Hokej ONLINE: Fehérváryho spoluhráč vstúpil do asistenčného programu, Demko dlhodobo zranený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hokej ONLINE: Fehérváryho spoluhráč vstúpil do asistenčného programu, Demko dlhodobo zranený
Aktualizované
Demko si nútene oddýchne.
Demko si nútene oddýchne.Profimedia
Základné časti v hokejových súťažiach sa naplnili, na rad prišlo neúprosné play-off. Flashscore Správy sledujú ale aj iné aktuálne informácie zo sveta súťaží na ľade - zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa najmä mimozápasového diania.

28. MAREC

ASISTENČNÝ PROGRAM - Vedenie zámorskej profiligy oznámilo, že obranca Ethan Bear z Washingtonu vstúpil do asistenčného programu NHL/NHLPA. Oficiálna stránka súťaže informovala, že svojmu klubu bude chýbať neurčitý čas. Podľa podmienok spoločného programu sa vráti do tímu, keď mu správcovia programu opäť povolia súťažiť na ľade. Ide už o druhého hráča Capitals, ktorý v prebiehajúcej sezóne vstúpil do tohto programu. Pred Bearom ho absolvoval aj útočník Jevgenij Kuznecov, ktorého klub následne vymenil do Caroliny.

ZRANENIE - Oskar Sundqvist zo St. Louis Blues vynechá zvyšok sezóny pre natrhnutý predný skrížený väz v pravom kolene. Tridsaťročný hokejista sa zranil v zápase proti Vegas Golden Knights (1:2 pp) po razantnom zákroku súperovho obrancu Bradena McNabba v polovici druhej tretiny.  Sundqvist odohral v tejto sezóne 71 zápasov a nazbieral 21 bodov (6+15).

ZRANENIE - Vancouver Canucks umiestnil brankára Thatchera Demka retroaktívne na listinu dlhodobo zranených hráčov. Na súpiske tímu tak uvoľnil miesto pre útočníka Arshdeepa Bainsa, ktorý strávil väčšinu tejto sezóny na farme Abbotsford Canucks v AHL.

Demko je mimo diania pre problémy s kolenom od 9. marca, keď sa zranil v zápase proti Winnipegu. Do bránky sa môže vrátiť najskôr po desiatich zápasoch a 24 dňoch, to znamená 6. apríla proti Los Angeles. V predošlých šiestich dueloch ho nahradil Casey DeSmith. Jeho tím je druhý najlepší v Západnej konferencii a do play-off má namierené po štyroch rokoch.

26. MAREC

KONIEC ZMLUVY - České Vítkovice do ďalšej sezóny nepočítajú so slovenskou dvojicou - obrancom Vojtechom Zeleňákom a útočníkom Rastislavom Dejom. Obom sa končí zmluva, klub z extraligy im novú neponúkol. Dej bol hráčom Vítkovíc nepretržite sedem rokov od sezóny 2017/18, Zeleňák pôsobil v tíme len od ostatného leta, väčšinu času však strávil na hosťovaní v Přerove v druhej najvyššej súťaži. V Ostrave rovnako končí aj kapitán Dominik Lakatoš a spolu s ním aj ďalších päť hráčov.

25. MAREC

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Guillaume Asselin by podľa švajčiarskeho periodika Le Matin mohol posilniť EHC Olten. V tejto sezóne odohral za Ajoie v najvyššej súťaži 28 zápasov a získal 15 bodov. Za Olten nastupuje aj slovenský útočník Stanislav Horanský a taktiež center Éric Faille, jeho zmluva platí do konca budúceho ročníka, s ktorým Asselin vytvoril produktívne duo pri zisku dvoch majstrovských titulov s Banskou Bystricou v rokoch 2018 a 2019.

ŠPEKULÁCIA - Špecializovaný hokejový web eliteprospects.com informuje o tom, že útočník Ryan Dmowski by mohol po sezóne opustiť Poprad a posilniť český klub Mountfield HK. Američan bol s 57 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom základnej časti Tipos Extraligy a s 30 gólmi jej najlepším strelcom.

24. MAREC

PODPIS ZMLUVY - Minnesota Wild podpísala s útočníkom Rileym Heidtom trojročný vstupný kontrakt, platnosť nadobudne od sezóny 2024/25. Osemnásťročný Kanaďan odohral v aktuálnej sezóne za Prince George Cougars 65 zápasov, v ktorých doposiaľ zaznamenal 117 bodov (37+80). Stal sa tretím hráčom v histórii Cougars, ktorý dosiahol v jednom ročníku aspoň 100 bodov. Heidt je aktuálne v počte asistencií už aj celkovým lídrom histórie klubu z WHL.

23. MAREC

DIŠTANC - Tom Wilson dostal od oddelenia pre hráčsku bezpečnosť NHL dištanc na šesť zápasov. Krídelník Washingtonu pyká za zákrok na Noaha Gregora v stredajšom dueli s Torontom (3:7), keď najprv čisto narazil súpera na mantinel, no následne sa zahnal hokejkou a udrel ňou protihráča do tváre. V dueli za to dostal dvojnásobný menší trest.

Wilson vyrovnal najdlhšiu suspendáciu v tejto sezóne. Šesťzápasový dištanc dostal v decembri aj David Perron z Detroitu, ktorý krosčekoval do hlavy Arťoma Zuba z Ottawy. Wilson si "odsedí" už šiesty trest v profiligovej kariére. Z platu mu strhnú 161 458  dolárov. Do súťažného diania sa bude môcť vrátiť až 4. apríla v zápase proti Pittsburghu. Spoluhráč slovenského obrancu Martina Fehérváryho sa môže voči verdiktu disciplinárky odvolať.

21. MAREC

PODPIS - Tomáš Suchánek nebol draftovaný, ale celý rok pôsobil na farme Anaheimu v San Diegu a Ducks s ním podpísali nováčikovskú zmluvu. A to rovno na tri sezóny. Jeho bilancia v AHL je 12-6-3, navyše má dve čisté kontá. Kontrakt je platný od sezóny 2024/25.

OPERÁCIA - Hokejový brankár Daniel Vladař z Calgary podstúpi budúci týždeň operáciu bedrového kĺbu a sezóna sa pre neho predčasne skončila. Kanadský klub NHL to oznámil vo vyhlásení na svojej webovej stránke. Český brankár je tak mimo hry o možný štart na májových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.

ZRANENIE - Kanadský hokejista Joshua Roy z Montrealu Canadiens sa zranil počas stredajšieho zápasu NHL na ľade Edmontonu Oilers (2:3 pp). Povaha zranenia a ani dĺžka rekonvalescencie spoluhráča Juraja Slafkovského nie je známa.

Dvadsaťročný útočník v tejto sezóne dosiaľ odohral 23 zápasov v zámorskej profilige, v ktorých nazbieral deväť bodov (4+5). V nižšej AHL v drese Lavalu Rocket pridal 40 duelov so ziskom 32 kanadských bodov (13+19). Informoval o tom portál tsn.ca.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Boston predĺžil zmluvu s brankárom Michaelom Dipietrom, majstrom sveta 2021 s Kanadou, ktorý stráži bránku Providence Bruins. V tejto sezóne má bilanciu 17-8-0 a naposledy pôsobil v NHL v ročníku 2021/22 v drese Vancouveru. Zmluva je dvojcestná.

PODPIS - Kanadský útočník Justin Hryckowian je členom tímu Dallas Stars na nasledujúce dve sezóny a môže zarobiť až 1,9 milióna dolárov. Rodák z Montrealu je so 43 bodmi najproduktívnejším mužom tímu Northeastern University v NCAA.

20. MAREC 

PODPIS - Jeden z najlepších obrancov na posledných majstrovstvách sveta juniorov Theo Lindstein má zmluvu so St. Louis Blues. Klub ho draftoval v roku 2023 z celkového 29. miesta a podpísal s ním trojročný nováčikovský kontrakt. Sezónu 2023/24 strávil v druholigovom švédskom Brynäs a v 49 zápasoch zaznamenal 15 bodov (4 góly, 11 asistencií).

PODPIS - Detroit draftoval kanadského brankára Cartera Gylandera až v 7. kole draftu 2019, ale rodák z Alberty sa dokázal presadiť a podpísal s Red Wings dvojcestnú zmluvu na nasledujúce dve sezóny, ktorá by mohla znamenať v najlepšom prípade 1,71 milióna dolárov. V súčasnosti ho čaká výmena do AHL v rámci NCAA.

MS V HOKEJI - Generálnym manažérom kanadskej hokejovej reprezentácie na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku (10. - 26. mája) bude Rick Nash. Pôvodne mal funkciu zastávať Doug Armstrong, ktorý však vložil dôveru do rúk bývalého kanoniera Columbusu, New Yorku Rangers a Bostonu s tým, že on sa bude koncentrovať na budúcoročný prestížny turnaj 4 Nations Face-Off a ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo. Čítajte viac.

PODPIS - Americký útočník Sam Morton podpísal s Calgary ročný dvojcestný kontrakt (950/82 500 USD) na sezónu 2024/25. Nedraftovaný hokejista žiari v univerzitnej NCAA v drese Minnesoty, s 24 gólmi je piatym najlepším strelcom celej súťaže.

ÚMRTIE - Vo veku 52 rokov zomrel bývalý kanadský hokejista Chris Simon. Polícia neuviedla príčinu smrti dlhoročného hráča NHL, podľa jeho rodiny mal spáchať samovraždu. Informovali o tom agentúra AP a web ESPN. Čítajte viac.

19. MAREC

PODPIS - Americký obranca Luke Krys, ktorý v tejto sezóne zaznamenal v drese Providence College 17 bodov (6+11), po troch rokoch končí s univerzitným hokejom. Nasledujúce dve sezóny patrí Dallasu Stars a môže si zarobiť až 1,85 milióna dolárov. Túto sezónu dohrá v tíme Texas Stars v AHL.

18. MAREC

PODPIS ZMLUVY - Nedraftovaný kanadský brankár Connor Ungar podpísal na ďalšie dve sezóny kontrakt s Edmontonom, ktorý mu môže vyniesť až 1,85 milióna dolárov. Ungar má za sebou niekoľko sezón v juniorskej WHL, aktuálny ročník ale trávi na univerzite a chytá za tím Brock. Jeho bilancia je 20-6-0.

KONIEC KARIÉRY - Už celý aktuálny ročník nikde nehrá bývalý útočník Los Angeles, Philadelphie, Toronta, New Jersey, Nashville, Buffala ale aj Liberca Wayne Simmonds. Oficiálny koniec kariéry však oznámil juniorský majster sveta s Kanadou z roku 2008 až teraz. V NHL zvládol silový útočník odohrať 1 037 stretnutí a k 263 gólom pridal rovnaké množstvo asistencií. Nebál sa hrať do tela a zhodiť rukavice, celkom 1 313 minút si odsedel na trestnej lavici. Dvakrát zvládol v jednej sezóne nazbierať po 60 bodov, v dvoch prípadoch tiež pokoril hranicu 30 strelených gólov.

17. MAREC

ŠPEKULÁCIA - Mladá Boleslav síce nepostúpila do play-off, ale slovenský útočník Róbert Lantoši zažil z osobného hľadiska veľmi vydarený ročník. So ziskom 47 bodov bol ôsmym najproduktívnejším hráčom českej Extraligy. Od novej sezóny by mal nastupovať vo švajčiarskej lige.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Anthony Nellis by mal po sezóne opustiť Spišskú Novú Ves a posilniť český klub HC Vítkovice. Informoval o tom web eliteprospects.com.

16. MAREC

PODPIS - Dvesto centimetrov a 100 kilogramov, to sú parametre švédskeho brankára Huga Ollasa, ktorého v roku 2020 draftovali NY Rangers v siedmom kole a teraz s ním podpísali dvojročný nováčikovský kontrakt na 1,85 milióna dolárov. Rodák z Linköpingu má za sebou tri kompletné sezóny v NCAA v Merrimacku, pričom v tejto dosiahol bilanciu 7-12-0.

PODPIS - Dallas má na nasledujúce tri sezóny podpísanú zmluvu s mladým kanadským reprezentačným obrancom Tristanom Bertuccim. Asistent kapitána v tíme Flint Firebirds v OHL je so 41 bodmi najproduktívnejším bekom tímu a so 77 trestnými minútami najtrestanejším hráčom.

VÝMENA - Ottawa získala v rámci výmeny s Winnipegom amerického útočníka Wyatta Bongiovanniho, ktorý má pred sebou druhý rok nováčikovskej zmluvy. Momentálne pôsobí na farme Winnipegu v Manitobe a v tejto sezóne nazbieral 15 bodov (8+7). Za výmenu sa kluby v budúcnosti vyrovnajú, Bongiovanni nemôže v tejto sezóne hrať v NHL pre uzávierku trejdov. Senators získali aj útočníka Jamiesona Reesea, poslali za neho do Caroliny výber v 6. kole tohtoročného draftu.

15. MAREC

KONIEC - Slovenský hokejový reprezentant Martin Bučko opúšťa českého extraligistu HC Škoda Plzeň. Dvadsaťtriročnému obrancovi sa po sezóne skončila zmluva a novú od klubu nedostal. Bučko prišiel do Plzne v závere januára z Pardubíc, za tím odohral 11 zápasov so ziskom dvoch bodov (1+1). V minulosti hral aj Košice, Žilinu či České Budějovice. Okrem Bučka končia v tíme aj Milan Klouček, Aleksi Rekonen a Jakub Pour.

PODPIS - Nedraftovaný rodák z Ohia Christian Felton podpísal na jeden rok zmluvu s Vancouverom, o ktoré farby bojoval obranca už pred sezónou. "Celý rok sme veľmi pozorne sledovali jeho progres a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s ním," uviedol pre klubový web generálny manažér Patrick Allvin. Felton pôsobí v NCAA štvrtý rok a v Merrimacku Braves vynikal najmä defenzívnymi číslami.

PODPIS - Americký tínedžer Hunter Brzustewicz podpísal s Calgary trojročnú nováčikovskú zmluvu na 2,85 milióna dolárov s platnosťou od budúcej sezóny. Siedmy hráč minulého draftu sa k Flames pripojil v januári v rámci veľkej výmeny, ktorá poslala Eliasa Lindholma do Vancouveru. Útočník Kitchener Rangers má v tejto sezóne najviac asistencií (73) v OHL.

14. MAREC

ZRANENIE - Joel Eriksson Ek vypadol na bližšie neurčený čas zo zostavy Minnesoty Wild. Dôvodom je zranenie v dolnej časti tela, ktoré utrpel v tohtotýždňovom dueli s Arizonou (4:1). Švédsky útočník zápas nedohral po tom, čo ho trafila strela Nicka Bjugstada. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude pauzovať. V 66 súbojoch ročníka nazbieral 60 bodov za 29 gólov a 31 asistencií.

V noci na štvrtok by tak v domácom boji proti Anaheimu mal v drese Wild debutovať 21-ročný ruský útočník Marat Chusnutdinov. Nastúpiť by mal na centri tretieho útoku s krídlami Adamom Beckmanom a Freddym Gaudreauom, informoval portál TSN. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Toronto Maple Leafs predĺžilo kontrakt s centrom Bobbym McMannom o ďalšie dva roky. Dvadsaťsedemročný útočník zarobí ročne 1,35 milióna dolárov. Informovalo o tom vedenie tímu. McMann by sa v lete stal neobmedzeným voľným hráčom. V 40 zápasoch tejto sezóny má na konte 10 gólov a 8 asistencií. 

13. MAREC  

DIŠTANC - Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL potrestalo útočníka Matta Rempeho z New Yorku Rangers štvorzápasovým dištancom. Kanadský hokejista pyká za faul na obrancu Jonasa Siegenthalera v pondelkovom stretnutí s New Jersey. Zákrok sa udial v záverečnej minúte druhej tretiny, Rempe zasiahol súpera lakťom do hlavy. Obaja zápas nedohrali - útočník Rangers pre trest do konca zápasu a Siegenthaler pre zranenie. Rangers napokon zvíťazili nad Devils 3:1.

Dvadsaťjedenročný nováčik vynechal už zápas proti Caroline a nenastúpi ani proti Tampe Bay, Pittsburghu a New Yorku Islanders. Do súťažného kolotoča sa bude môcť vrátiť až 19. marca v dueli proti Winnipegu. Počas suspendácie príde aj o 17 083 dolárov. Devils namiesto zraneného Siegenthalera povolali do prvého tímu fínskeho obrancu Santeriho Hatakku.

12. MAREC

VÝMENA - Kanadský Montreal uvoľní Nathana Légarého (23), dôrazného útočníka, ktorého v roku 2019 draftoval Pittsburgh a odvtedy čaká na svoj debut v NHL. V tejto sezóne strelil šesť gólov za Laval Rockets v AHL. Canadiens za neho získali z New Jersey ďalšieho útočníka Arnauda Durandeaua (25), ktorý v minulej sezóne odohral štyri zápasy za New York Islanders. V AHL sa mu zatiaľ nedarí, strelil len štyri góly a bol vytrejdovaný už druhýkrát. Keďže hráči boli vymenení po uzávierke výmen, nemôžu hrať v tejto sezóne NHL.

PODPIS - Kanadský krídelník Justin Ertel (20), ktorého si Stars vybrali v drafte v roku 2021 ako 79. hráča v celkovom poradí, podpísal s Dallasom trojročnú nováčikovskú zmluvu na sezónu 2024/25. Ertel už druhý rok pôsobí v tíme North Bay Battalion v OHL a so 66 bodmi je štvrtým najproduktívnejším hráčom klubu a so 72 trestnými minútami tretím najvyťaženejším.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Tim Gettinger (25), takmer dvojmetrový krídelník z Ohia, zostane majetkom Detroitu aj v sezóne 2024/25. Celkovo 141. hráč draftu 2016 má na konte 16 štartov v NHL za NY Rangers, organizáciu Red Wings však pozná len ako hráč Grand Rapids Griffins v AHL, kde nazbieral 25 bodov (12+13). Ročná zmluva má hodnotu 775 000 dolárov.

11. MAREC

ZRANENIE - Americký hokejista Josh Norris z Ottawy Senators podstúpil operáciu ramena a vynechá zvyšok tejto sezóny NHL. Tréner Jacques Martin o tom informoval v pondelok, útočník bol 1. marca zaradený na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Dvadsaťštyriročný center nastúpil v tomto ročníku v 50 dueloch a zaznamenal 30 bodov (16+14). Martin nepotvrdil, ktoré rameno mu operovali. Pred touto operáciou podstúpil dve predchádzajúce ľavého ramena a v uplynulej sezóne odohral len osem zápasov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kanadský hokejista Brendan Lemieux sa dohodol s Carolinou Hurricanes na predĺžení spolupráce. S klubom NHL podpísal novú ročnú zmluvu v celkovej hodnote 775.000 dolárov.

Dvadsaťsedemročný útočník má v tejto sezóne na konte tri body (2+1) v 25 zápasoch. V nedeľu odohral proti Calgary Flames (7:2) svoj 300. duel v základnej časti profiligy, celkom dosiahol 35 gólov a 37 asistencií, v play off nastúpil v ôsmich stretnutiach a strelil jeden presný zásah.

ZRANENIE - Kanadský hokejista Logan O'Connor z Colorada Avalanche podstúpi operáciu bedrového kĺbu a vynechá zvyšok tejto sezóny NHL. Dvadsaťsedemročný útočník vynechal šesť zápasov od All Star víkendu pre zranenie. V 57 zápasoch tejto sezóny zaznamenal 13 gólov a 12 asistencií. Bednar uviedol, že neexistuje žiadny časový plán návratu útočníka a ani to, či bude pripravený na tréningový kemp pred začiatkom budúcej sezóny.

ZRANENIE - Tréner Jared Bednar zároveň informoval, že kapitán Gabriel Landeskog by sa mohol vrátiť niekedy počas play-off, ale musí byť stopercentne zdravotne v poriadku. Švédsky reprezentant sa v máji podrobil operácii chrupavky v pravom kolene. Nehral od 26. júna 2022, keď jeho tím v 6. zápase finále play-off triumfoval na ľade Tampy Bay (4:2) a získal Stanleyho pohár.

ŠPEKULÁCIA - Český útočník Jindřich Abdul by po dvoch rokoch v Litvínove mal posilniť Vítkovice. Šikovný krídelník odohral takmer štyri roky na Slovensku. Najskôr hrával za Prešov v nižšej súťaži, potom bol dva roky členom Popradu a počas sezóny 2019/20 sa stal so 62 bodmi najproduktívnejším hráčom extraligy v drese Slovana.

TREST - Vedenie zámorskej NHL udelilo trénerovi Philadelphie Johnovi Tortorellovi dvojzápasový dištanc. Šesťdesiatpäťročný americký kouč dostal tiež pokutu 50-tisíc USD za neprofesionálne správanie sa voči rozhodcom v nedeľňajšom zápase s Tampou Bay (0:7).

ŠPEKULÁCIA - Fínsky brankár Jussi Olkinuora, ktorý je držiteľ olympijského zlata a takisto dvakrát vyhral titul majstra sveta, v tejto sezóne nastupoval za Pelicans a Ženevu, pričom od nového ročníka by sa mal prekvapivo objaviť na súpiske rakúskeho Grazu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - NY Rangers a brankár Louis Domingue sa dohodli na predĺžení zmluvy do konca budúcej sezóny. Kanaďan podpísal dvojcestný kontrakt za 775 tisíc dolárov.

PODPIS - Chicago podpísalo nováčikovský kontrakt do konca budúcej sezóny 2024/25 s americkým útočníkom Landonom Slaggertom, ktorého si vybrali v treťom kole draftu 2020.

Odvtedy ale pôsobil v univerzitnej NCAA, počas aktuálneho ročníka odohral za University of Notre Dame celkovo 36 zápasov a získal 31 bodov (20+11), bol kapitánom tímu. Blackhawks mu doprajú debut v NHL už počas najbližších stretnutí. Dvakrát reprezentoval USA na MSJ, raz získal zlato.

10. MAREC

UKONČENIE KARIÉRY - Obranca Maxim Noreau sa rozhodol vo veku 36 rokov ukončiť hráčsku kariéru. Na jej začiatku odohral v NHL šesť zápasov za Minnestou, potom sa presunul do Švajčiarska, kde strávil jedenásť sezóny v štyroch rôznych kluboch a vyhral jeden titul. Trikrát sa dostal do All-Stars tímu turnaja. Kanadu reprezentoval na ZOH 2018 a 2022, získal jednu bronzovú medailu. V zbierke má napríklad aj štyri víťazstvá na Spengler Cupe.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Rakúsky Graz99ers už nepočíta s dvanástimi hráčmi, medzi nimi sú aj brankár Lars Volden či obranca Craig Schira.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Švajčiarsky klub SC Rapperswil-Jona Lakers skončil na dvanástom mieste základnej časti a nepostúpil do play-off. Aj preto v jeho kádri nebudú pokračovať známi útočníci so skúsenosťami z NHL Martin Frk a Brett Connolly.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký útočník William Rapuzzi predĺžil zmluvu do konca budúcej sezóny s talianskym tímom Asiago, ktorý je účastníkom nadnárodnej IceHL. Skúsený hokejista v sezóne 2021/22 patril medzi opory Slovana Bratislava a vyhral s ním majstrovský titul.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Nashville predĺžil kontrakty s dvomi hráčmi. Obranca Dante Fabbro podpísal ročnú zmluvu na 2,5 milióna dolárov. Útočník Mark Jankowski sa dohodol na dvojročnej spolupráci v celkovej hodnote 1,6 milióna dolárov.

9. MAREC

KONIEC KARIÉRY - Kukumberg sa obzrel za úspešnou kariérou, ukončil ju po boku syna.

DIŠTANC - Parker Kelly z Ottawy dostal dvojzápasový trest za faul na obrancu Andreasa Englunda z Los Angeles. Vedenie súťaže ho potrestalo dodatočne, kanadský hokejista príde o 7 943 dolárov. Obranca mužstva Senators sa dopustil nebezpečného zákroku do oblasti hlavy. V tejto sezóne nazbieral 6 gólov a 7 asistencií v 61 zápasoch. 

VÝMENY - Jeden trejd zaujímavejší ako druhý. TOP 10 výmen pred prestupovou uzávierkou v NHL.

6. MAREC 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký hokejista Zach Bogosian podpísal dvojročné predĺženie zmluvy s Minnesotou Wild. Kontrakt má hodnotu 1,25 milióna amerických dolárov ročne. Informoval o tom portál tsn.ca. Tridsaťtriročný obranca prišiel do Minnesoty vlani v novembri z Tampy Bay. Od svojho príchodu odohral 43 zápasov, v ktorých jedenkrát skóroval a zaznamenal osem asistencií. 

VÝMENA - Vedeniu Vegas Golden Knights sa pred uzávierkou výmen podarilo získať veľkú posilu v podobe Anthonyho Manthu (29), ktorý po troch rokoch opúšťa Washington. Vegas za kanadského útočníka poslalo do hlavného mesta USA výber v 2. kole draftu 2024 a výber v 4. kole draftu 2026. Mantha v tomto ročníku zaznamenal v 56 zápasoch 34 bodov za 20 gólov a 14 asistencií.

NÁVRAT DO TRÉNINGU - Slovenský hokejista Martin Fehérváry z Washingtonu Capitals v NHL sa čiastočne zotavil zo zranenia v dolnej časti tela a v utorok sa zapojil do tímového tréningu bezkontaktne. Informoval o tom portál cbssports.com.

5. MAREC

WAIVERS - Obranca Joel Hanley bol Dallasom zapísaný na waiver listinu, odkiaľ si ho stiahlo Calgary. Rovnakou cestou smeruje z Pittsburghu do Washingtonu útočník Matthew Phillips.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Guillaume Asselin by mal po sezóne opustiť Ajoie a vrátil sa do druholigového švajčiarskeho klubu Sierre, kde už pôsobil. Šikovný krídelník odohral dve sezóny aj na Slovensku za Banskú Bystricu, v oboch sa tešil z titulu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský hokejista Adam Žiak podpísal novú ročnú zmluvu s klubom HK Spišská Nová Ves. Dvadsaťštyriročný obranca nastupuje v drese Spišiakov od sezóny 2022/23 a tešil sa s tímom zo zisku historickej bronzovej medaily. V prebiehajúcom ročníku odohral 43 stretnutí, v ktorých nazbieral šesť bodov za asistencie. 

"Som veľmi rád, že sme sa s Adamom dohodli na pokračovaní spolupráce. Žiačik je výborný korčuliar s kvalitnou rozohrávkou a čítaním hry. Je to moderný typ obrancu, ktorý má v sebe reprezentačný potenciál a patrí k pilierom našej defenzívy. Verím, že tento dôležitý podpis pred prichádzajúcim play-off poteší našich fanúšikov," povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.

PODPIS ZMLUVY - Skúsený brankár Aaron Dell podpísal dvojcestnú zmluvu do konca sezóny s Los Angeles Kings. V doterajšom priebehu ročníka odchytal iba päť stretnutí za Ontario v AHL. Počas kariéry nastúpil v NHL na 134 duelov, pôsobil v San Jose, New Jersey a Buffale.

PODPIS ZMLUVY - Kanadský útočník Maxime Comtois podpísal dvojcestný kontrakt s Carolinou Hurricanes, ktorý platí do konca tejto sezóny. Počas doterajšieho ročníka pôsobil vo farmárskom tíme Chicago Wolves, kde v 45 dueloch získal 28 bodov (12+16). V NHL odohral celkovo 210 zápasov (38+48) za Anaheim.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký hokejista Tommy Novak podpísal trojročné predĺženie zmluvy s Nashvillom Predators v hodnote 10,5 milióna amerických dolárov. Kontrakt 26-ročného útočníka začne plynúť v nasledujúcej sezóne a Novak ročne zaťaží platový strop svojho zamestnávateľa sumou 3,5 milióna.

4. MAREC

ZRANENIE - Americký hokejista Dylan Larkin utrpel zranenie v dolnej časti tela a bude chýbať Detroitu dva týždne. Dvadsaťsedemročný kapitán Red Wings nedohral sobotňajší zápas zámorskej NHL, v ktorom "červené krídla" prehrali s Floridou (0:4). Informoval o tom oficiálny portál súťaže.

3. MAREC 

FARMA - Ruského hokejistu Jevgenija Kuznecova si nikto nevybral v lehote 24 hodín z listiny nechránených hráčov a Washington ho poslal do rezervného tímu v Hershey (AHL). Capitals ho tam zaradili po tom, čo sa vrátil z asistenčného programu NHL a NHLPA. Jeho pôsobenie v hlavnom meste USA sa, pravdepodobne, skončí, pretože klub sa bude usilovať 31-ročného útočníka vymeniť.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára americký brankár Jonathan Quick naďalej dokazuje, že má na to, aby vyhral najlepšiu súťaž sveta. S priemerom 2,45 gólu na zápas je šiesty v lige a v tejto sezóne má v tíme NY Rangers bilanciu 13-5-2. Aj preto s ním slávny klub predĺžil zmluvu o ďalší rok, počas ktorého zarobí 1,275 milióna dolárov.

PODPIS - Kanadský center Denver Barkey, ktorý meria iba 174 centimetrov, podpísal s Philadelphiou trojročnú nováčikovskú zmluvu na sezónu 2024/25. Klub ho draftoval v 3. kole v roku 2023. Barkey je momentálne s 87 bodmi (31+56) tretí v bodovaní OHL v tíme London Knights.

PODPIS - Český útočník Gabriel Szturc bol za svoje výkony vo WHL odmenený trojročnou nováčikovskou zmluvou, ktorú mu ponúkla Tampa Bay. Rodák z českého Těšína, ktorý nebol draftovaný, sa vypracoval na kľúčového hráča tímu Kelowna Rockets, kde momentálne zastáva funkciu kapitána. Bol tiež súčasťou strieborného tímu na juniorských majstrovstvách sveta.

2. MAREC

WAIVERS LISTINA - Jevgenij Kuznecov, jedna z hviezd Washingtonu z predchádzajúcich rokov, bol po návrate z asistenčného programu zaradený na listinu voľných hráčov Capitals. Odtiaľ si ho môže vziať ktorýkoľvek tím. Už nejaký čas sa hovorí o tom, že víťaz Stanleyho pohára z roku 2018 a dvojnásobný majster sveta má problémy s návykovými látkami. Zmluvu má platnú ešte na jeden rok.

PODPIS - Nedraftovaný kanadský obranca Mikael Diotte je najnovšou posilou New Jersey Devils a jeho trojročná zmluva na 2,85 milióna dolárov vstúpi do platnosti v sezóne 2024/25. Diotte už štvrtý rok háji farby Drummondville v QMJHL a momentálne zažíva svoju bodovo najlepšiu sezónu, keď v 50 zápasoch nazbieral 37 bodov (10 gólov, 27 asistencií) a je druhým najproduktívnejším obrancom tímu.

PODPIS - Lotyšský krídelník Sandis Vilmanis podpísal nováčikovskú zmluvu na 2,85 milióna dolárov s Floridou, ktorá ho draftovala v roku 2022 z celkového 157. miesta. Platí od budúcej sezóny. Rodák z Rigy hrá v juniorskej OHL za North Bay, kam bol v januári vymenený zo Sarnie. Na posledných MSJ zaznamenal v piatich zápasoch štyri body (2+2) a obliekal aj dres áčka.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Švédsky útočník Elias Pettersson (25) zostáva vo Vancouveri. Predĺžil zmluvu o ďalších osem rokov s jediným klubom, za ktorý kedy hral v zámorí. Jeho priemerný príjem by mal byť 11,6 milióna dolárov. V tejto sezóne nazbieral v 62 zápasoch 75 bodov (29+46).

PODPIS - Meno Roest by sa mohlo čoskoro vrátiť do NHL, pretože Nashville podpísal trojročný nováčikovský kontrakt na 2,85 milióna dolárov s útočníkom Austinom Roestom, synom bývalého útočníka Minnesoty a Detroitu Stacyho Roesta. Kanaďan, ktorý bol vybraný v 6. kole draftu 2023, je kapitánom tímu Everett Silvertips vo WHL a v tejto sezóne so 63 bodmi tretím najproduktívnejším hráčom

VÝMENA - Jeden z najtvrdších hráčov a najobávanejších bitkárov súčasnosti Kurtis MacDermid bol vymenený z Colorada do New Jersey. Avalanche zaňho získali voľbu v 7. kole draftu NHL 2024 a Rusa Zachara Bardakova, ktorý hrá v KHL za Petrohrad. MacDermid, ktorý je obranca, ale vie hrať aj ako krídlo, nastúpil v tejto sezóne do 29 stretnutí, v ktorých strelil dva góly a zaznamenal 23 trestných minút. V priemere však odohral len niečo vyše päť minút na zápas.

1. MAREC

NOVÁČIKOVSKÁ ZMLUVA - Nedraftovaný kanadský krídelník Zac Funk podpísal s Washingtonom trojročný nováčikovský kontrakt na 2,43 milióna dolárov. Funk je momentálne tretím najproduktívnejším hráčom celej WHL s 99 bodmi, hrá za Prince George Cougars. Kanadský center Milo Roelens, takmer dvojmetrový kanadský center z QMJHL, podpísal s Tampou Bay zmluvu rovnako na tri roky a môže zarobiť o niečo viac, celkovo 2,85 milióna dolárov. Oba kontrakty sú platné od sezóny 2024/25.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký obranca Connor Mackey zostáva v New Yorku Rangers, za ktorý bývalý bek Calgary a Arizony odohral v prebiehajúcej sezóne len jeden zápas. Nová dvojročná zmluva má hodnotu 1,55 milióna dolárov. Rodák z Illinois má v aktuálnom ročníku na konte 11 bodov (2+9), 62 trestných minút a hodnotenie +13 v 36 dueloch v AHL.

NOVÁČIKOVSKÁ ZMLUVA - Kanadský center Max McCue podpísal s Columbusom trojročný nováčikovský kontrakt na 2,85 milióna dolárov s platnosťou od budúcej sezóny. Hráča tímu OHL London Knights draftovalo San Jose v roku 2021 z celkového 156. miesta, v tejto sezóne nazbieral v 52 zápasoch 50 bodov (24 gólov, 26 asistencií) a s 92 trestnými minútami je deviaty v celej lige.

VÝMENA - Hneď tri tímy sa zapojili do výmeny, pričom jej hlavný cieľ bol Iľja Ljubuškin. Skúsený obranca, ktorý v tejto sezóne hral za Anaheim, bude teraz obliekať dres Toronta, v ktorom pôsobil v sezóne 2021/2022. Ducks na oplátku získali od Maple Leafs výber v 3. kole draftu 2025. Tretím zainteresovaným celkom bola Carolina, ktorá získala výber v 6. kole draftu 2024 od Toronta, kam mieri perspektívny útočník Kirill Slepec.

PRESUN NA FARMU - Klub NHL Vegas Golden Knights poslal slovenského útočníka Jakuba Demeka opäť na farmu v AHL. Vyzerá to tak, že v nižšej súťaži by už rodák z Košíc mohol zostať nielen "na papieri", ale aj odohrať najbližší zápas. Informoval o tom portál capfriendly.com. Čítajte viac.

Zmienky