Southgate nechcel po vyradení z MS hovoriť o svojej budúcnosti na lavičke Anglicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate nechcel po vyradení z MS hovoriť o svojej budúcnosti na lavičke Anglicka
Southgate sa k svojej budúcnosti jasne nevyjadril.
Southgate sa k svojej budúcnosti jasne nevyjadril.Profimedia
Štvrťfinálová prehra 1:2 s Francúzskom znamenala ďalšie sklamanie pre reprezentáciu Anglicka, vedenú Garethom Southgateom. Päťdesiatdvaročný kormidelník odmietol na tlačovej konferencii špekulovať o tom, či zostane na lavičke Albionu aj naďalej.

"Po skončení každého turnaja potrebujete čas na správne rozhodnutie. Z emocionálneho hľadiska prechádzate rôznymi fázami. Takéto turnaje si vyžadujú obrovské množstvo energie. Chcem urobiť správne rozhodnutie, nech už je akékoľvek, pre tím. V minulosti sa moje pocity na turnajoch menili," prezradil Southgate, ktorý vedie Anglicko od roku 2016.

Na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku s národným výberom skončil štvrtý a vlani na majstrovstvách Európy Anglicko prehralo vo finále s Talianskom na penalty. Southgate pred rokom predĺžil zmluvu do konca roka 2024.

"Vyrovnané výkony sme podávali na treťom turnaji za sebou. Proti Francúzsku išlo o najlepší výkon proti špičkovému tímu za môjho pôsobenia pri mužstve. Ale aj tak sme prehrali. Nakoniec ide o výsledok," povedal bývalý hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough.

"Hráči vedia, ako blízko boli. Uvedomujú si, že zatlačili špičkový tím, mali viac držania lopty, viac striel na bránu. Som veľmi hrdý na to, ako hrali. Nielen dnes, ale počas celého turnaja," uzavrel stratég.