Ľahkovážnosť v zápase číslo 2 000. Viac ako bod sme očakávať nemohli, priznal Tuchel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ľahkovážnosť v zápase číslo 2 000. Viac ako bod sme očakávať nemohli, priznal Tuchel
Tuchel po zápase kritizoval výkon svojho tímu.
Tuchel po zápase kritizoval výkon svojho tímu.Profimedia
Bayern Mníchov sklamal svojich fanúšikov na pôde súperov tretíkrát za sebou. Tentoraz po dvoch prehrách Bavori remizovali 2:2 s Freiburgom. Cez remízu sa však nemecký tréner Thomas Tuchel (50) prehrýzol len ťažko, pretože jeho tím hral neorganizovane, nevychádzal z naučených štruktúr a "páchal harakiri".

"Neboli sme disciplinovaní. Nenachádzali sme sa na správnych pozíciách, strácali sme loptu v strede ihriska a nechali sme ich útočiť z protiútokov," vysvetľoval na pozápasovej tlačovej konferencii príčiny bodovej straty tréner, ktorý na konci sezóny skončí na lavičke Bayernu. Spôsob, akým sa jeho tím prezentoval, označil za harakiri.

"Hrali sme ľahkovážne a boli sme za to potrestaní. Z môjho pohľadu pre to neexistuje žiadne vysvetlenie. Mali sme šťastie, že sme prehrávali len o jeden gól," uviedol Tuchel pred kamerami televízie DAZN bezprostredne po dueli.

Kritikou nešetril najmä v súvislosti so začiatkom. "V prvom polčase sme toho vypustili toľko, že viac ako bod sme očakávať nemohli," povedal. Remíza znamená, že líder Bundesligy Bayer Leverkusen môže v nedeľu v prípade víťazstva nad Kolínom nad Rýnom odskočiť Bavorom na rozdiel desiatich bodov.

Podľa Tuchela však stále existuje nádej, že Bayern by mohol zvrátiť zlé výsledky z posledného obdobia a zachrániť sezónu. Optimistický bol aj s ohľadom na zlepšené výkony po prestávke. "Jeden dobrý polčas však na víťazstvo nestačí," je si dobre vedomý nemecký stratég.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Remíza je pre Bayern o to bolestivejšia, že z jeho pohľadu išlo o 2 000. vystúpenie v Bundeslige. A takáto príležitosť si žiadala oslavu tromi bodmi.

Nový športový riaditeľ Mníchovčanov Max Eberl bol po stretnutí tiež sklamaný. "Prvýkrát som si osahal tím, teraz to musím nechať vstrebať. Jeden bod je málo, chceli sme tri," poznamenal.

Bayern čaká cez týždeň odveta play-off Ligy majstrov proti talianskemu Laziu. Bavori musia dohnať jednogólové manko po prvom vzájomnom dueli.

Freiburg - Bayern 2:2