Coyotes majú oficiálne nových majiteľov a sťahujú sa do Salt Lake City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Coyotes majú oficiálne nových majiteľov a sťahujú sa do Salt Lake City
Aktualizované
Coyotes sa sťahujú do Salt Lake City.
Coyotes sa sťahujú do Salt Lake City.Profimedia
Hokejový klub Arizona Coyotes sa oficiálne presťahoval do Salt Lake City, metropoly Utahu. Rada guvernérov NHL vo štvrtok jednomyseľne schválila predaj klubu za 1,2 miliardy dolárov. Novými majiteľmi organizácie sú Ryan a Ashley Smithovci.

Meruelo bol od kúpy tímu v roku 2019 neoblomný v tom, že ho nechce predať napriek tomu, že dostal množstvo ponúk. Keď sa aukcia na pozemok v severnom Phoenixe posunula na jún, Coyotes nemali žiadnu záruku, že sa dohoda o novej aréne uskutoční. Keďže NHL a hráčska asociácia váhali, či Coyotes budú hrať v Mullett Arene s kapacitou 5 000 miest už tretiu sezónu, Meruelo sa rozhodol predať tím.

"Viera NHL v Arizonu nikdy neochabla. Ďakujeme Alexovi Meruelovi za jeho oddanosť Coyotes a plne podporujeme jeho pokračujúce úsilie zabezpečiť pre tím nový domov v Arizone. Chceme tiež oceniť verných hokejových fanúšikov, ktorí svoje mužstvo oddane podporujú už takmer tri desaťročia," uviedol komisár Gary Bettman podľa agentúry AP.

Nový majiteľ Ryan Smith je zároveň majiteľ basketbalového klubu NBA Utah Jazz. Hokejisti sa budú s basketbalistami striedať v hale Delta Center. Suma nad jednu miliardu dolárov sa rozdelí medzi ostatné kluby NHL. 

Coyotes sú nástupcom pôvodného klubu Winnipeg Jets, ktorý od roku 1972 hral v konkurenčnej WHA a po jej zániku v roku 1979 vstúpil do NHL. V roku 1996 sa klub presťahoval z Kanady do USA a pôsobil pod názvom Phoenix Coyotes a od roku 2014 nesie názov štátu Arizona.