Dostala som na zadok, vraví Kvitová po lekcii od Džabúrovej. Koniec ešte neplánuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dostala som na zadok, vraví Kvitová po lekcii od Džabúrovej. Koniec ešte neplánuje
Kvitová po wimbledonskom debakli nehľadala výhovorky.
Kvitová po wimbledonskom debakli nehľadala výhovorky.@Petra_Kvitova
Petra Kvitová (33) po svojej wimbledonskej osemfinálovej prehre s Tunisankou Ons Džabúrovou (28) priznala, že dostala výprask. Dvojnásobná víťazka turnaja prehrala s minuloročnou finalistkou a novinárom povedala, že zápas nemala vo svojich rukách. Tretí Grand Slam sezóny nehodnotila zle a nechá sa prekvapiť, čo prinesie blízka budúcnosť. Ukončenie kariéry zatiaľ neplánuje.

Kvitová po stretnutí so svetovou šestkou povedala: "Nie je to úplne slušné, ale dnes som jednoducho dostala na zadok. A tak som to aj brala. Dúfala som v obrat, že sa v druhom sete dostanem do zápasu, ale bol z toho výprask. Tak to je a nič s tým nemôžem urobiť. Ons je dobré dievča, preto som sa pri sieti usmievala." 

Po zápase svoju premožiteľku objala. "Úprimne, vôbec neviem, čo mi povedala. Vravela som jej, že hrala skvelý tenis," spomenula turnajová deviatka. Hoci sa cítila fit a menej nervózna ako v predchádzajúcich dueloch, prehrala len za 64 minút. Na konte mala iba štyri víťazné loptičky a po ôsmich víťazstvách zažila prvú tohtoročnú prehru na tráve.

Nesedel jej silný vietor

"Celé mi to uletelo. Nestáva sa mi to často. Zvyčajne mám zápas vo svojich rukách, dnes to tak bolo len na chvíľu," poznamenala. Silnejší vietor jej nevyhovoval, ale svoju súperku pochválila. "Neurobila žiadnu chybu, celý zápas hrala veľmi dobre a ja som sa do toho dostala neskoro. Je to skvelá hráčka, rada hrá na tráve a užíva si atmosféru na centrálnom kurte. Verím, že mám na to, aby som ju porazila, ale dnes mi to nevyšlo," povedala tenistka z Fulneku.

Kvitová svoje celkové vystúpenie v All England Clube nehodnotila zle. Na ceste do svojho len druhého wimbledonského osemfinále od roku 2014 vyradila Talianku Jasmine Paoliniovú, Bielorusku Aljaksandru Sasnovičovú a Srbku Nataliu Stevanovičovú.

"Prehra vo štvrtom kole bolí. Keďže som však v rebríčku na deviatom mieste, bolo jasné, že v osemfinále narazím na niekoho ťažkého. Ak chcete vyhrať turnaj, musíte poraziť tých najlepších. Mne sa to nepodarilo, ale nie je to žiaden prepadák. Hrala som to, čo som musela," zhodnotila.

Montreal, Cincinnati, US Open

Hoci pred Wimbledonom vyhrala turnaj v Berlíne, nemala veľké očakávania: "Trávnatú sezónu mám vždy dobrú, ale na Wimbledone to nie je ono. V predchádzajúcich zápasoch som si na seba vytvorila tlak, dnes nie. Cítila som, že šance sú asi päťdesiat na päťdesiat, ale potom sa to všetko skončilo. Bol to príliš rýchly zápas, jednoducho ma zničila."

Štatistiky duelu Džabúrová - Kvitová
Štatistiky duelu Džabúrová - KvitováFlashscore

Víťazku 31 turnajov na okruhu WTA tenis stále baví a na otázku novinárov, či má v hlave program na rok 2024, sa usmiala. "Zatiaľ nie, to je ešte ďaleko. V júli sa pýtate na rok 2024? Na to sa ma nikdy nepýtate, ale nebudem v tom nič hľadať," povedala s úsmevom a neskôr dodala: "Keď budem vedieť niečo zaujímavé, poviem vám to. Neplánujem skončiť, ak vám to stačí."

Po konci trávnatej časti sezóny ju čaká tradičný presun na betónové dvorce. Plánuje sa zúčastniť na turnajoch v Montreale, Cincinnati a na Grand Slame v USA. "Neviem, čo bude po US Open, pretože kalendár je komplikovaný. Nie som si istá, ako to bude s cestovaním. Čína je späť a je tam aj Guadalajara.  Bude to zaujímavé," vysvetlila.