Hrunčáková s titulom, Klein v Madride skončil, Bautista Agut kritizuje organizátorov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrunčáková s titulom, Klein v Madride skončil, Bautista Agut kritizuje organizátorov
Klein sa medzi 32 najlepších tenistov v Madride nedostal.
Klein sa medzi 32 najlepších tenistov v Madride nedostal.AFP
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 26. apríla?

21:55 - Dvadsaťročný Dán Holger Rune odohral v Madride svoj tretí zápas na antuke a opäť zvládol trojsetovú bitku. Do tohtoročnej edície vstúpil ako 12. hráč sveta víťazstvom nad Navonom, ktorého zdolal po trojhodinovej bitke 5:7, 7:6, 6:4. Argentínčan bol pri svojom podaní dvakrát dve loptičky od víťazstva.

21:40 - Alexander Zverev na úvod antukového Masters v Madride zdolal Chorváta Bornu Čoriča hladko 6:3, 6:2 a prvýkrát sa ujal vedenia vo vzájomnej bilancii (4:3). V treťom kole sa nemecký šampión z rokov 2018 a 2021 stretne v repríze šesť rokov starého semifinále s Kanaďanom Denisom Shapovalovom.

19:20 - Tereza Mihalíková neprešla cez sito 1. kola štvorhry na antukovom turnaji v Madride. Slovenka podľahla spoločne s maďarskou partnerkou Annou Bodnárovou štvorkám pavúka a zároveň americkému duu Coco Gauffová/Taylor Townsendová za 84 minút po priebehu 3:6, 6:3, 7:10.

18:30 - Markéta Vondroušová vstúpila do antukového turnaja WTA 1000 v Madride víťazstvom 6:1, 6:3 nad Američankou Shelby Rogersovou, ktorej tak odplatila osem rokov starú prehru z podujatia ITF. V treťom kole sa stretne s premožiteľkou krajanky Lindy Noskovej, 16-ročnou Ruskou Mirrou Andrejevovou.

17:17 - Carlos Alcaraz po dvakrát odloženom vstupe do antukovej jari začal prípravu na Roland Garros jasným víťazstvom. Španielsky víťaz posledných dvoch ročníkov turnaja Masters 1000 v Madride porazil naturalizovaného Kazacha Alexandra Ševčenka, ktorého na víťazné údery prevalcoval 24:2.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:03 - Hubert Hurkacz na úvod Masters v Madride zdolal Brita Jacka Drapera 6:1, 7:5. Porazil ho aj pred dvoma týždňami v Monte Carle, navýšil vedenie vo vzájomnej bilanciou na 4:1 a upravil tú tohtoročnú na antuke na 7:1. V treťom kole sa poľský štvrťfinalista z roku 2022 stretne s minuloročným štvrťfinalistom Danielom Altmaierom z Nemecka (H2H 1:0).

16:08 - Marta Kosťuková nenadviazala na úspešné vystúpenie z minulého týždňa v Stuttgarte, kde počas troch dní vyradila tri hráčky z TOP 10 a vo finále prehrala s Jelenou Rybakinovou. V španielskej metropole Ukrajinka prekvapujúco nestačila na Egypťanku Majar Šarífovú, ktorej podľahla 5:7, 2:6 a po predvlaňajšom neúspechu na Roland Garros s ňou prehrala aj druhé vzájomné stretnutie na antuke.

15:57 - Denis Shapovalov zdolal na antukovom turnaji Masters 1000 v Madride Argentínčana Tomása Martína Etcheverryho 7:6, 6:3 a len druhýkrát v tejto sezóne vyhral dva zápasy v hlavnej súťaži. Kanadský semifinalista z roku 2018 bude hrať s dvojnásobným šampiónom Alexandrom Zverevom alebo Bornom Čoričom o prvé tri víťazstvá v rade od vlaňajšieho Wimbledonu, po ktorom šesť mesiacov nehral pre zranenie kolena.

14:56 - Aryna Sabalenková začala útok na obhajobu vlaňajšieho triumfu na antukovej tisícke v Madride trojsetovým víťazstvom 6:4, 3:6, 6:3 nad Poľkou Magdou Linetteovou. V treťom kole čaká druhú nasadenú Bielorusku Katie Boulterová alebo Robin Montgomeryová.

14:15 - Renáta Jamrichová postúpila na podujatí ITF W15 v španielskom Telde už do semifinále. Vo štvrťfinále si nasadená trojka poradila s Kórejčankou Ha-Yoon Sonovou dvakrát 6:4.

13:35 - Lukáš Klein si nevylepší svoje maximum z turnajov ATP Masters 1000. V druhom kole na podujatí v španielskom Madride prehral s favorizovaným Američanom Tommym Paulom za 2 hodiny a 21 minút 7:6, 1:6, 4:6. Svetová šestnástka sa na súťažné kurty vrátila po viac ako mesiaci, keď nehrala pre problémy s členkom. Čítajte viac.

Zostrih súboja Paul - Klein.
Flashscore

13:16 - Slovenka Viktória Hrunčáková sa stala víťazkou turnaja ITF W50 vo štvorhre v gruzínskej Lopote. Spoločne s Češkou Terezou Valentovou porazili vo finále japonsko-poľský pár Nagi Hanataniová/Urszula Radwańská za 65 minút hladko 6:2, 6:1. Pre 25-ročnú rodáčku z Košíc išlo o druhý titul v tomto roku, prvý získala v januári na novozélandskom Aucklande (WTA 250).

13:00 - Devätnásťročná Linda Nosková po prvý raz od augusta minulého roka nezvládla svoje úvodné vystúpenie na turnaji. Pri premiére na antukovom podujatí WTA 1000 v Madride prišla o úspešnú sériu 10 víťazných štartov, keď prehrala 6:4, 3:6, 3:6 so 16-ročnou Mirrou Andrejevovou. Ruska v treťom kole vyzve Češku Markétu Vondroušovú alebo Shelby Rogersovú z USA.

12:45 - Svetová osmička Andrej Rubľov na úvod antukového Masters v Madride zdolal Argentínčana Facunda Bagnisa 6:1, 6:4 a prerušil sériu štyroch prehier. O postup do osemfinále a obhajobu vlaňajšieho výsledku sa stretne buď s čínskym tínedžerom Šang Ťün-čchengom, alebo domácim Alejandrom Davidovichom.

12:38 - Fábián Marozsán bude až pri svojom piatom štarte na turnaji série ATP Masters 1000 chýbať v osemfinále. Pri svojom debute na antuke v Madride vypadol 24-ročný Maďar v druhom kole po prehre 2:6, 6:7 s nasadeným Argentínčanom Franciscom Cerúndolom.

12:24 - Kazaška Jelena Rybakinová nezopakovala vlaňajšie zaváhanie v úvodnom vystúpení na antukovej tisícke v Madride. Svetová štvorka začala víťazstvom 6:4, 6:3 nad Taliankou Luciou Bronzettiovou a nadviazala na nedeľňajší triumf v Stuttgarte.

10:25 - Slovák Lukáš Klein si v stredu pri premiérovej účasti v hlavnej fáze madridského Masters pripísal debutovú výhru, na ktorú by rád nadviazal v piatok dopoludnia. Singlová jednotka spod Tatier bude čeliť Američanovi a svetovej šestnástke Tommymu Paulovi, ktorý sa vracia na súťažné kurty po viac ako mesačnej pauze. Čítajte viac.

10:15 - Organizátori grandslamového Roland Garros sa chcú dôstojne rozlúčiť so 14-násobným víťazom Rafaelom Nadalom. Ten zatiaľ nepotvrdil svoju účasť na tohtoročnom ročníku, ale riaditeľka podujatia Amélie Mauresmová naznačila, že jej tím zvažuje špeciálny bod programu.

"Veľmi pozorne sledujeme Rafov návrat a veríme, že v Paríži bude hrať. Koniec koncov, je to jeho druhý domov. Zároveň vnímame, že chce tento rok ukončiť kariéru, takže to, či sa rozlúčka uskutoční priamo na kurte tento rok alebo až budúci, je na ňom," vyhlásila Mauresmová.

10:00 - Španiel Roberto Bautista Agut sa zamýšľa nad systémom turnaja ATP Masters v Madride. Podľa neho organizátori zabúdajú, že sa hrá v Španielsku. Divokú kartu totiž dostal iba jeden mladý Španiel (Martin Landaluce) a ďalší štyria zahraniční tenisti vrátane 16-ročného Američana Darwina Blanchea, ktorého z kurtu zmietol veterán Rafael Nadal, keď mu dovolil uhrať iba jeden gem. 

"O tom, komu sa dá divoká karta, samozrejme, rozhoduje organizátor, má na to sväté právo. Avšak agentúra IMG jednoducho zvýhodňuje svojich klientov a to, čo tu vidíme, sa nikde inde na svete nedeje. Bolo vidieť, že na to nemá, ani neviem, či to tomu chlapcovi pomôže. Na španielsky tenis sa zabúda," uviedol Bautista s odkazom na Blanchea.