Na prvom mieste je tím, potom produktivita. Spišská môže vyhrať titul, tvrdí Archambault

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na prvom mieste je tím, potom produktivita. Spišská môže vyhrať titul, tvrdí Archambault
Archambault je najproduktívnejším hráčom súťaže.
Archambault je najproduktívnejším hráčom súťaže.HK 32 Liptovský Mikuláš
Kanadský útočník Olivier Archambault (30) je momentálne najproduktívnejším hráčom celej Tipos Extraligy a aj jeho kvalitné výkony pomáhajú Spišskej Novej Vsi držať sa na prvom mieste tabuľky. Skúsený hokejista však na prvé miesto stavia tímový úspech a až potom svoje body. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy hovoril aj o tom, že je v silách "rysov" získať majstrovský titul, ale cesta k nemu bude veľmi dlhá a náročná.

Olivier, Spišská Nová Ves sa nachádza na prvom mieste tabuľky. Aká je atmosféra v tíme?

"Nálada v kabíne je skvelá. Myslím si, že každý je šťastný z toho, že sa nám darí. Hráme pred skvelými fanúšikmi, je to zábava."

Vy osobne ste najproduktívnejším hráčom súťaže. Čo to pre vás znamená?

"Som rád, že to tak je a že môžem pomáhať tímu. Dostávam sa do šancí a aj ich vytváram, v koncovke sa darí celému mužstvu."

Máte nábeh na najlepšiu sezónu vo vašej kariére. Čomu pripisujete, že sa vám tak darí?

"Len sa snažím baviť sa hokejom a podporovať tím. Mám dostatok priestoru na ľade, čo mi pomáha dosiahnuť moje ciele. Tým hlavným je tímový úspech. Chcem, aby sme v prvom rade vyhrávali zápasy."

Spišská Nová Ves sa momentálne nachádza na čele tabuľky.
Spišská Nová Ves sa momentálne nachádza na čele tabuľky.Flashscore

So spoluhráčmi si v zápasoch rozumiete veľmi dobre. Je tomu tak aj mimo ľadu?

"Áno, je to tak. Všetci si rozumieme a vychádzame spolu veľmi dobre na ľade, aj mimo neho. Partia v tíme je výborná. Všetci chceme vyhrávať, vytvorili sme výbornú kabínu."

V domácich zápasoch ste ešte neprehrali. Ako dôležitá je pre vás podpora fanúšikov na štadióne?

"Je úžasné hrať pred takýmto publikom. Ľudia v Spišskej Novej Vsi majú radi hokej. Od začiatku sezóny chodia na štadión. Ako vyhrávame, tak sa návštevnosť ešte zvyšuje. Ak by som to porovnal s zámorím, myslím si, že fanúšikovia v Európe sú všeobecne hlučnejší."

Je ešte veľmi skoro, ale môže Spišská Nová Ves pomýšľať na titul?

"Myslím si, že máme šancu. Ako hovoríte, stále je veľmi skoro. Môžu do toho prísť zranenia a otočí sa to, ale ak ostaneme zdraví, tak máme dobrú šancu."

Z posledných zápasov prehrala Spišská iba raz.
Z posledných zápasov prehrala Spišská iba raz.Flashscore

S akými očakávaniami ste prichádzali na Slovensko?

"Popravde, nemal som veľa očakávaní. Chcel som byť v dobrom tíme, baviť sa hokejom, priniesť do mužstva moju ofenzívnu hru a to sa aj stalo. Kvalita slovenskej súťaže sa mi veľmi páči. Je rýchla a sú v nej dobrí hráči."

Momentálne je Spišská v dobrej forme. Neprišla reprezentačná prestávka nevhod?

"Tak by som to nepovedal. Aj po nej sa vrátime pripravení. Je dobré, že si môžeme oddýchnuť, pretože zápasy išli v rýchlom tempe a každý je trochu unavený, preto nám niekoľko dní len prospeje, je to dobré pre naše telá."

V zámorí ste pôsobili do veľkých metropolách. Aké pre vás bolo prísť do menšieho mesta?

"Spišská Nová Ves je síce menšia, ale vyzerá ako veľká, pretože každý tu miluje hokej a cítiť to. Pred takýmito fanúšikmi je úžasné hrať. Vyhrávame, darí sa nám, nemôžem sa na nič sťažovať. Niekedy, keď stretnem ľudí v meste, tak sa chcú odfotiť alebo prehodiť pár slov. Je to veľmi pekné, že vás spoznávajú na vážia si vás."