou a Švajčiarskom.

Preview zápasu Švédsko - Česko.
Flashscore
Preview zápasu Kanada - Švajčiarsko.
Flashscore

09:30 - Sobotňajší semifinálový zápas majstrovstiev sveta v Prahe proti Česku bude špeciálny pre švédskeho útočníka Isaca Lundeströma. Nastúpi proti spoluhráčovi z Anaheimu Lukášovi Dostálovi, ktorý patrí k oporám tímu trénera Radima Rulíka. Lundeström sa rovnako ako jeho spoluhráči teší na atmosféru v multifunkčnej pražskej aréne, kde takmer 18-tisíc divákov poženie domácich miláčikov do boja o zlato. Neporazení Švédi doposiaľ odohrali všetky svoje zápasy v Ostrave. Čítajte viac.