Swiateková predĺžila v Stuttgarte svoju neporaziteľnosť, Schmiedlová v Rouene vypadla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková predĺžila v Stuttgarte svoju neporaziteľnosť, Schmiedlová v Rouene vypadla
Aktualizované
Schmiedlovej sa nepodarilo dostať cez favorizovanú Garciovú.
Schmiedlovej sa nepodarilo dostať cez favorizovanú Garciovú.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 18. apríla?

20:10 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:55 - Alex de Minaur získal v úvodnom zápase v Barcelone skalp antukového kráľa Rafaela Nadala, ale nedokázal naň nadviazať. Štvrtý nasadený hráč prekvapujúco skončil v osemfinále po prehre 5:7, 2:6 s trápiacim sa Arturom Filom. Francúzsky tínedžer, ktorý na posledných troch podujatiach nevyhral viac ako jeden zápas, si o semifinále zahrá s Dušanom Lajovičom.

19:30 - Stefanos Tsitsipas pokračuje v Barcelone v útoku na svoj prvý triumf z turnaja ATP 500 a na svoju tohtoročnú neporaziteľnosť na antuke. Čerstvý víťaz Masters v Monte Carle zdolal v osemfinále domáceho antukového špecialistu Roberta Carballésa 7:5, 6:3 a zvládol aj svoj ôsmy tohtoročný zápas na najpomalšom povrchu. Vo štvrťfinále sa trojnásobný finalista stretne s Facundom Díazom Acostom.

Zostrih zápasu.
Flashscore

19:09 - Iga Swiateková zvládla aj svoj deviaty zápas na tradične silnej päťstovke v Stuttgarte. Víťazka posledných dvoch ročníkov začala v Porsche Arene hladkým víťazstvom 6:3, 6:4 nad Elise Mertensovou. Vo štvrťfinále sa svetová jednotka stretne buď s Lindou Noskovou alebo Emmou Raducanuovou.

17:21 - Casper Ruud zdolal v semifinále päťstovky v Barcelone Jordana Thompsona 6:1, 6:4, pomstil sa mu za nedávnu prehru vo finále v Los Cabos a pokračuje v útoku na svoj prvý triumf na podujatí väčšom ako ATP 250. Vo štvrťfinále sa svetová šestka a finalista posledných dvoch ročníkov French Open stretne s Matteom Arnaldim (H2H 0:1). 

Zostrih duelu Ruud - Thompson.
Flashscore

17:17 - Ons Džabúrová v Stuttgarte síce prerušila sériu piatich prehier, ale ďalšie víťazstvo nepridala a neobháji vlaňajšie semifinále. Svetová deviatka prehrala v druhom kole s Jasminou Paoliniovou 6:7, 4:6 a zhoršila si tohtoročnú bilanciu na 3:7. Talianka, ktorá nedávno triumfovala na tisícke v Dubaji a v Stuttgarte debutuje, vyzve vo štvrťfinále Jelenu Rybakinovú (H2H 1:1).

17:10 - Šampión posledných dvoch ročníkov Holger Rune začal v Mníchove víťazstvom 6:4, 6:2 nad Danielom Galánom a uhájil svoju neporaziteľnosť v nemeckej metropole. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Yannick Hanfmann alebo Marc-Andrea Hüsler.

17:02 - Anastasia Pavľučenkovová bola jednou z najväčších favoritiek na titul na novom antukovom podujatí WTA 250 v Rouene. Nasadená jednotka však vypadla v druhom kole po prehre 3:6, 6:1, 3:6 s Arantxou Rusovou, ktorej ďalšou súperkou bude Magda Linetteová (H2H 1:0).

16:36 - Prekvapivým výsledkom sa skončil duel druhého kola turnaja ITF W50 na harde vo francúzskom Calvi. Viktória Hrunčáková ako favoritka a dvojka podujatia prehrala nečakane s Britkou Sarah Beth Greyovou za 89 minút 6:7, 1:6. Slovenka viedla v prvom sete 4:1 i 5:3, prehrávala 5:6, aby nakoniec úvodné dejstvo stratila v tajbrejku. Greyová je v rebríčku WTA až na 406. priečke, Hrunčáková na pozícii číslo 146.

15:44 - Joao Fonseca zažiaril vo februári postupom do štvrťfinále domáceho turnaja ATP 500 v Riu de Janeiro a rozhodol sa uprednostniť profesionálnu kariéru pred vysokoškolským štúdiom. V Bukurešti sa po víťazstve 7:6, 6:2 nad skúseným Raduom Albotom prebojoval do ďalšieho štvrťfinále na vrcholnom turnaji. O svoje prvé semifinále na tejto úrovni si zahrá proti Alejandrovi Tabilovi (H2H 0:0).

15:24 - Markéta Vondroušová nepovolila po Donne Vekičovej set ani Anastasii Potapovovej a po výhre 7:6, 6:1 postúpila na tradične silnej antukovej päťstovke v Stuttgarte prvýkrát do štvrťfinále. Úradujúca wimbledonská šampiónka sa v ňom stretne s finalistkou posledných troch ročníkov Arynou Sabalenkovou (H2H 2:4).

15:15 - Slovenskí tenisti nastúpia v úvodnom zápase skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára 10. septembra o 8:00 proti Nemecku. Ich druhým súperom v C-skupine v čínskom Ču-chaji bude v piatok 13. septembra v rovnakom čase tím USA. V nedeľu o tri hodiny skôr vyzvú Čile. Najlepšie dva celky z každej zo štyroch skupín postúpia do novembrovej vyraďovacej fázy v Malage. Čítajte viac.

15:11 - Jelena Rybakinová uzavrela oba predchádzajúce štarty na päťstovke v Stuttgarte v druhom kole, ale tretí rok po sebe už nepripustila koniec v rovnakej fáze. Svetová štvorka zdolala rovesníčku z TOP 20 Veroniku Kudermetovovú 7:6, 1:6, 6:4, úspešne vstúpila do antukovej jari a vo štvrťfinále bude čeliť buď Jasmine Paoliniovej, alebo Ons Džabúrovej.

14:45 - Stretnutie Viktórie Hrunčákovej sa posunulo z pol druhej na tretiu hodinu poobede, zatiaľ čo Anna Karolína Schmiedlová sa na kurt podľa rozpisu nedostane skôr ako o 18:50.

14:29 - Taylor Fritz začal úspešne pôsobenie v daždivom Mníchove. Minuloročný semifinalista a tohtoročná trojka podujatia si v úvodnom zápase poradil so Španielom Alejandrom Morom 6:3, 6:1 a vo štvrťfinále vyzve Jacka Drapera (H2H 0:1).

12:35 - Cameron Norrie zdolal v osemfinále v Barcelone Roberta Bautistu 6:4, 6:3, vyhral aj tretí vzájomný duel s domácim veteránom a tretíkrát za posledné štyri roky postúpil na tomto mieste medzi najlepších osem. O vyrovnanie svojho tohtoročného maxima sa stretne buď s Tomásom Martínom Etcheverrym, alebo Brandonom Nakashimom.

09:55 - Slovenky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková pokračujú vo štvrtok v ceste do štvrťfinále na francúzskych turnajoch. Na prvú menovanú čaká podvečer (najskôr od 17:00) domáca hráčka a dvojka antukového halového podujatia WTA 250 v Rouene Caroline Garciová. Hrunčáková, ktorá je tiež dvojkou pavúka, sa predstaví poobede (najskôr 13:30) na harde v Calvi, kde ju vyzve nenasadená Britka a outsiderka Sarah Beth Greyová

01:16 - Aryna Sabalenková padla v posledných troch edíciách a pri všetkých predchádzajúcich štartoch v Stuttgarte až vo finále a na tradične silnej antukovej päťstovke môže hrať o titul aj tento rok. Svetová dvojka mala v úvodnom zápase šťastie, keď v prvom sete odvrátila dva setbaly a v rozhodujúcom dejstve prekonala brejkovú stratu.

Jej dobrá kamarátka Paula Badosová, ktorú od začiatku minulého roka neustále trápia zdravotné problémy, potom za stavu 6:7, 6:4, 3:3 duel skrečovala pre zranenie. Svetová dvojka Sabalenková sa vo štvrťfinále stretne buď s Markétou Vondroušovou, alebo Anastasiou Potapovovou.