Slováci prehrali derby s Českom, na MS ešte zabojujú o historické umiestnenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci prehrali derby s Českom, na MS ešte zabojujú o historické umiestnenie
Reprezentanti zabojujú o umiestnenie.
Reprezentanti zabojujú o umiestnenie.Slovenský zväz florbalu
Slovenských florbalistov čakala na MS veľká výzva v podobe štvrťfinálového stretu s favoritom z Česka. Nádeje na postup do semifinále živili iba v prvej tretine, svojmu súperovi podľahli a na šampionáte si zahrajú o miesto mimo prvej štvorky.

Po vyrovnanej päťminútovke otvoril skóre zápasu presne mierenou strelou český reprezentant Ondrušek. Gólovú odpoveď mohli ponúknuť Slováci, no Gál svoju šancu nevyužil a následne sa na druhej strane ďalekonosným projektilom presadil Delong.

Tretiu ranu Česka pridal Havlas, no slovenskú vlajku pozdvihol Michal Dudovič, keď pred záverom prvého dejstva počas presilovej hry krásnou strelou znížil a stanovil rezultát úvodnej tretiny na 1:3.

Prostredné dejstvo ponúklo prvú gólovú ranu už v tretej minúte a postaral sa o ňu český výber, ktorý po druhýkrát v dueli viedol o tri zásahy. Zakrátko však kontroval individuálnou akciou Miške a znížil náskok súpera. Ubehlo len pár okamihov, Česi sa trikrát po sebe presadili, vytvorili si pohodlnú situáciu a vyhrávali 7:2. Výsledok sa do konca druhej 20-minútovky už nemenil.

Záverečná perióda sa začala vo voľnejšom tempe, gólový scenár sa menil až po 12 minútach - 8:2 pre Čechov. Toto skóre už za malú chvíľu neplatilo a naši západní susedia opäť zvyšovali. Ďalšia korektúra prišla zo slovenskej strany - 9:3. Po umnej prihrávke Dudoviča sa pred koncom duelu stal dvojgólovým strelcom Miške a zároveň určil konečný výsledok.

Slováci začnú svoj boj o piate až ôsme miesto v sobotu o 10:00 SEČ v zápase s Lotyšmi.

štvrťfinále MS vo florbale:

Česká republika - Slovensko 9:4